Depinde de situatie. Daca persoana "iubita" a facut o alegere tampita si a ajuns nasol, n-as calca nici peluza primariei pentru ea ). Afost alegerea ei si ma doare in cot de ce i se intampla.
Dar daca persoana "iubita" a cazut nasol din cauza actiunilor mele, atunci da. As incalca legea incat sa o salvez, deoarece e responsabilitatea mea.
Hm. depinde daca merita sa fie salvat poate asa trebuie sa se intample ti ai pus intrebarea ca daca nu are rezolvare problema lui devine automat si problema ta. Dont. Know hope i helped a bit
Pentru un membru din familie sau pentru o persoană pe care o știu de foarte mult timp și țin la ea ca și cum ar fi un membru al familiei mele, oricând.
Indiscutabil. O persoana la care tii e mult mai importanta decat niste legi scrise pe hartie.
Nu.
Daca persoana ar omorî pe cineva, voit sau nevoit, ce faci, te pui martor mincinos, că nu a făcut asta?
Este doar un exemplu.
Serios? Pai incalc legea ca sa nu intarzii la serviciu, dar pentru a salva pe cineva...
Discutabil
Depinde ce a făcut, daca a violat / luat viața cuiva nevinovat ...clar nu
Pentru ceva mărunt, gen un furt din prin magazin sau ceva de genul, cel mai probabil da
Da. Legea e importantă pentru mine cât să îmi fie mie bine. Dacă e vorba de cineva iubit, adică de binele meu măreț, mă doare în dos de lege.