Stai cu bunicii, la o ruda, sau singura? Fereste-te cat mai mult de singuratate, stiu ce inseamna, cunosc sentimentul, cand toti cei dragi sunt departe. Pe mine, chestiile astea m-au intarit, sunt f dura chiar si cu copilul meu. Ce sa zic? Incearca sa tii legatura macar prin telefon cu parintii si fratii tai, cauta sa-ti fac prieteni, sau doar amici. Fa ceva ce-ti place tie mult. Daca mai e ceva, lasa-mi mesaj.
Stii ce, o sa crești tu mare (18 ani), cand vei putea lua decizii pentru tine si vei vedea ca viata nu este asa de rea daca decizi tu pentru tine.
Este normal sa fii demoralizata cu o asa lume in jurul tau dar toate astea sunt înspre bine, pentru ca la momentul necesar iti vor ajuta maturitatea pe care trebuie sa dai dovada la o vârsta frageda!
Important este sa ai un vis si sa nu te lasi de el pana ce nu ti se împlinește!
Ai încredere in tine si nu te lasa călcată de alți oameni in picioare!
In străinătate oamenii nu sunt nici măcar 10% de rai in Romania, ai sa vezi ca am o presimtire ca nu te vanlega prea mult Romania :/
Tu sa inveti bine pana la sfârșit!
Mult noroc! mai lasa-mi un mesaj daca vrei!
If you need a friend get a dog, because the end counts and not the beginning.
Apropo, daca tu n-ai spune despre tine ca esti in depresie pentru ca n-ai iubit atunci prietenele tale habar n-ar fi avut ca sunt fericite, cu toate ca au iubit. Dar acuma ele stiu, si arata ca stiu asta, pentru ca se compara cu tine; cand de fapt ar trebui sa stie, si sa arate ca ele stiu si chestiile necesare pentru a nu ajunge la un divort. Iar aici sunt multe de stiut. De stiut inainte de a incepe.
De ce iti faci griji? ce-i al tau ii pus deoparte. Deocamdata... if you need a friend get a dog.
Si crezi ca esti singura/singurul cu aceasta problema?
Si la mine s'au despartit parintii de 10 ani, maicamea e plecata peste hotare de 3 ani iar eu locuiesc singur, cateodata adorm cu albumul de poze plangand, cateodata ii spun sa vina acasa ca nu mai pot dar asta e. viata este grea si nu ai ce sa ii faci.
Cat despre prieten, o sa vina si vremea ta stai linistita, inca esti la scoala si o sa ai multe oportunitati.
Asta e viata, nu prea e motiv de suparare daca nu ai gagic rau era daca nu aveai unde sa dormi sau ce manca. Ocupate de studii si alte minuni legate de viitorul tau cu scoala asta e important acum. Restul lasi la urma cand vei apuca sa muncesti.
Salut
Dacă traversezi anii adolescenţii atunci să ştii că mulţi tineri întâmpină astfel de dificultăţi. Aici poţi citi unele sfaturi care te pot ajuta să faci faţă acestor sentimente care te împiedică să te bucuri de viaţă: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102011135
Cele bune!
Sa ai un iubit nu e neaparat solutia.Chiar daca fetele din jurul tau au un iubit asta nu inseamna neaparat ca sunt fericite. Incearca sa iesi din starea asta. Fa ce iti place tie. Pleaca intr-o calatorie, apuca-te de un hobby si incearca sa iti cauti prieteni care sa te aprecieze cu adevarat si sa te respecte. Imi pare rau ca treci printr-o asemenea situatie insa trebuie sa lupti sa iti revii. Nu te lasa cuprinsa de starea asta. S-ar putea sa te afunzi prea rau si la un moment dat chiar sa te obisnuiesti cu starea asta ceea ce nu e deloc bine! Cat despre baieti stai linistita ca va veni si timpul pentru asta. Ai rabdare si nu uita ca sanatatea ta este cea mai importanta. Ai grija de tine.
Imi pare foarte rau de situatia ta.Pe situl jw.org sectiunea adolescenti poti gasi multe articole utile.
In tot timpul acesta tu ai cautat atentia oamenilor. Pe deoparte este normal lucrul acesta, dar pe de alta parte nu. Nu te mai sprijini pe trestii frante -adica pe oameni. Cauta sa te spijinesti pe Dumnezeu. Pe umarul Lui poti plange, si la picioarele Lui iti poti varsa sufletul. Cartea aceasta "Calea către Hristos" te va ajuta mai mult decat iti poti imagina.
O gasesti aici: http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html
Buna, Elena,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam! Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Alexandragabriela93 întreabă: