Sa ne comparam acum cu Cristiano Ronaldo ce are o casa de nu se intalneste cu masa câte o saptamana dacă se cauta și care e mai mult în cantonamente și vacante plecat.
Urmează sa fiu mama, dar la traiul nostru mediu, decent sau bun (nu exagerat de bun ca a vedetelor) nu mi-as îndruma copilul niciodată sa stea după fusta mea.
Da, dacă este 18/20 de ani încă în facultate sau la început de drum fără o familie nu am o problema sa mănânce cu noi din farfurie sau sa consumam împreună anumite utilități.Dar hai sa nu depășim o limita și sa ne ținem în spate unul pe altul.Nu indemn nici ca părinții sa fie ținuți de copii (toți știm ca la un moment dat avem nevoie de o pensie sau bani ca ajungem bătrâni și nu mai putem muncii, asa ca e ok sa facem asta de când suntem tineri nu sa așteptăm să ne tina copii), nici copilul de 30 de ani ținut de părinți.
Iar cu locuitul asta la comun da,sa fie sănătoși astea ce susțin sus și tare ca ei au relatia perfecta cu ai lor (fara sa își întrebe și soția,soțul ce sunt din alt film și de alta părere și ce mai mult ca sigur au prea mult bun simt sa spună lucurile pe fata).Dar o data ce tu ai crescut,ai o mentalitate,niște tabieturi,obiceiuri,prieteni, familie, nevoie de intimitate, spațiul tău, propria gândire etc nu mai e indicat sa stai bot în bot cu mami și tati ce nu din răutate neapărat, dar din obisnuinta vor tinde sa te controleze.
Sunt foarte multe cazuri de cupluri ce se despart în ziua de azi pentru ca părinții nu conștientizează ca traiul la comun nu e ok în situația data și copii nu realizează ca au o familie pe care pot sa o piardă dacă o tot sărută în fund pe mami.
Spre exemplu ai un copil.Sotia ta primeste indicații clare de la medic de cum sa îl alimenteze ce sa ii de-a etc și vine mami tău și spune "aaa, pai trebuie sa ii dai apa" sau "deja trebuie sa îl alimentezi ci N mancare" și tu ești "hai ma sa o ascultam pe mami" lucru ce o face pe soția ta sa simtă ca ea a mers la medic și își da interesul pentru copil degeaba, ba chiar ca e proasta iar mata e iluminata.
Sau mai sunt cazuri în care tu te-ai contrazis cu familia ei, și acum aveți o discuție în care ceri părerea mamei sau intervine mama cu afirmații "dar tu trebuie sa bagi în seama toate lucurile astea".De parca familia ei e un rahat în ploaie ce vorbește sa nu adorma și nu au drept și ei la cuvânt.
Ca sa nu mai spunem de mama sau tata perfect ce le știe pe toate si nu ii convine nimic din ce face ginerele sau nora.Si deși spui ca nu peste tot e asa, îți zic eu 100% ca indiferent cum o dai acolo se ajunge.
Hai sa nu amestecam situatia descrisa de tine cu toate putorile care stau cu parintii ca nu sunt in stare sa se descurce singuri.
De ce vorbesti atat de urat despre oamenii care stau cu familia si nu vor sa munceasca? Au facut ceva gresit? Pana la urma cine esti tu sa iti dai cu parerea despre viata lor si cum vor s-o traiasca?
Nu oferă niciun plus societății.
Confunzi cu sexualitatea de la întrebarea ta. Știi unde vrei sa ajungi. Lucruri diferite. Nu are sens comparația
Si ce daca nu ofera niciun plus societatii? Au vreo responsabilitate fata de cineva in afara de ei insisi ca sa iti permiti tu sa ii judeci?
Sigur ca are sens. Sexualitatea de la intrebarea mea cu implicatiile ei ofera vreun plus societaii? Vorbeste-mi despre acel plus.
Orice individ care nu muncește din lene nu ajuta comunitatea sa se dezvolte economic, tehnologic etc etc ai trebuie comunitatea să îl susțină pe el din munca altora.
Sexualitatea e ceva intim care se întâmplă strict în viața ta privată nu aduce nici plusuri nici minusuri societății cu cine te *** sau cum arăți când o faci. Clar acum? Știu că întrebarea ta era pusă să se de-a cu hate asupra omului ăluia că are alte preferinte decât tine, dar nu prea ți a ieșit.
