| BrokenMind1992 a întrebat:

12 ani pe apa sâmbetei

Salut, sunt aici persoane care au avut o relație de lungă durată ( 12 ani în cazul meu ) și totul s-a sfârșit într-o fracțiune? Cum ați depășit momentul?

Am 32 de ani împliniți recent, luna trecută am făcut o vacanță scurtă în Paris unde am și cerut-o pe iubita mea în căsătorie și am fost refuzat.
Am crezut că-mi cade cerul pe mine, în momentul de față bănuiesc ca are pe altcineva, am găsit ceva poze mai indecente care nu au fost destinate mie.

Săptămâna trecută am plecat împreună în România pentru un eveniment în cazul meu, eu pentru o săptămână iar ea pentru 2-3 săptămâni, eu tocmai ce m-am reîntors iar ea, din ce îmi spune mie, ar trebui să se întoarcă la finalul acestei săptămâni dar am găsit câteva emailuri de la compania aeriană precum ca și-a luat bilet pentru începutul săptămânii iar la detaliile pasagerului este trecută o altă adresă, nici de cum cea la care locuim împreună.

Mă bate gândul să merg și să o întâmpin în aeroport, să văd ce reacție are, ce minciuni o să debiteze.

Sunt bulversat, copleșit de gânduri și emoții, la muncă nu mă pot concentra, chiar nu știu ce să fac și cum să trec peste.

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Bucura-te, ca esti OM LIBER.
Altii divorteaza dupa mai putini ani de casnicie, cu copii si avere comuna, de impartit.

| anonimg a răspuns:

Oriunde ai fi, caută în zona ta biserica adventistă de ziua a șaptea. Îți va face mai mult bine decât ți-ai imagina.

Răspuns utilizator avertizat
| mODIN a răspuns (pentru anonimg):

Mi se pare de prost gust sa faci reclama unui cult religios unui om care, evident, trece printr-o perioada dificila.

| anonimg a răspuns (pentru mODIN):

Dacă nici în momentele dificile din viață omul nu caută pe Dumnezeu, atunci niciodată omul nu doar că nu va putea găsi vreodată fericirea, dar va pierde și viața veșnică. Unicul interes al bisericii adventiste de ziua a șaptea este să pună mâinile oamenilor în mâna divină.
Biserica adventistă nu are nevoie nici de oameni, nici de banii lor, pentru că este o biserică bogată. Dar oamenii au nevoie de Hristos, de Singurul Mântuitor ce poate să ridice din suferință și pe cel mai întristat suflet de pe pământ.

| Catrice a răspuns:

Dacă ai cerut-o și tu după 12 ani cred si eu ca femeia a cautat pe altcineva laughing

| ioana748 a răspuns:

Nu trebuie sa mergi pana la aeroport.
Poti sa i trimiti emailul respectiv.
Daca nu ti a acceptat cererea in casatorie inseamna ca ti a confirmat ca relatia voastra din punctul ei de vedere nu are viitor.
Oarecum a fost corecta cu tine.
Momentan sunteti doi oameni liberi care faceti ce doriti cu vietile voastre.
Nu ca un act tine neaparat doi oameni, dar este putin altceva.
O sa ti fie greu dar ai sa treci peste. Acum, normal ca vei suferi. Cat vei suferi si in ce procent, este alegerea ta.
Nimeni nu este obligat sa stea unde nu doreste, nici macar din mila.
Acceptam situatia si ca oamenii mai si pleaca, dar acum esti in momentul de soc si iti este greu de acceptat, dar cu timpul te vei elibera de acest atasament.
Seara linistita,

| relian a răspuns (pentru ioana748):

Serios, is doi oameni liberi care fac ce doresc cu vietiloe lor, asa spui tu, de ce spui asta ca esti femeie?

Eu cred ca iei partea fufei doar ca esti femeie cam aia e tot, nu ca asa ar fi corect.
In primul rind ei is deocamdata impreuna, fufa nu i-a spus ca vrea sa se desparta, ia refuzat doara cererea de casatorie.
Ca urmare ei inca teoretic sunt impreuna, au o relatie da?
El spune ca ea ar avea p[e altcineva, asta numesti tu oameni liberi?

Adica hai ca sintem prieteni, iubiti, si ea mai umbla si cu altul, pentru tine se pare ca e ceva normal.
Ei afla ca nu-i deloc normal si nici nu-s oameni liberi, au o relatie de 12 ani, iar fufa deja umbla dupa altul, probabil so fi gindit ca ar merita ceva mai mult decat are.

Sa faci asa ceva arata ce? Arata cit de josnica este, il minte ca nu stiu mai sta in RO cand de fapt ea vine inapoi, dar probbail merge la altul, sa faca probe laughing sa vada oare asta ce lo gasit o fi mai bun sau nu.

De aia nici nu eu zis astuia ca gara vrea sa se desparta, sa vezi si tu cit de josnica si panarama poate sa fie.

Soro, vrei pe altul, ok, fara sa ai pe careva, hai sa ne despartim, du-te si cauta pe care vrei, iai pe toti la rind/

Dar nu, femeia nu vrea sa ramana singura, ea vrea sa stea cu fraierul pana e sigura ca a gasit cea visat si dupa sa-i dea un sut undeva.

Cam asta se intampla, cam asta fac fufele de femei in general. O sa spui de ce vorbesc asa, uite vorbesc pentru ca asta e adevarul, prt ca este o fufa de aia.
Esti femeie, f bine, nu trebuie sa tii partea altei femei cand greseste, cand face magarii de genul asta.

Dar se pare voi va tineti partea indiferent ce situatie este laughing Da nu este obligata sa stea, dar de ce mai sta cu el?

De ce nu eu zis hai sa ne despartim, asta inainte sa se intalneasca cu noul iubit?
Aaaaa ca nu stie cum este ala, ca o vorbi doara online sau la telefon, acum vea sa il si vada, sa il si probeze laughing apoi o sa-i spuna astuia ca vor sa se desparta, sau o sa vina si o sa spuna, vai ce mult te iubesc eu pe tine laughing in cazul in care asta ce o sa il vada nu-i ce voia ea.

De ce face asa? De cei tii partea? De unde iedea ca ei ar fi 2 oameni liberi?
El acum asta ar trebuie sa faca, sa-i faca bagaju, cand apare la usa, uite ia de aici, ura si la gara.
Iara ea dupa saptamana sau cele 2 saptamani ce le petrece cu asta, sa nu-i placa, atunci sa vezi ce o sa faca.
Nu mai tine partea fufelor, chiar de esti femeie, nu este corect ce face.

| ioana748 a răspuns (pentru relian):

Buna,
Nu am tinut partea ei, insa cum sa intarzii cu inelul 12 ani?
Posibil dupa vreo 4 ani ea deja astepta acel inel.
Apoi poate se suda altfel relatia. Nu stim toate detaliile, daca in acest timp si el a inselat sau nu. Ce a facut sa dispara conectia dintre ei.
Posibil el isi va da seama ca nu a fost vina ei in totalitate si ca pe undeva din comoditate au lasat treburile in virtutea inerției fara sa realizeze ca iubirea lor se stinge.
Nu te contrazic ca frumos era intai sa inchida relatia frumos si apoi ea sa mearga mai departe, sa si asume dorinta de eliberare. Dar ai perfecta dreptate ca l ar fi tinut si pe el de rezerva pana se clarifica situatia.
O fi fufa, dar face parte din istoria lui si daca o jignim pe ea il jignim si pe el. Chiar daca este. suparat pe ea nu i place sa o jignească altcineva, iti garantez.

Si am o presimtire ca abia cand a vazut ca o pierde, a simtit ca are si ea o valoare.
O femeie pleaca cand este devalorificata. Poate astepta un timp ca barbatul sa simta ca nu ar vrea sa o piardă si sa se hotarasca ca va fi omul de nadejde din viata ei, insa daca a simti t superficialitate, a spus nu cererii de casatorie si daca era si ea mai de Doamne ajuta, atunci inchidea relatia, dar posibil nu a putut. Nu toti oamenii suntem la fel, avem ritm diferit, procesam fiecare in alti timpi.
Si sincer, decat sa stea cineva cu mine de mila, nu, mai bine il eliberez tocmai ca il iubesc si vreau sa fie fericit.
Nici nu mai are importanta de ce a murit scanteia, a murit si gata.
Invatam din experiența aceea, vedem unde gresim in relatii, ce bube avem, cum dorim un partener, ca sa nu se repete aceeasi poveste la infinit, ca se mai intampla.
Si comunicarea si atentia oferita celuilalt este vitala. Celalalt trebuie sa simta ca traieste langa un partener, sa fie pe un vibe viu.
Nu pleaca nimeni de bine si daca iubirea a dispărut nici nu are de ce sa mai lupte pentru o cauza pierduta.
In 12 ani...ehehe...trebuia sa fie deja o familie, sa duca copilul la clasa zero, sa aiba grija unul de altul, sa se sprijine reciproc.
Cand o relatie de iubit, iubita se transforma Intr un parteneriat si devine familie, apare ceva nou, spiritul familiei. Insa nu este cazul aici.
Din motive nestiute, bine ca nu a cerut o in casatorie inainte de moarte, ca avea cineva rabdare sa astepte dupa vreun nehotarat.
Dar ai perfecta dreptate ca ea trebuia sa i spuna la revedere si ca si doreste pe cineva mai matur emotional si ca nu mai simte ca vrea sa continue aceasta relatie. Asa ar fi fost onorabil. Dar, cine sunt eu sa judec sau sa pun vreo eticheta.
O sa sufere, o sa invete sau nu din aceasta experiență si va atrage in calea lui o femeie care sa l determine sa nu astepte decenii pana la dorinta formarii unei familii
Pentru acest lucru trebuie sa fie barbat si sa invete cum se menține dragostea unei femei.
Toate cele bune,

| relian a răspuns (pentru ioana748):

Ce spui tyu este curata gargara, c ontinui sai tii partea.Cum adica sa dispara conectia dintre ei, nu prea inteleg ce vrei sa spui. Adica te tine te tine legata un inel, o hirtie de cineva?

Sa inteleg, tu daca nu esti maritata, gata iti pierzi interesul pentru barbatul cu care esti?
Dar ce ma mir, cand toate, sau majoritatea femeilor cam asa sunt.Dar te asigur ca nu asta e motivul pentru care ea si-a gasit pe altul, motivul este ala cel cunosti si tu f bine, si anume ca voi visati un anume gen de barbat, daca nu il gasiti, va bagati intr-o relatie acolo sa fie, apoi daca apare ala visatu, ori pare ca ar fi, gata ba gatati in 2 relatii, fara ca tantalau sa stie, sa vedeti daca cel visat este chiar cel visat si ramaneti cu cel care va place mai mult.

Chestia asta mi se pare cea mai mare ticalosenie ce o poate face un om.
Iti garantez ca tipa nu la placut pe individ asa total, sa zica, da asta e barbatul cu care eu vreau sa fiu, dar a spus, merge si asta in lipsa de cel visat, si acu dupa 12 ani deja fata si-o gasit barbatul visat.

Cam despre asta este vorba.Dar ea de cea stat cu el 12 ani? Daca o vazut ca no cere de nevasta 2 ani 5 ani, gata frate te las eu caut pe unu sa mai ia de nevasta.De ce n-a facut asa? Iti zic eu de ce, pentru ca nusi gasise alt prost de asta.

Si iti garantez, daca asta prezent, omu asta ce o intrebat pe aici, nu-i spune nimic, o lasa sa isi faca ea de cap, in cazul in care asta ce lo gasit nu-i pe placu ei, iti garantez ca o sa spun vai stam tot impreuna laughing
De ce faceti cacaturile astea? Un barbat trebuie sa invete cum s e mentine dragostea unei femei? laughing eu cred ca bati cimpii soro. O femeie sta cu un barbat doar daca o atrage, daca nu, poti sa ii dai tu ce atentie vrei, poti sa-i faci scara la Luna, cand gaseste unu ceo atrage, cei place, la lasat si s-a dus.

Eu cred ca tu vorbesti de prin alte galaxii laughing Stii cine sta cu un barbat care no atrage? Alea materialiste, daca barbatu are malai, una care are un barbat cum este cazu de fata, a stat ca nu voia sa stea singura cu asta, dar el; n-a fost cea visat ea, acum ca aparut, sau asa crede ea ca aparut vrea sa vada, sal probeze laughing

Si nu cred ca omu nostru nu sa purata cu ea frumos, vad merg in vacante pe nu mai stiu eu unde, nau treaba.

Nu pleaca nimeni daca iubirea a disparut laughing asta e alta placa invechita. Vrei sa stii cum sta treab? Nu la iubit ca pe un barbat de la inceput, eu cred ca tu visezi straine, Stefan e departe laughing

Asculta la mine ce zic.O femeie sta cu un barbat din mai multe motive nu doar ca lar iubi ca si barbat.

Is femei balamuc c are stau cu barbati, doar ca le place de ei cas oameni de treaba, cas oameni buni, Nu pentru ca iar place ca si barbati.

Exista 2 tipuri de placere intr-o relatie, asta daca nu stiai.

1- dragostea aia pentru el ca si barbat
2-dragostea pentru el ca si persoana, caracter

Is doua chestii total diferite.Individa noastra o stat cu el probabil ca eu placut ca si persoana.
Asculta ce zic eu aici, mai orice barbat prefera ca femeia sa-l placa ca barbat, asta in primul rind, nu doar ca persoana.

Sa ma palci doar ca persoana, sincer nu-s curios, asa ma place familia mea, mama, frate, sora, mai mult decat mai place tu vreodata, deci nu-s curios de placerea ta fata de minca si persoana.

Eu is curios sa ma palci ca barbat. Daca esti atrasa de mine, daca esti atrasa de un barbat, atunci poate ala sa nu iti dea inel nici in o suta de ani si iti garantez ca vei fi in limba dupa el si vei sta oricum ar fi cu acel barbat.

