| Markusfrtt a întrebat:

A trecut aproape un an de cand mam indragosti de ea, si totusi de ce inca ismt ca am sentimente pentru ea? Desi dupa cateva luni m-am indragostit de o alta fata si chiar am fost indragostit de ea. In timpul in care am fost indragostit de alta fata, credeam ca nu mai am nici un sentiment fata de ea si chair asa simteam.Am fost amici, iar eu nu stiu cum, m-am indragostit de ea fara sa vreau, pur si simplu s-a intamplat. Nu am fost impreuna, a fost o dragoste neimpartasita. Cand i-am spus ea a inceput sa fie indiferenta. Iar dupa 2 luni cam asa a inceput sa se apropie de mine sa fim cum eram inainte, dar eu nu voiam, pentru ca stiam ca daca continui sa fiu prieten cu ea, eu nu o sa incetez sa o iubesc. Iar apoi cum am zis mai sus, m-am indragostit de alta fata si credeam ca nu mai am niciun sentiment pentru amica mea. Iar acum ne comportam oarecum cum eram inainte. Ba chiar ne jucam un joc si a trenuit sa ma pupe pe buze, si totusi cand m-a pupat, "sarutul ala nu a insemnat nimic pentru mine. Adica, daca eram inainte candd simteam cu adevart ca o iubesc, atunci ar fi fost ceva. WOW. ( sa zic asa laughing). Insa nu am insemnat nimic pentru mine. Si atunci, de ce ma simt inca atasat de ea? Ma gandesc uneori la ea asa din senin. Intelegeti voi. De ce? Ce sfat imi dati?

3 răspunsuri:
| WalterWhite a răspuns:

Daca e o fata buna si iti place sa iti petreci timpul cu ea incearca o relatie dar daca spui ca a fost indiferenta prima data ai grija ce urmareste.

| anonimg a răspuns:

Multi oameni se joaca cu sentimentele, cu dragostea chiar si cand nu le cunosc si nu le stapanesc. Ai baga vreodata mana intr-o cutie cu lame si sa le amesteci? Este imposibil sa nu te tai. Tu tocmai asta faci. Tu amesteci dragostea cu sentimentele si iei deciziile care iti par tie ca sunt mai bune, fie ca e dureros pentru tine, fie pentru fata aceea. Voi va raniti singuri fara rost.
Tu trebuie sa intelegi ca dragostea este un principiu, si nu sentiment. Iar principiul este acela ca daca iubesti o fata, o iubesti cu toate defectele ei(fie ca le cunosteai fie ca nu), indiferent ca ea ar umbla cu altul, indiferent de cum te-ar rani, etc., iar tu continui sa o iubesti, nedorind sa ii faci vreun rau. Sau ca sa iti dau un exemplu mai concret, dragostea este atunci cand noi L-am pus pe Fiul lui Dumnezeu pe cruce, I-am batut cuie in palme, iar El S-a lasat sa facem lucrul acesta pentru ca stia ca numai asa vom putea fi salvati. Dragostea este deci un principiu ceresc, divin, si pe care trebuie sa il avem si noi.
Multi tineri spun: "Nu mai simt nimic pentru el/ea", si se despart. Acestia niciodata nu s-au iubit. Dupa ce trece ceata pasiunii, s-a dus si asa zisa 'dragoste' a lor, 'dragoste' de care erau in stare la inceput chiar sa-si de-a viata sau chiar sa o ia.
Cred ca este timpul ca sa iei o pauza si sa te intrebi ce vrei sa faci. Daca esti pregatit de casatorie, continua relatia (si vezi cu cine); dar daca nu esti pregatit, atunci este bine sa renunti pana cand vei fi pregatit de casatorie. Caci o relatie fara o tinta este ca o barca pe mare purtata doar de valuri -naufragiu dn start.
Tu cauta sa-ti faci mai intai o relatie cu Dumnezeu; cunoaste-L pe El, dupa cum este scris: "Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Luca.12:31)

| SkyPilot a răspuns:

Nu ai trecut peste deceptia respectiva. Te-ai gandit prea mult la ea si ai vizualizat-o ca si cum ar fi a ta. Faptil ca ati reinnodat int-o oarecare masura relatia face ca problema sa se amplifice. De cate ori iti amintesti de ea, impune-ti sa te gandesti ca s-a terminat. Pana cand ti-o scoti din minte evit-o, nu mai vorbi cu ea daca se poate. Chiar daca ajungi din nou impreuna cu ea iti dai si tu seama ca nu va mai fi ce ar fi putut sa fie.