Un copil care stă cu părinții după vârsta de 20 de ani este o cheltuială pentru părinți.
Cheltuiala cu 1 copil poate să fie lunar și un salariu din 2 salarii ale părinților.
Si ce daca nu ajuta cu nimic comunitatea? Are vreo responsabilitate fata de cineva in afara de el insusi?
Ceea ce face tipul ala nu e ceva intim care il priveste doar pe el, pentru ca o face in societate.
Sigur ca aduce numai minusuri societatii cand ii submineaza fundatia.
Dacă părinții nu au bani, copilul trebuie să muncească ca să aibă banii lui.
Sunt foarte puțini părinți care își pot permite să țină copii acasă până la 25 - 30 de ani.
Din cauza unora ca tine se alege praful de tara asta. In SUA sunt putini copii care raman, dupa majorat, cu parintii. De aia noi suntem lumea a III-a si ei lumea "buna". Nemunca unor putori si hotia au adus tara in stadiul in care suntem. Cat despre Ronaldo bine face ca are grija de mama sa.
Când societatea muncește pentru el are o responsabilitate și el fata de societate. Cât despre fundație ...eu doar părerea ta că doar oamenii cu aceeași orientare că tine sunt baza.
Nu munceste societatea, muncesc parintii lui.
Nu am zis ca oamenii cu aceeasi orientare ca mine sunt baza. Asta e concluzia ta preconceputa, pentru ca la cineva care exprima altceva decat ce crezi tu, tu nu poti sa vezi decat "hate".
Cum nu muncește societatea? Cine plătește impozite pentru sistemele de sănătate, educație, infrastructura, administrație? Societatea. Și el ce face? Beneficiază de ele
Ăla că e gay, travestit sau ce o mai fi el, nu are pretenții la comunitate să îl ducă în brațe. Doar supără pe cei conservatori care cred că ei sunt miezul
Vere,cu cine ai facut tu matematica, cu femeia de serviciu? Cheltuieli de 2500 de euro lunar cu un singur copil suna extrem de exagerat, si la noi, dar și în majoritatea țărilor vestice, în România as spune ca o familie cu venituri medii care are un copil cheltuiește 2000 de lei maxim pe luna iar o familie din afara maxim 1000 euro.Ce ai spus tu acolo se intampla probabil doar in Monaco sau Qatar sau mai stiu eu unde.
Cristiano Ronaldo a fost sarac, a crescut intr-o familie extrem de saraca, a fost fost visator si toti radeau de el cand le spunea ca isi doreste sa aiba o masina de lux, toti il luau in ras ca nu va ajunge niciodata acolo, prostii nu stiau ca el avea sa devina un mare fotbalist, un talent incredibil si un monument de ambitie si munca, pentru mine si multi altii este cel mai mare fotbalist ever din istoria fotbalului, un fotbalist absolut complet care dadea goluri si cu stangul, si cu dreptul, in tineretea lui la apogeu dribla de rupea coloanele fundasilor (cine l-a urmarit pe vremea cand a jucat la United in mandatul lui Ferguson stie ce vorbesc), avea o viteza uluitoare, un fizic impresionant, o masina de goluri, marca si din foarfeca, cu torpile de la distanta, avea cea mai buna detenta la loviturile de cap, nu sareau baschetbalistii cu mainile in aer la cos cat sarea Ronaldo sa dea cu capul, avea o saritura de peste 2 metri, cel mai mult sarise 2.93 care e record in sport, asta reusea sa o loveasca cu capul in aer iar altii nici cu mana in saritura nu atingeau : ))) ce sa mai...un fotbalist absolut complet! Tot ce a facut pana acum a fost meritul lui, a muncit pentru tot ce si-a dorit iar acum e miliardar, bravo lui! E exemplul perfect de om sarac/modest care atinge apogeul bogatiei prin munca si determinare, bine...a avut si oameni care l-au descoperit la timpul potrivit insa meritele nu i se iau, a fost constant in sportul asta vreo 20 de ani, eu unul i-am prins live intreaga cariera, si-a ajutat familia, un barbat adevarat isi ajuta familia mai ales daca familia l-a sustinut, nu a uitat de unde a plecat. Cu siguranta nu mai sta cu mama in casa, are deja familia lui, are o gramada de case, in mod evident i-a dat mamei una din case si nu orice casa.
