nony
| nony a întrebat:

¨ Ai grija de tine si multa multa sanatate.Nu te supara daca te bag iar la ignore.Cu lacrimi in ochi iti scriu asta. Sper sa ne fie bine amandurora.Intre noi a fost o iubire adevarata. Dar tin la el, EU ASA ZIC ...si-mi este greu sa renunt.Iertare iti cer pana voi muri.
Stiu ca tu ai sa fii foarte fericit, mult mai fericit decat mine. Sper doar, un gram din fericirea ta sa o am si eu.Ai fost iubirea mea si stii ca nu am sa te uit niciodata. O sa-mi ramai in suflet si stiu ca o sa-mi fie dor de tine.Fii tare! Eu merit ce mi se intampla ¨

Ok! Textul de mai sus a fost trimis de fosta iubita, unui prieten de-al meu.Omul,disperat,mi-a cerut un sfat.Sincer,eu sunt mai disperat ca el.Si nu ma refer la incapacitatea de a-i da un sfat.Ma oripileaza gandirea ...alterata,seaca,inumana si egoista a unei fete. Ea este intr-o relatie foarte naspa.Foarte controlata, intr-o relatie in care geloziile extreme ( fondate ) sunt la ordinea zile. O relatie unde n-are control, fiind dominata in toate privintele. O cunosc personal pe fata si stiu cum era inainte de aceasta relatie. O fire sincera, deschisa, sociabila, o fata de nota 1o.Acum,foarte palida, cu capul in pamant, fara prieteni si c-o viata sociala inexistenta.
Si, acum, momentul meu de disperare : Ce o tine intr-o relatie care o distruge? De ce nu accepta o dragoste sincera, pe care a avut-o, pe care o stie, pe care a simtit-o? De ce accepta aceasta durere provocata de un om care nu o respecta pentru ce este si o trateaza cu indiferenta? Si mai ales - de ce prefera sa sufere alaturi de o persona despre care ¨ CREDE CA TINE LA EL ¨ in locul persoanei pentru care se vede clar ca inca mai are sentimente.Astept lamuriri, sunt mai curios ca o pisica turbata happy In special de la fete, ca doar de mecanismele gandirii lor vorbim.

Ps : Am fost foarte obiectiv. N-am amplificat nimic din ceea ce se intampla. E adevarul gol-golut.Am facut abstractie de faptul ca este prietenul meu.

21 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu nu as accepta asta. Desi am descoperit si la mine o oarecare vocatie spre masochismul sentimental. Altele o au mai intens. Genul stau cu el, ma sacrific spre a-l salva prin iubire. Desi nu recunoaste, are nevoie de mine (mai mare decat celalalt tocmai fiindca in aparenta este un nenorocit si nimeni nu-l vrea). Ce uita aceste femei este ca tipul poate fi un nenorocit si in realitate, nu numai in aparenta si ca, cu certitudine, isi va gasi si o femeie pe masura cu care sa atinga fericirea reciproca. Ceea ce adesea se intampla in detrimentul martirei. Care uite asa si-a ratat viata degeaba, doar din masochism confundat cu devotamentul. Imi place sa cred ca nu sunt prea masochista. Cred ca dovada cea mai buna este ca am un barbat care ma iubeste si ma respecta si mi se pare normal sa fie asa.

| mgtow a răspuns:

Asta e viata omului

nony
| nony explică:

@Flori
I-ai descris perfect modul de gandire. Exact asta e nelamurirea mea, lasand la o parte sacrifiicile dragostei, care, fie vorba intre noi, ai ocazia sa mori ca prostul, iubind, mai repede decat iti intoarce celalalt sentimentele. Ea asteapta sa fie iubita, dispusa sa sufere, poate, poate ala se trezeste si-si da seama ce face. Daca nu se trezeste? Daca e intr-adevar un om fara inima si ea cauta dragostea cu lumanarea intr-o pestera fara sfarsit?
Are mana intinsa, pe cealalta parte, o mana dispusa s-o scoata din intunericul in care se afla.De ce o refuza? De ce merge in continuare prin bezna, stiind ca, la un moment dat, i se poate termina gazul si n-o mai gaseste nimeni? Ma refer la depresia after-love care nu de putine ori a dus la sinucidere.
PS : Citeam mai demult o postare in care un baiat zicea ca femeile sunt masochiste. Oare sa fie singurul baiat care a deslusit contructia auto-distructiva a femeilor?

