Nu ne-ai spus si motivele pentru care nu este acceptat! Poate varsta si poate confuzia ta in ceea ce priveste dragostea si prietenia! Nu poti vorbi de iubire la 13 ani si nici la 15.Numai cu iubirea nu ajungi bine, asa cum spui.Ai nevoie sa te descurci singura, sa fii stapana pe puterile tale, independenta financiar.Demonstreaza-le asta si chiar le dai peste nas, desi eu nu-mi permit o astfel de fraza cu parintii, la cei 47 de ani pe care ii am!
Nu o sa rezolvi nimic asa sa stii. Daca tu ii jignesti ei vor reactiona la fel si nu se ajunge la nimic bun. Ar trebui sa incerci sa vorbesti cu ei si sa vezi ce anume nu le place in legatura cu prietenul tau (in afara faptului ca e o diferenta uriasa de varsta) poate ajungeti la un numitor cumun. Daca va certati nu o sa ajungeti nicaieri iar daca le propui o discutie civilizata unde sa spuna fiecare ce il nemultumeste ai mai multe sanse sa imbunatatesti lucrurile. Poate ar trebui totusi sa te gandesti la un aspect zic si eu: esti tanara cand cineva se interpune intre tine si prietenul tau pare ca e sfarsitul lumii. Dar nu e asa. Poate "te mandresti" acum cu ceea ce crezi ca e iubirea ta dar iti vei schimba parerea toata lumea a trecut prin asta. Poate incerci sa fi mai blanda cu parintii tai nu fac decat ceea ce e bine pentru tine chiar daca nu vezi asta chiar acum. Succes!
Dacă tu ai încredere în el și chiar crezi că te iubește, eu sunt de părere să încerci să le explici și părinților cu mult calm acest lucru. Sau ai putea merge la un psiholog?! Cred c-ar fi o soluție
Știi doar că iubirea nu are vârstă, deci nu lua în seamă unele răspunsuri. Însă am o întrebare, prietenul tău e la facultate?
Eu ti as sugera sa te duci sa ii ceri scuze mamei tale pentru ce i ai zis si sa mai lasi la 15 ani baietii de 20 ani. Mie nu imi vine sa cred ca ai o relatie de la 13 ani cu un baiat care atunci avea 18 ani. Inseamna ca are o problema psihica si inclinatii pedofilice Parintii tai au mare dreptate dar tu nu esti decat un copchil dezorientat care are nevoie de o palma sa se trezeasca la realitate.
Buna.
Unii care au comentat anterior, mai bine nu o faceau.
Doamne, parca el avea 30 de ani si tu 10. Atunci ar fi fost pedofilie.
Acum nu.
Nu stiu exact ce sa-ti spun sa faci, parintii tai sunt prea stricti.
O varianta ar fi sa le spui ca te-ai despartit de el, dar sa-ti continui relatia pe ascuns.
Esti micuta, el e mai mare si probabil de asta nu te lasa, zicand ca te manipuleaza si vrea sa profite de tine.
O alta solutie ar fi sa il cunoasca, sa vada ca el poate avea grija de tine si ca te iubeste.
Imi pare rau pentru situatia ta, dar cel mai bine ar fi sa te intelegi cu mama ta, ca e cea care ti-a dat viata, si ceea ce face(desi uneori te enerveaza), o face ca sa iti fie tie bine...
O urasc! Mama mea e un monstru. Nici macar nu mi-a spus ce e ala ciclu. Aveam doar 11 ani se vedea clar ca ma pregatesc sa-mi vina, si nu a interesat-o. Eu o saptamana am plans, am crezut ca voi muri deoarece nu stiam ce am!
Încearcă să le explici că îl iubeşti şi că te vezi alături de el şi viitor. Sunt sigură că vor accepta situaţia într-un final, deşi sunt îngrijoraţi pentru tine din cauza diferenţei de vârstă dintre voi. Încearcă să te pui şi în locul lor, nu ţi-ar conveni ca fata ta să umble cu unul mai mare cu 5 ani decât ea, mai ales că ştii cum sunt băieţii în ziua de azi (unii dintre ei). Încearcă să le explici că vârsta nu contează aşa de mult, dacă voi vă iubiţi şi nu puteţi sta despărţiţi. Ai lui ştiu de tine? Sunt de acord cu relaţia asta?
Sper să te împaci cu părinţii tăi şi să treci peste faza asta. :*
O zi bună!
Uite si eu mai amputin si fac 15 ani...imi iubesc parintii la nebunie...si pana acum nu am stat cu nimeni.
Parinti tai au dreptate, deschide ochii tu ai 15 si el 20 , acum sau peste cativa ani el poate foarte bine sa se casatoreasca, cica tu "ma vad si in viitor", gandeste!
Siesti cu el de 2 ani deci de pe la 13... cam de vreme pentru "o fata cuminte"
Sunt total de acord cu parintii tai au mare dreptate
Imi pare rau daca ce ti-am spus nu este ceea ce te-ai astepta
Iubeste-ti familia si pe cei la care tii, nu ii dispretui...Pentru a accepta o astfel de relatie e cam greu dar sunt sigur ca daca le vorbesti frumos, calm si le spui caterva lucruri frumoase despre baiat vor intelege(sau macar o vor accepta ca pe o relatie de scurta durata nu ca pe o posibila relatie de casatorie). Lucrul acesta implica foarte mult talent si spune-i prietenului tau sa vorbeasca si el cu ai tai sa ii cunoasca mai bine si cand mai vine pe la voi sa aduca si el ceva un cadou special (nu sa vina cu mana in fund sa spuna sar'mana si sa zica ca vreti sa aveti o relatie serioasa). Luati-i cu usorul si vor intelege.
Succes!
Parintii tai au dreptate.Nu trebuie sa-i urasti pentru acest lucru deoarere si tu grasesti.Cum poti fii la 13 ani cu cineva de 18 ani?
No comment :O. Sincer, as zice ca parintii tai au dreptate in sensul ca e cam mare pentru tine.dar la faza ca iti jigneste prietenul sincer nu prea e frumos... eu personal nu stiu ce sfat sa iti dau. daca chiar tii la el, vorbeste cu parintii tai, dar fara sa ii jignesti. Daca nu tii la el cere-ti scuze mamei tale si uita de baiat. bafta:*
Pai nu-mi prea place aceasta,,poveste,, dar te voi ajuta cum pot eu! in primul rand daca chiar ti la baiat trebuie sa lupti pentru ce simti sa nu abandonezi niciodata dragostea(nu sti daca se mai intoarce). Spune-i mamei tale ca nu are nici un DREPT sa se bage in relatia voastra(MINUNATA)si daca viseaza numai bani, ma tem ca n-ai ce-i face... ! S-o intrebi pe mama ta,, Dar tu m-ai facut sa-ti aduc bani? Sa ma casatoresc cu unul BOGAT si sa te rasfatesc pe tine?,, Daca mama ta are un pshihic slab poate o pui pe ganduri! Incearca sa fi mai INDRAZNEATA(Nu s-o injuri sau alte chestii...) sa vada ca tu chiar ti la relatia voastra si sa vada ca ai tupeul sa te lupti cu parintii tai pentru EA!
PS:Sper ca ti-am fost de ajutor! Sa-mi raspunzi cum a decurs!