Lucrurile acestea sunt cat se poate de subiective, bazate pe experienta fiecaruia. Majoritatea doresc sa zboare din cuibul parintilor fie pentru a se realiza pe mai multe planuri, fie pentru ca au o relatie extrem de proasta sau o familie disfunctionala.
Depinde si de cultura fiecarei tari. De exemplu, in Japonia e lipsa de respect sa nu ai batranii pe langa tine si sa ii duci la azil, pe cand in alte tari e obligatoriu azilul din perspectiva copiilor.Nu as putea spune cu precizie unde se incadreaza romanii, din punctul asta de vedere.
Si normal e ca de la 18 ani sa ai viata ta. Posibil ca Ronaldo sa nu fi avut tata, si de aia sa fie asa mamos si sa considere ca trebuie sa o tina pe mama linga el. Cel mai probabil mama lui nu a avut vreodata o viata proprie, tot timpul a trait pentru copil(copii?).
Taica-su a murit prin 2005, avea vreo 20 de ani Ronaldo, a spus in mai multe interviuri ca nici nu isi cunoaste asa bine tatal pentru ca era plecat prin armata si atunci cand venea acasa rupea bautura in 2, maica-sa e cea care l-a sustinut cel mai mult si se sacrifica, drept rasplata fiul ei a ajuns ditamai legenda.
Aha, ma gindeam eu ca e ceva de genul, dar nu am acordat asa mare atentie lui Ronaldo si biografiei lui.
Un raspuns de om la nivelul lui adica copil de menajera asa cum el povesteste.
Mamei lui i se datoreaqza tot succesul lui, total fals.Da ar putea sa spunem ca se datoreaza mamei lui dar si tatalui, nu stie care a dat mai mult la conceperea lui ca om, dar asta biologic vorbind,
Deci el a ajuns unde este pentru ca s-a aflat la locul potrivit in timpul potrivit si are calitatile ce lea avut, adica pentru ce a facut. Nu ca masa nu ca bla bla vraja marii.
Poate ca talentu il mosteneste de la tacsu nu de la masa. La crescut maicasa, dar nu i-a dat masa talent prin ghete si mincare, cu ala s-a nascut, asa ca fomist, fara incaltari, cineva tot l-ar fi vazut si l-ar fi luat sub aripa lui.
Astea is vorbele lui si arata de fapt adevarata fata a lui ronaldo mare scula de bascula.
Restu ce mai vorbeste,. cum se imbraca, ce face, totu nu este de la el, cineva il invata tot, are pe cineva care il imbraca, care ii scrie discursuri, care ii spiune exact ce sa faca, cum sa faca etc.
De la el e doara jobu si anumite decalarii cum este si ce ai spus tu pe aici. Atunci se da de gol, atunci arata adevarata fata a lui.
Poate tu nu înțelegi că a ține la părinți, a-ți iubi părinții, nu e totuna cu a locui cu ei. (e doar o scuză/motivație de rahat)
La fel cum nu e totuna să locuiești în casa părinților (și de multe ori și pe banii lor) sau să-ți ajuți un părinte care a rămas singur și să locuiască în casă la tine (și pe banii tăi). Cum face Ronaldo.
Dar logic că atunci când ajungi adult, primii vor fi soția ta și copii tăi.
Apoi părinții tăi.
Asta nu înseamnă că îți iubești părinții mai puțin sau că nu vei avea grijă de ei dacă au nevoie.
Dragostea și respectul nu se obțin automat, ci se dobăndesc.
Mama lu Ronaldo le-a dobăndit pe amăndouă.
Apreciez raspunsul si bravo lui ca se mandreste cu familia lui, ceea ce altii nu o fac. Sunt vedete care dupa ce au ajuns milionari, au cam uitat de parinti, lasandu-i de izbeliste.
Citisesm acum cativa ani un articol despre 50 Cent. Acolo scria ca acesta, desi are destui bani, nu isi ajuta familia cu nici un cent, asadar, pe langa altii, Cristiano Ronaldo e de admirat. Chiar daca a facut-o pentru a da bine in ochii fanilor sai, este totusi un exemplu pozitiv pentru ceilalti.
OnePiece întreabă: