| Andyella a întrebat:

Aș vrea să plec de acasă, m-am saturat de certurile cu părinții mei... Mi-a ajuns!

Vreau să menționez că sunt fată și în septembrie fac 18 ani. Ce credeți că ar trebui să fac?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cred ca trebuie sa te gandesti foarte bine, in primul rand cum vei putea sa te intretii singura, daca o sa poti munci, unde o sa stai, etc.
Dupa ce faci 18 ani ai devenit majora si poti parasi domiciliul parintilor, nu te poate impiedeca nimeni, dar nu este asa usor sa traiesti singura, mai ales daca vrei sa faci studii. Sigur ca ai putea obtine intretinere din partea parintilor dar s-ar putea sa nu fie destul.

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa incerci sa-i intelegi si sa nu iei in calcul plecatul de acasa. Parintii iti doresc mereu binele (exceptand cazurile extreme), dar poate nu stiu de fiecare data sa o arate, sau sa se exprime, data fiind si diferenta intre generatii. Gandeste-te ca toata viata vor fi parintii tai si la un moment dat tot vei avea nevoie de sprijinul lor. Incearca sa discuti calm cu ei despre asta, nu in cadrul unei certe.

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Iti cumpar bilet si vi la mine in UK daca faci 18 in septembrie. Te angajezi aici si muncim amandoi sa strangem bani, lasand gluma la o parte pentru ca nu se va intampla ce am zis inainte in veci stai cu ei pana cand ai un servici si te poti muta intr-o camera cu chirie la comun ca sa poti trai linistita

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

| Raducons a răspuns:

Nu te mai certa cu parintii, incearca sa i ajuti cu ce poti, spala un vas, ajuta la curatenie pentru ca si ei ti au dat tie si sa stii ca nimeni nu te va iubi mai mult ca ei, O sa vezi ca viata de unu singur e grea.Acum poti profita sa te ajute cu scoala si daca pleci sa pleci fara cearta.Ei iti vor doar binele sa nu uiti, poate faci si tu lucruri care nu sunt prea bune, gandeste te

| qwertpro a răspuns:

Salut,in primul rand incearca sa nu iei decizii pripite pre cum fugitul de acasa.Presupunem ca pleci de acasa,cu ce va imbunatati asta situatia? Sa te intretii singura momentan nu poti, parintii tai vor intra in panica si vor cere politiei sa te caute, astfel vei genera doar stres si ei isi vor pierde increderea in tine. Poti incerca sa discuti cu ei si sa le spui ca te deranjeaza faptul ca se cearta mereu, sa le spui ca vrei sa fiti o familie unita, sau dupa ce absolvesti liceul poti incerca sa intri la o universitate cu camin si sa fii mai departe de ei.

| ihnei a răspuns:

Mai induri pana in sept si dupa faci ce te taie capul