Cum poate cineva in o tara strainasa se simta singur?
Cand in Romania te simt singur mai mereu?
Nu te poti baza uneori nici pe rude, ci doar pe frati/surori/parinti (uneori nici pe ei)
In loc sa te rogi la DUMNEZEU sa te tina in ITALIA si etc.
Sa nu fii nevoita sa te intorci in RO pe un salariu de tot ***`u si etc.
Cei drept e cam greu in o tara straina daca nu stii limba, eu nu as pleca?
dar nu am bani, nu cunosc pe nimeni, nu am pe nimeni deci? nu am cum.
Salut, sa lucrezi intr-o tara straina si sa te adaptezi mentalitatii persoanelor de acolo intr-un timp relativ scurt, ba mai mult sa ai un loc de munca destul de neplacut, e foarte dificil. Ei au facut multe sacrificii pentru tine, vad ca situatia in Romania e dezastru, si au considerat ca cel mai bine e sa te faca sa te adaptezi din timp fara a fi obligat sa muncesti intr-o tara mai civilizata, unde ai mai multe oportunitati. Si ca sa termin de justificat comportamentul aparent agresiv al parintilor tai, cred ca nu e ceva mai 'incomod' pentru ei de a fi departe de casa si mai ales de copii.
Cred totusi ca nu esti suficient de matur si de pregatit sa traiesti intr-o alta tara, iar a le spune ferm parintilor ca tu nu te poti adapta cel putin pe moment in Italia e singura chestie pe care o poti face. daca pentru tine nu e bine... asta e! explica-le.
@in ce oras esti?
Eu sunt in verona! pai nu stiu ei nu ma inteleg pe mine, eu pe ei!
Aryana de cite ori le-am zis.intr-o seara atit de tare m-am certat ca o aruncat mama cu piptenele in mine,si avea sa ma alunge din casa. doar din cauza ca prea multi bani se dau in vint! Da in acest moment foarte foarte tare vreau acasa! De ce cind sunt momentele cele mai frumoase din viata unui scolar,eu nu-s! Doare prea mult,mai ales cind imi spun prietenele mele de acasa ce bine se simt,cite peripetii au facut, si cite momente frumaose au, eu numai pot! VREAU ACASA...
E greu primtre straini.si eu stau in Italia. daca vrei sa tinem legatura lasa-mi un id pe privat.si eu ma simt singura
Explica-i ca, daca nu finalizezi anul care nu l-ai terminat, vei compromite toti anii de studii fiindca nu vei primi diploma. Trebuie absolvit anul, sa iei toate examenele si diploma, doar asa studiile iti vor fi recunoscute.In viata vei avea nevoie de acest ciclu de invatamant absolvit, pentru a continua cu alte studii.
Incearca sa te adaptezi, nimic nu este imposibil.Iar parintilor ar trebui sa le fii recunoscatoare, pentru ca s'au gandit la viitorul tau.
Un viitor mai bun.da da pin la viitorul ala, foarte multe îndur si chiar m-am saturat! Vreau doar sa termin scoala si apoi sa revin in forte noi acasa! Dar dupa parintii mei, e imposibil.
Scuze sa revin cu forte noi in Italia, de acasa
Eu zic ca un viitor mai bun vei avea acolo. In tara nu e nimic roz. Muncesti pe un salariu de nimic, scoala e asa cum e. Vei gasi linistea si o cariera frumoasa si acolo. Curaj
Nu stiu ce sa zic! Doare prea mult,si chiar nu pot suporta alteori! si pling si pling, si nu ma pot opri,,! Orcum Mersi Mult! Voi incerca sa fie totul bine, dar speranta moare ultima.