nony
| nony explică:

¨ Asteptand trezirea respectivului, va ajunge sa se trezeasca ea ¨ - devreme n-o sa fie, acum este devreme. Tarziu? Da, foarte, acea trezire va veni in momentul cand deja si-a dar seama ca a cautat fara rost o dragoste care n-a existat niciodata. Ce privelisti sa-i ofere? O alta gramada de incertitudini si false sperante? Sa fim seriosi, daca la inceputul unei relatii nu gasesti speranta, cu timpul, moare si ultimul gand ca acolo e ceva.
Mana care i se intinde e cea salvatoare. E mana pe care a tinut-o atunci cand avea nevoie de ea. E mana care o mangaia pe obraz in timp ce i se soptea : Te iubesc! - cuvinte ce nu le-a auzit tinand noua mana.Asta cauta? Iubire? De ce nu se duce unde stie ca e, preferand sa caute, stiind ca e posibil sa nu gaseasca? Intr-un fel, imi este mila de ea.In alt fel, ii doresc tot ce i se intampla.Pentru ca aceste cautari in sufletele oamenilor au consecinte.Care?
1.Nu va gasi nimic.Chiar daca va gasi ceva, epuizarea cautarii o lasa inerta la orice sentiment ¨nou-nascut¨
2.Mana ce era intinsa se va retrage pentru totdeauna
3.Traieste in continuare un vis, o viata falsa si plina de incertitudini.
Asta nu e viata. E ambitie prosteasca jucata pe propria piele.Nu traim sa cautam, nu ne permite timpul.Luam si profitam de tot ce e frumos, acolo unde e si atunci cand ni se ofera.

nony
| nony explică:

Flori - iti apreciez interesul si devotamentul prin care incerci sa explici de ce unele fete accepta cu o foarte mare umilinta o relatie in care au sanse aproape 0 de a obtine ce-si doresc. E si mai usor sa vorbesti din perspectiva unei necunostinte de caz. Ei au avut o relatie de 4 ani, din cate stiu eu. 4 ani in care a simtit iubirea aia UNICA pe care tu nu dai doi bani, numind-o : ¨o iubire ¨ S-au despartit, nu prin cearta, nu prin infidelitati, a fost... distanta. El, incercand sa-si faca un viitor, a plecat din praful numit Romania. A luat caile strainatarii, in speranta unui viitor mai bun.In perioada aia, ea facand facultatea, nu a putut veni cu el, planul fiind, ca atunci cand termina scoala, sa vina si ea. Din disperarea ei, cu gandul ca el si-a gasit pe altcineva ( disperare nefondata ), sau ca la intoarcere, nu va mai fi ca la inceput, a sarit in bratele primului ¨actor¨ pe care l-a intalnit.Pe scena unui teatru perfect, interpretat de respectivul, piesa fiind ¨ Cavalerul salvator¨ ea a cazut in plasa unui speculator de sentimente.Confuza si speriata fiind, a stiut cum sa-i intre la inima.Fiind departe, el, nu a stiut de toatá aceastá ¨piesa¨ ce se juca pe la spatele sau.Intr-un final, cand si-a dat seama, era prea tarziu, distanta dintre ei fiind iarasi un mare impediment.
Am povestit asta ca sa vezi ca nu este intr-o lumina proasta, din contra, toate reflectoarele sunt pe ea.Cine a gresit aici? E greu de spus, vina poate fi impartita 50/50. Dar nu despre asta vorbim. Vorbim de ambitiile nefondate ale unora de a cauta perle intr-un morman de rahat. A vazut ca nu e in regula, a vazut ca disperarea a impins-o pe un drum ce nu-i al ei.De ce continua sa mearga? De ce nu reface ce a stricat fara voia ei ( sa zicem asa )?
Nicio explicatie de-a ta nu poate scoate in lumina o logica sanatoasa. Ce incerci sa-mi arati, e un ideal, o cautare a unei pseudo-fericiri nascuta doar intr-o minte fara limite.
Da, caut compatibilitate in sufletul persoanei iubite, DOAR atunci cand si ea cauta in al meu.Doar atunci cand incearca sa ma descopere intru-totul.Atunci imi desfac si eu inima, sa fim 2 in 1 happy Dar ce fac cand doar eu caut si ma lovesc de usile inchise ale sufletului? Ce fac, iau ciocanul si incerc sa sparg lacatele? Ce rost are? Stia ca vin, de ce nu le-a deschis? O relatie baza pe dragoste si sentimente nu vine doar din partea unuia.Nu unul cauta si altul se ascunde.Sufletele oamenilor se descopera reciproc.

