| Alexa08809 a întrebat:

Am 16 ani, pe noi nu ne mai lasă să ieșim din liceu, iar vineri eu cu un coleg am sărit gardul liceului ca să mergem la magazin și după ce am întrat din nou în clasa diriginta noastră a comentat mai mult la mine decât la acel coleg pentru ca a zis ca nu e frumos sa fac asa pentru ca eu sunt fată și ca de ce stau cu acel coleg, fiind băiat și mi-a zis să îi zic mamei mele sa vina mâine la școală. Asta s-a întâmplat. Vineri i-am zis mamei sa vina la școală dar îmi e frica de reacția ei.Ce pot face în situația asta?

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Iti asumi raspunderea pentru ce ai facut.

| Violleta2022 a răspuns:

Felicitari, te-ai ales cu nota scazuta la purtare si cu avretizment dat parintilor!
Nu-ti ramane decat sa-i spui mamei adevarul, sa o iei de mana si sa o aduci la scoala.

| sierra1 a răspuns:

" Alexa08809: cu un coleg am sărit gardul liceului"

hai pe bune, sari gardul ca un infractor de ultimă speță?

"Alexa08809: Ce pot face în situația asta?"

stai in banca ta mami, aia să faci!

| Cipi1212 a răspuns:

Nu e prea bine să fii singură cu un băiat.

| Yurisa a răspuns:

Diriginta ta e o misogină, stai cu cine vrei tu - adică e aberant să ți se reproșeze cu cine stai (și lui nu), nu ești datoare cu nicio explicație atât timp cât nu faceți vreo ilegalitate, nu dați la nimeni în cap laughing Problema voastră este că indiferent dacă ești fată sau băiat, profesorii răspund pentru voi în caz că se întâmplă ceva așa că indiferent de situație voi nu aveați ce căuta în afară școlii în timpul programului

| eliancodrut a răspuns (pentru Yurisa):

O femeie nu poate fi misogina, ea poate suferi de misandrie.

| Yurisa a răspuns (pentru eliancodrut):

Misoginie - prejudecăți (ca să nu zic ură) față de femei bazată pe stereotipuri
misandrie - prejudecăți față de bărbați bazată pe stereotipuri

Oricine, indiferent de gen, poate avea atitudini sau comportamente misogine. Da, femeile pot manifesta comportamente misogine, chiar dacă acest lucru poate părea contradictoriu. Misoginia internalizată apare când femeile au adoptat, în mod inconștient, credințe sau comportamente sexiste care sunt îndreptate împotriva altor femei.

La întrebarea de aici diriginta critică doar fata pentru că a ieșit din curtea școlii cu un băiat, susținând că „nu e frumos" pentru o fată să facă asta, este o formă de misoginie. Se aplică un standard dublu bazat pe gen, ceea ce perpetuează ideea că femeile trebuie să se comporte într-un anumit fel doar din cauza sexului lor.
Femeile pot fi misogine, și nu există o regulă care să spună că o femeie poate fi doar misandră.

| eliancodrut a răspuns (pentru Yurisa):

Teorie empirica. Nu exista misoginism feminin.

| Yurisa a răspuns (pentru eliancodrut):

"Nu există misoginism feminin pentru că așa zic eu" laughing