Nu cred ca parintii tai se gandesc doar la bani. Banii vin si se duc. Gandeste-te si tu cum ai fii in locul lor. Au incercat sa te duca in Italia pentru a iti fii mai bine. Nu ti-a vrut nimeni raul. E greu intre straini. E greu sa te rupi de tot si sa incepi o noua viata. Incearca sa iti gasesti maca o prietena cu care sa poti vorbii despre ceea ce simti. Nu mai plange ca nu rezolvi nimic, draga mea. Vei vedea ca intr-un fel sau altul va fi bine.
Rezista,orice ar fi daca ai ajuns sa faci carte acolo te asigur ca vei obtine si loc de munca mai tarziu.Aici degeaba vei veni,vrei sa fii cu gasca si sa tai frunze la caini? ori mai rau apuci de nevoie calea prostitutiei asa de foamete, poate va apare si un copil si ce vei face apoi? Fii calma, incredete in parinti si termina scoala si apoi vei alege ce vei dori tu fiind majora.Succes si sa stii ca nu prietenii iti baga in traista, doar parintii si tu prin munca ta.
Da cea cu traista mi-a zis-o de multe ori parintii,da stiu ai dreptate pe o parte, si ei au in majoritate.dar sunt cu gindul ca vreau acasa orce ar fi.si nu pot sa ma despart de acest gind! stii inimei nu-i poti ordona! si chiar nu pot! am fost toata vara tare,si chiar daca plingeam ziceam ca o sa fie bine,bine, si acum chiar m-am saturat sa zic acest cuvint, daca nu e bine.
Si eu locuiesc in grecia de 3 ani, la inceput vroiam sa ma intorc si eu in tara pentru ca acolo aveam toti prietenii aici mergeam la scoala si fiind ca nu stiam foarte bine limba nu aveam prieteni, acum m-am acomodat si ce pot sa zic chiar imi place. Mult succes si tie.
Esti primul roman care vrei sa te intorci in Romania!
Motivul pentru care vrei probabil sa te intorci in tara nu sunt numai banii aruncati in vant, ci si faptul ca la Scoala unde inveti nu stapanesti inca prea bine limba italiana!
Sper sa reusesti sa te intorci si sa ne povestesti si noua.
Bafta!
Nu,pe parintii mei ii preocupata asta de bani,ei din cauza acestor bani nu vor sa ma intorc, prea multe documente au fost facute pentru mine! da si limba e o problema, dar totusi! Vreau acasa...programa e cu mult mai frumoasa, Meleagurile Noastre, Totul e mai bine! (
Da,aici ai perfecta dreptate! Dar cand ai plecat nu ti-ai facut un plan de acasa?! Sau numai acum ai realizat ca prietenii de gasca îi gasesti numai in Romania!
Eu tot timpul am stiut ca prietenii cei mai bun cu cei care am trait momentele frumoase jumate din viata mea traita sunt acasa! dar daca vara o convingeam apoi poate reveneam, dar si ea mea zis si eu ma gindeam ca daca la scoala voi invata va fi mai bine, imi voi face prietenii etc.etc. dar prietenii aici nici nu vreau sa imi fac, ca mi-am dat seama cine is ( tot de a nostri).si vara nu aveam dovezi ca sa o conving, dar acum am foarte multe dar e imposibilul
Cei care nu ati fost in situaita asta nu aveti cum sa intelegeti. Si eu sunt plecata. Si eu mi-am tot rugat mama sa ma lase inapoi in tara. Dar nu vrea. Zice ca ce sa fac acolo sa stau singura etc. Nici mie nu-mi place aici. Copii din strainatate aproximativ nu stiu sa se distrezee. Eu cel putin de 9 luni le spuse-m in fiecare zii sa mergem la suc la bazin sa facem ceva. Tot timpul am primit raspunsuri nu pot nu vreau nu ma lasa. Si cate alte chestii. Si eu vreau sa ma intorc inapoi in Romaniaa. Aici nu ma simt bine. Deci MistikkGirl te inteleg fff bine. Stiu cat de greu este. Sper sa treci peste asta. Mult succes. Sper sa fie totul bine