Tu vorbesti pentru ca esti femeie si tii partea femeilor.Cunosoc genul de femeie ca tine, ti-am zis indiferent ce iar grei o femeie unui barbat tu vei tine partea tot acelei femei.

MNu exista sa inveti ceva, dragostea nu se invata, cu aia te nasti, iar daca nu exista atractie, mai devreme sau mai tirziu vei pleca.
Da este logic sa fie asa, dar nu-i corect, nu-i logic in societatea umana astazi sa faci magariile astea, ce face ea.

Indiferent ce rau ar fi un barbat, poate sa si te bata, poate sa fie cel mai rau, nu se face ce face ea.
Ok e betiv, te bte, nu munceste, inteleg, nu este ce ai tu nevoie, lasa-l frate, du-te si cauta altul.
Dar cauta altul dupa ce va despartiti, nu stai cu fraieru, il tii pe post de ce? Iara tu intre timpo iti cauti pe altul, vezi, oare gasesti sau nu?

Vrei sa iti spun eu de ce a stat individa 12 ani? Pt ca pana acum na gasit pe careva so atraga, asa cum o gasit acum.

Dar stai linistita ca e doara atractie, ala poate sa fier cine stiue ce nebun laughing pentru ca nu trebuie doar sa te atraga fizic un barbat conteaza, dupa trebuie sa fie si o persoana buna, sa aiba un caracter bun/

So vedem pe individa in cazul in care ala este cine stie ce nebun, gelos, ori figit de acasaa laughing

Iti spun, am garantat mai multa experienta decat tine, cunsoc femeile mai bine decat cunosc barbatii, am lucrat toata viata mea mai mult cu femei, eu barbat intre femei, uneori sute, si aveau si ele probleme, povesteau, eu cum is curios asa sa afalu sa stiu cum gindesc oamenii le intrebam asa am aflat f multe de cum gindeti voi, de ce faceti si asa mai departe.

Nu veni cu povesti la mine, is satul de povestile femeilor laughing Spui o femeie pleaca cand este devalorifica, de unde ai ajuns tu la concluzia ca omu nostru nu o respecta? Gata deja ai si gasit motiv, nu o aprecia, nu o respcta laughing

Chiar sa spunem, hai sa spunem ca este cum spui tu, tot nu e un mitiv sa faci asa ceva, de ce a stat 12 ani?

Pina acum n-a vazut ca nu-i apreciat, ca nu-i respectata? Aaaaa pana acum n-a avut alt mascul, i-a placut sa stea asa neapreciata linga asta laughing ba oare voi va auziti ce povesti spuneti?

Scuze, doar discutam, dar trebuie sa fim realisti.Sa stii ca eu indiferent care face magarii niciodata nu am tinut partea unui barbat, daca el o fost de vina.

Mie asa mi se pare corect, nu mai esti multumit cu ce ai acasa, nu iti mai place, spune-i, hai sa ne desparitm, vreau sa fiu sigura, sau stiu si eu ce, apoi te apuci sa iti gasesti pe altcineva.

Eu asa vad lucrurile.Restu is povesti, tot ce ai spus tu e gargara curata, nu avea absolut nici un motiv sa faca ce face.

Daca 12 ani nu a vazut ca nu-i apreciata, ca nu-i respectat, ca mai stiu eu ce, adica n-a vazut asta in 5 ani? Daca nu aparea agarici asta nou, iti garantez ca mai trecea inca 15 si tot cu asta era.

Cam asta is femeile.Tin sa mentiopnez ca is mai multe femei care fac asa decat is barbati.Si barbatii procedeaza la fel, dar mai putini, comparatriv cu femeile.

Cum am spus de era barbat acelasi lucru las fi spus.

Numa bine si tie, nu mai tine partea celor care fac MAGARII laughing adica a femeilor.
Ia sa fi fost el sai fi fac ut asa, mama mam ce ar fi fost, ce ai fi spus, imi si imaginez laughing

| Madaxo97 a răspuns:

Dar tu de ce ai cerut-o abia după 12 ani? Ce ți-a luat atât? Poate a crezut ca nu e așa serioasa relația din moment ce nu ai cerut-o niciodată de soție. Oricum, dacă nu a acceptat, e clar ca nu vrea un viitor cu tine, 99% are pe altcineva, probabil s-a complăcut în această relație numai așa de dragul de a fi într-o relație, nu avea planuri de viitor cu tine, a cautat opțiuni mai bune în tot acest timp.
Nu îți face griji, ești încă tânăr la 32 ani, mai poți găsi o fată, nu e sfârșitul lumii, din punctul meu de vedere nu prea mai are rost sa continui relația, care nu duce nicaieri, nici la căsătorie, la nimic.