| Alinaaa123577 a întrebat:

Am 14 ani si mai am doi frati. Unul are 3 ani si celalalt 21.Parintii mei au divortat cand eram mica,iar fratele mic este cel vitreg.Tata mereu cand mergem in vacante ma pune sa stau cu el si la fel si mama lui.Intr-o zi iesisem afara si maicasa m-a sunat sa ies cu ei, dar i-am zis ca am iesit afara si ca nu merg. Dupa l a sunat pe tata si el m a sunat si mi a zis sa ma duc acasa si asta din cauza ca nu am iesit cu ala mic. Uneori am impresia ca mama vitrega nici nu ma mai suporta si ca tata ma considera un babysiter.Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| Mimzy a răspuns:

Imi pare rau...
Ii poti spune tatalui tau ce simti.
Spune-i ca ii iubesti foarte mult si ca te simti neiubita,nebagata in seama c-ar si cum tu ai fi doar un obiect prezent pentru comfortul celui mic, negandiindu-se si la comfortul tau! Spune-i ca te simti de parca ei te urasc si il iubesc pe cel mic si spune-le ca iti pare rau daca pari nesimtita dar asta este ceea ce simti! Eu sunt EXACT ca tine, doar in loc de frate eu am o sora! EXACT aceleasi varste, mai putin fratele mai mic, al meu e putin mai mare.Mama si tata fac exact la fel, iar cum sora mea mai mare face ce vrea si e perfecta familiei, ea nu e obligata sa stea cu fratele meu, ba chair are voie sa ii zica "pleaca" sau "dispari". Insa eu sunt obligata sa am grija de el doar pentru TUTUROR CELOR DIN CASA LE E LENE SA FACA CEVA! :/

Inteleg cum te simti...Asa ca i-am spus intr-o zi mamei ceea ce ti-am zis si tie si nu a mai facut asa urat.Tot am avut responsabilitatea lui pe capul meu, insa nu ma mai simteam ca o sclava, ci ca o sora mai mare! ^_^

Sper mult ca te-am ajutat! happy

10 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Trebuie mai întâi să vezi într-adevăr care sunt cauzele certurilor, care sunt motivele stării irascibile a celorlalţi din jurul tău. Dacă ţi se datorează şi ţie, atunci ai mai mult de lucrat la acest capitol, la îndeplinirea datoriilor tale familiale… happy

Dar dacă eşti în situaţia de a te simţi cu adevărat nedreptăţit, atunci gândeşte-te că uneori purtăm şi greutăţi şi "sarcini" care nu sunt ale noastre. Este poate starea felul de a fi al parintilor, educatia lor, starea conflictuală din familie, este poate o situaţie tensionată de serviciul părinţilor, de relaţiile dintre ei, de alte neîmpliniri sau probleme familiale.

O altă cauză majoră ar putea fi lipsa dialogului, iar în această privinţă atât tu dar şi tatal tau aveţi nevoie de dialog, de cunoaştere din partea lui a specificului vârstei tale (mereu în schimbare).

| danay72 a răspuns:

Nu iti este usor.Pe situl jw.org sectiunea adolescenti poti gasi unele articole utile.

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Explica-i tatalui tau ca ai nevoie de timp si pentru tine.Nu poti creste copii cand tu esti un copil.Nu poti discuta cu mama ta adevarata? Sa discute ea cu el sau sa te ia si pe tine la ea?

| NGheorghe a răspuns:

PE MOMENT scapi de fratele tau daca faci rost de un caine, sau o pisica si un ghem de hartie legat cu o ata cu care sa il traga, sau o minge si alti vecini de "inaltimea" lui; sau ii dai o cutie transparenta si il inebunesti sa faca colectie de insecte... pe care apoi sa le prinzi cu ace de gamalie pe o bucata de "spuma de mare"... o sa vaneze prin iarba toata ziua.
PE VIITOR poti sa scapi de toti ăștia mici daca te casatoresti si divortezi de cateva ori, faci n randuri de odrasle si faci la fel: ii transformi pe unii in "babysiter" ca sa aiba grija de ceilalti.
Asa, sigur nu vei uita sa iti pui la incarcat mobilul in fiecare seara: ii foarte distractiv sa dai comenzi pana ii disperi pe toti! happy

| FABULOSUL6000 a răspuns (pentru NGheorghe):

Daca ai copii, sincer te sfatuiesc sa pleci si sa ii lasi, ca la ce sfaturi dai tu e teroare!

| NoRegretsxx a răspuns:

Spune-i lui toate astea altfel nu vad cum ai putea schimba lucrurile. Poate nu isi da seama ca face treaba asta. Spune-i.
Mult succes!

| Joker11 a răspuns:

Explica-i tatalui tau ca ai nevoie de timp si pentru tine.Nu poti creste copii cand tu esti un copil.

| deliqventa13 a răspuns:

Explica-i tatalui tau ca tu nu esti mama copilului, esti tanara, spune-i ca nu crezi ca el a stat cu fratele lui cand era mic.etc big grin

| deliqventa13 a răspuns:

Esti un copil, nu ai ce face.

| Alinaaa123577 explică:

@JONY6000 eu stau cu mama naturala, dar de cand s-au despartit eu ma duc decat cu tata la munte sau mare.