Ciao
E adevarat ca ai inceput prea devreme o relatie serioasa, dar daca va intelegi bine, varsta nu mai conteaza. Ca e cu 5 ani mai mare ca tine nu e nimic rau. Ca familia ta nu e de acord inseamna ca exista niste motive... e un baiat rau, consuma alcool, fumeaz, vorbeste urat cu tine, te jigneste? Daca nu, nu stiu care ar fi problema... Trabuie sa dai mai multe explicatii si despre ce fel de persoana e el. Daca asta e prima ta relatie tu il vezi perfect pe el, cu toate ca el poate are numai defecte. Mai intai trebuie sa vorbesti cu o fata mai experimentata care il cunoaste pe baiatul respectiv, careia sa ii povestesti cum decurge relatia voastra ca sa vezi daca te merita baiatul respectiv. Daca totul e ok vorbeste calm cu parintii tai. Degeaba te certi, nu rezolvi nimic. Totul se rezolva cu lucruri frumoase. In loc sa ii spui mamei tale ca o dispretuiesti, mai bine i-ai spune ca o iubesti, dar faptul ca nu te intelege te indeparteaza de ea. Daca nu poti sa le spui cuvinte frumoase in fata, atunci scrie-le o scrisoare care sa o citeasca atunci cand tu esti plecata undeva. Povesteste-le ca tu esti fericita cu el, dar ca ai fi si mai fericita daca ei te-ar intelege. Spune-ti toate nemultutmirile pe foaie intr-un mod placut care sa le inmoaie un pic inima. Insa inainte de toate astea, poti sa-mi scrii mie daca vrei despre relatia ta cu iubitul. Iti spun asta pentru ca si prima mea relatie a fost de doi ani de zile si m-am certat tot timpul cu ai mei, iar acum imi pare rau, pentru ca el nu a meritat nimic. era un barbat gelos care ma perchezitiona tot timpul, care ma jignea, care m-a facut foarte mult sa-mi pierd increderea in mine. De aceea iti spun ca poate acest baiat nu e atat de perfect pe cat il crezi, iar pentru a constata asta ai nevoie de alte exemple de barbati ca sa faci o comparatie. Ziceai ca ai tai vor bani. Dca vor pentru tine un barbat e cu bani nu inseamna ca iti vor raul. Parintii tai sunt trecuti prin viata si au vazut ce inseamna sa nu ai bani in ziua de astazi. Prietenul tau e la facultate sau munceste? Daca nu munceste si nici nu vrea e clar ca parintii tai nu sunt multumiti de ei. Se gandesc ce viitor va avea fetita lor langa un barbat caruia nu ii place munca. Nu spun mai multe daca nu stiu detalii, asa ca daca vrei poti sa imi scrii. te pup
Iubitul meu e cel mai cuminte baiat posibil! Imediat dupa ce a implinit 18 ani si-a cumparat o casa pe jumatate facuta. Acum are serviciu, castiga bine si e cu capul pe umeri nu pe banii parintilor. Nu a fumat niciodata, nu bea, e foarte inteligent.Ma face fericita mereu, ma plimba pe la Zoo, la Cinema, la Teatru, la Concerte, mergem in parc si se pune la mintea mea, se joaca cu mine! Cand am de invatat o poezie pentru scoala el ma invata pentru ca isi aminteste cum era cand avea varsta mea. Ma cearta atunci cand fac prostii, mi-a deschis ochii in legatura cu viata, nu ne rezumam doar la relatia IUBIT-IUBITA. Este pentru mine ca un frate mai mare, ca un tata, un foarte bun prieten si este ceva minunat ca tocmai pe mine m-a ales Dumnezeu sa am langa mine un asemenea om! Intre parintii mei sunt 8 ani diferenta. Ce sa fac?
Eu te sfatuiesc sa ai rabdare. Daca baiatul e asa cum spui atunci nu vad problema parintilor. Nu poti sa iti alegi parintii in viata. Tu esti minora si asta e nasol. Daca ai fi majora ai putea pleca pur si simplu la iubitul tau, dar fiind minora sunt riscuri mari, caci el e major. Doar ai rabdare, daca nu poti discuta cu ai tai si sa inteleaga. Poate cu timpul vor intelege ca il iubesti si poate or sa accepte situatia.