Ai dreptate! Experti in cuvinte suntem toti.PRACTICA ne omoara! happy

| ELLSSA a răspuns:

O sa fie cu el.se va intoarce la unica ei iubire.il vrea acum, dar e atat de departe. iubirea adevarata exista si o sa invinga.au trecut prin multe obstacole.ar fi crud daca nu l-ar trece si pe asta.Doamne ajuta! cu drag, ellssa.si sper sa vb in curand

| thealchemist a răspuns:

Raspunsul e foarte simplu. poate pentru ca m-am documentat, sau poate ca as fi "ghicit" oricum, nu stiu.
deci, ce inseamna "Acum, foarte palida, cu capul in pamant, fara prieteni si c-o viata sociala inexistenta."?
e clar ca e controlata si abuzata pina la nivelul in care personalitatea ei a fost distrusa. poate, pentru ca nu am nici un mod de a verifica spusele tale, dar daca ai dreptate, de ce te miri? nu ai vazut prostituate pe strada care nu incearca sa scape din sclavie? citeste despre experimentul Pitesti ca sa vezi ce se poate intimpla cu mintea omului daca e expusa la presiuni extreme.

| Vizitiul a răspuns:

In primul rand, tin sa apreciez gestul tau fata de prietenul tau.
Deci, fata inca-l iubeste pe prietenul tau, dar nu-l mai vrea pentru ca-n prezent are o relatie cu alt tip, relatie instabila si insuficienta din punct de vedere sentimental.
Si acum perspectiva mea asupra acestui aspect: Daca iubesti, nu parasesti, decat daca esti fortata de imprejurimi, ori din cate zici tu, chiar n-a fost fortata de nimic. Nu vad o fortare in a sta langa un tip de care nu esti sigura ca simti sau nu ceva pentru el. Pe undeva, fata, are o inima mare, incearca prin cuvinte frumoase sa diminueze oleaca suferinta prietenului tau. Dar, intr-un fel minte, dar minte constructiv pentru prietenul tau. Adica, una e sa-ti spun ca m-am indragostit de altul si nu te mai vreau si alta e sa-ti spun ca tu esti marea mea iubire si ca cel de langa mine imi vadeste nesiguranta sentimentala. Toate astea pentru ca le merita, spunea ea...
Deci, ia toata vina asupra ei, incercand sa musamalizeze oarecum adevarul, cum ca, de fapt, chiar s-a indragostit puternic de celalalt tip, dar nu a vrut sa-i spuna prietenului tau adevarul sarcastic in fata, pentru a nu-l rani. Un mesaj de la mine pentru prietenul tau: "Cu cat sferi mai mult, cu atat iubesti mai mult, mandreste-te!" Cam asa e parerea meahappy.

| Zumbalaarebeca a răspuns:

Hmmm actualul ei prieten ia distrus increderea in ea cunosc si eu un asfel de caz, desi in sufletul ei stie ca pe prietenul tau il iubeste prefera sa se complaca in relatia in care se afla ii e teama sa renunte la el, nu cred ca isi iubeste actualul prieten iti zic ca 99%nu il iubeste ci ea a devenit precum un pestisor care este dependent de apa din acvariul sau desi acvariul este foarte mic si nu ii ofera libertatea de miscare de care are nevoie se multumeste cu atat decat sa fie scos afara unde este spatiu dar nu este apa, asa se simte si ea crede ca nimic bun nu mai poate avea fara actualul prieten dupa cum spuneam increderea in ia ii este distrusa a facut-o dependenta de el. mintea umana este usor de manipulat. Daca prietenul tau tine la ea ar putea sa o ajute incercand sa vorbeasca cu ea si sa ii demonstreze ca el ii poate oferi lucruri mult mai bune si sentimente mult mai sincere.cred ca ea are nevoie de un umar pe care sa planga are nevoie sa simta ca este apreciata si nu i se reproseaza nimic are nevoie de o a 2sansa.sunt multe femei care au fost intr-o asfel de relatie dar mare parte dintre ele pana la urma au reusit sa renunte la aceea relatie bolnava in care se aflau datorita faptului ca in viata lor au aparut persoane care au stiut cum sa puna problema asfel incat ele sa fie motivate sa isi doreasca ceva mai bun in viata lor.

| Dmonik a răspuns:

Incapacitatea de a se rupe de trecut, temerile pentru ce va urma, nestiutul, nesiguranta de sine, neincrederea in ea si in ceilalti, rutina, ideea de repetitivitate a unor intamplari, pentru ca niciodata nu esti 100% sigur pe reactiile celuilalt, moartea interioara lenta in care se afla...am o lista lunga, la care o minte lucida, rece, realista ar avea de dat nenumarate contraargumente.

| Dmonik a răspuns:

Am uitat si cealalta fateta a problemei: victimizarea, placerea umilintei. Si acestea pot fi aspecte de luat in seama. Femeile au vocatia sacrificiului necerut de nimeni si, deci, inutil.

| Flori a răspuns:

Nony, din mesajul pe care ea l-a trimis, rezulta faptul ca, desi mai tine la el, atractia spre celalalt este mai mare. Ea este constienta de faptul ca, in actuala relatie, lucrurile nu merg bine, ea nu este fericita.
Noi, fetele, avem acel "simt" al sacrilegiului(cel putin unele!), credem ca na!, la un moment dat, prin suferinta noastra, vom reusi sa schimbam ceva, sau pe cineva!
Problema este alta.Acel "eu asa cred", o obliga-intr-un fel, sa ramana alaturi de respectivu'. De ce? Pentru a nu regreta mai tarziu.Crede in continuare ca, la un moment dat, va reusi sa-l schimbe, va reusi sa-l faca s-o iubeasca asa cum e ea, s-o respecte, sa-i ofere acea dragoste sincera dupa care, se pare, tanjeste!
Nu vreau sa aduc in discutie diferentele dintre simtirile unui baiat si simtirile unei fete. Voi spune ceva, insa:pentru o fata, sacrificiile din dragoste(sau ceea ce pare a fi dragoste!) nu se termina niciodata!

| Flori a răspuns:

Si mai bine mori ca prostu' incercand ceva, decat sa mori cu regretul unei "neincercari"! Asteptand trezirea respectivului, va ajunge sa se trezeasca ea.Va fi tarziu? Va fi devreme? Va fi o incercare! Si lumanarea va lumina pestera, oferindu-i noi privelisti, stai linistit...
Stii de ce nu accepta mana? Pentru ca ar ajunge sa fie calaul acelei maini.Intelegi? Vede iubirea, dar nu o accepta.Prefera suferinta aceea acuta, prefera sa sufere decat sa faca pe altul sa sufere.Cum ar fi ca, acceptand o relatie doar de "dragul" de a scapa de o alta, sa sfarseasca prin a distruge doua vieti?"Sfarseasca" e mult spus, insa nu gasesc un cuvant mai potrivit!
Cat despre acea depresie:asta urasc cel mai mult! De ce sa suferi? A fost frumos/urat, gata!, s-a terminat! Urmeaza un alt frumos, un alt urat, o alta relatie esuata, o alta relatie "de vis"...
P. S:Nu e auto-distrugere.Stii,e o specie de:spun si fac ce-mi spune inima, ce simt sau, mai bine, fac ceea ce cred ca ma va face sa simt ceea ce vreau! E ciudat cum voi, baietii, aveti niste pareri total gresite despre felul in care ne exprimam noi, fetele.Se vorbeste mereu despre acel razboi intre sexe-tind sa cred ca exista, mocneste asa, usor-usor-usor, in adancul mintii noastre, fie ca recunoastem fie ca nu!

| Flori a răspuns:

M-ar incanta o discutie cu fata respectiva.Cred doar ca e pusa intr-o lumina proasta.De ce sa faca ceea ce e bine? Pentru a avea parte de fericire? Fericirea e relativa. Ea face ceea ce simte, si nu ii poti nega unei fiinte dreptul de a face ce simte!
Si da. Vrea iubire.Si nu, nu se va duce niciodata in locul in care stie ca exista "o iubire". Mana a mangaiat-o, vocea i-a soptit te iubesc-ul clipei respective, dar...clipa s-a dus!
De ce sa-ti inspire mila? Pentru ca face ce-i dicteaza inima? Tu n-ai facut niciodata nimic care sa nu placa celor din jur? Dar ai facut totusi acel "ceva". De ce?
Si ai spus frumos:cautarile in sufletele oamenilor au consecinte. Tu cum descoperi un om? Nu cauti compatibilitate? Incredere? Nu cauti iubirea in sufletul acelui om?
Cautarea nu o va epuiza. Dimpotriva. Ii va deschide noi orizonturi, mai ample chiar! In pofida mainii care dispare, in pofida incertitudinii, a vietii-vis pe care zici ca o va trai!
Tu nu cauti nimic? Iei ce ti se ofera? Pur si simplu? Fara sa te intrebi de ce primesti? Timpul de care ziceai ca nu este:este!, numai ca-l irosesti asteptand sa primesti!
Voi citi ceea ce vei posta, fara a raspunde insa.Astfel de discutii sunt interminabile(si pentru altii-plicticoase!), crede-ma!happyIar in cuvinte suntem toti experti.Ne jucam cu ele.Pacat ca ele se joaca, cel mai adesea, cu noi-fara sa ne dam seama!
Feerie!

| märzblume a răspuns:

Am intrat din intamplare aici si ma bucur...Sunt oameni, in special femei, care nu cred ca merita dragostea adevarata si se pedepsesc singure, distrugandu-se cu surogate.Sau cand realizeaza ca sunt printre ffff putinele fericite care au intalnit adevarata dragoste si se sperie, punandu-i capat, necrezand ca poate dura o viata intreaga o "omoara" in gloria ei. Un ex: sunt femei care nu au acceptat procesul de imbatranire si si-au pus capat vietii ca sa ramana in amintirea celorlalti pururi tinere si frumoase.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dependenta duce la distrugere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adio iubirea mea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate baiatul respectiv o are cu ceva la mana dar totusi ar fi ajuns la limita. Poate il iubeste prea mult, poate e aceea iubire care te misturie aceea durere care iti place. Nu stiu pana nu simti asta nu poti sa zici exact ce e in mintea si sufletul ei. Sau poate relatia aia e doar de fatada si pe ea o mistuie alt ceva, probleme familiare vreo boala...sunt multe. Oricum se vede ca fata sufera mult si din cum ai descris-o tu inainte eu tind sa cred spre ultima varianta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta ti s-a intamplat tie si nu o sa o uiti niciodata pe iubita ta alina

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incercai sa ma faci pe mine sa ma arat cum sunt cu adevarat dar de ce tu nu spui ca ti s-a intamplat tie?

| Maiutza a răspuns:

Ea crede ca tine la el " EU ASA ZIC" dar e clar ca nu (dupa parerea mea). Cred ca actualul ei prieten nu este o pers prea draguta si nu prea are ce face (asa gandesc multe fete). Ar trebui ca prietenul tau sa se intalneasca mai mult cu ea si sa o faca sa se simta mai bine pentru ca acesta este singurul lucru care o poate trezy la realitate si sa vada ca pers pe care ea crede ca o place, nu este asa. CHIAR DE LOC! S-a mai intamplat si la alte cunostinte de ale mele, iar baiatul respectiv a procedat exact cum am scris mai sus. I-a ajutat mult pe acei prieteni si sper ca si pe prietenul tau il va ajuta. happy