| Flavia344 a întrebat:

Am 17 ani, m-am certat cu mama foarte tare pentru ca nu am venit la ora la care a zis ea acasă și am întârziat cu o ora. A zis ca sunt pedepsita.Vi se pare normal sa ma pedepsească la 17 ani? Ce pot face în situația asta?

Răspuns Câştigător
| adryang78 a răspuns:

Da, mi se pare normal. Tu încă nu ești pe deplin conștientă de pericolele de pe stradă, mai ales noaptea. Dacă mama ta a stabilit o oră la care să vii acasă, înseamnă că a considerat-o optimă pentru tine, adică să ai și timp de petrecut cu prietenii și să ajungi acasă la o oră rezonabilă pentru o fată de vârsta ta.
Tu ai 17 ani, nu ești nici majoră, nici adult și nici matură (sunt trei lucruri diferite, ca să știi). Mama ta știe mai multe despre viață și vrea să te protejeze.
Se mai pune problema și dacă poate avea încredere în tine sau nu, și nu e lipsit de importanță nici aspectul ăsta. Dacă ai promis că vii la o anumită oră, sau, în general, dacă ai promis ceva, e bine să te ții de cuvânt. Încrederea se câștigă greu și se pierde ușor.

10 răspunsuri:
| 1onur a răspuns:

Câți copii șiar dori sa ascultă vorbele mamei tale acum dacă ai ști... ditamai oamenii în toată firea Adulții nu copii ca tine la 17 ani Adulți plâng după mama lor să-le mai zic o dacă intrați în casa.

Ști ce înseamnă mamă? Ști ce însemnă cuvântul mamă? Ști ce înseamnă pentru mamă ta intrați în casă copii mei? înseamnă o mamă care își cheamă copii la adăpost fiindcă inima și sufletul și mintea ei nu-i da pace și îi spune vezi unde sănt copoi vezi unde sau dus copii veci ce au pățit copii să legeat cineva de copii mei asta înseamnă intrați în casă copii când va spune o mamă n-are liniște fără voi lângă ia nu poate trăi cu ea însuși singură în casa de una singură când știe ca copii ei sănt pe stradă cu străini prieteni voștri pentru mamă voastră tot străini sănt nu ei va garantează vou mâncarea calda de pe masa mamei tale nu ei va garantează ziua de mâine nu prietenii voștri va aduce un ceai cald la pat când voi sunteți răciți la pat nu prieteni voștri se gândesc unde veți dormi ce veți mănânc nu prietenii voștri vor sări la moarte pentru voi și părinți voștri și prima va fi mamă fiindcă ia a dată viață și tot ia își va da viața pentru voi nu aveți habar cât de mult valorează o mamă ca mamă ta pe o lume atâta de rea dumnoasă bolnavă cu răutate nu aveți habar câtă ne liniște are o mamă în inima și sufleul ei când știe ca copilul ei nu este lângă ia ori unde ați fi voi plecați părinți voștri fără voi în preajma lor și cu absența voastră de lângă ei le cauzați cea mai mare ne liniște și frică fiindcă voi sunteți totul pentru ei pe lumea asta Absolut totul sunteți pentru ei. Priteni voștri nici nu se vor uita din urmă la voi mai ales prieteni pe care îi aveți din ziua de astăzi...

Mamă te iubește cu Adevărat de asta te certă ești fata ei nu ai habar cât de mult se iubește mama ta ia nu ți-a din răutate la tine și din frica ca copilul ei poate păți într-o țară plină de Pedofili Proxeneți Criminali Drogați Violatori numai Doamne Dumnezeule ferește rele poate pățiți fiindcă voi nu vedeți ce pericol poate vedea părinți voștri voi nu știți ce părinți voștri știe sa nu aveți habar că părinți voștri nu știe ce zace în parienti voștri ei știe cu cine stați și pe lângă stați chiar dacă ei nu stau cu ei cât voi stați pe lângă ei. Părinți voștri au o vârstă pe care ei nu au ajuns la vârsta ai stând cu prieteni afară au muncit și încă muncesc sa aveți toate condițiile pentru voi nu pentru ei dacă era pentru ei nu mai erați voi dar pentru ei contați cu Adevărat doar voi copii lor.

| gabicoo a răspuns:

Și la 20 de ani ce-ai să faci? O iei la palme?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este foarte normal, anormala este gandirea ta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, de ce nu ar fi normal.
Totusi 17 ani nu e varsta la care sa faci doar ce vrei tu

| mont a răspuns:

Depinde cat e de autoritară, cat de mult ai întârziat și cum te comporți în general.

| Bombonikmic a răspuns:

Dar tu știi ca dacă ferească Dumnezeu faci vreo prostie, sau ți se întâmpla ceva tu raspunzi penal? Atunci nu o sa îți para rău ca nu ai ascultat o pe mama ta. Îți spun sincer și mama mea a fost foarte stricta din punctul asta de vedere și la vârsta ta și eu o condamnam, acum am 26 de ani am fost mereu la locul meu și acum am o familie frumoasa, și ii Multumesc zilnic pentru ca a fost severa cu mine. La vârsta aia eram foarte ușor influențabilă, și te înțeleg ca vrei sa îți trăiești adolescenta, dar trebuie sa intelegi ca in anturajul greșit chiar dacă ești el mic, poți ajunge ferească Dumnezeu. Așa ca nu o condamna pentru ca te a pedepsit. Mulțumeștei ca te protejează. multe mame nu o fac, și e trist.

| AndaAlexandra a răspuns:

Este normal pentru că deocamdată locuiești în casa ei și ești sub tutela ei. Lăsând asta la o parte, mama ta își face griji pentru tine și vrea să te știe în siguranță. La vârsta asta nimeni nu conștientizează grija pe care o port mamele pentru copiii lor, in special pentru fetelor. Să te întorci acasă la ora stabilită înseamnă respect, înseamnă că poate avea încredere în tine.

| GirthD a răspuns:

Da, extrem de normal

esti minora si esti in casa ei

nu poti face nimic. E maica-te

Daca nu iti convine, la 18 ani pleci din casa si traiesti din resursele tale, nu mai stai pe banii ei

| Seba016 a răspuns:

E o situatie nasoala, nu mai ai mult si o sa ai 18 ani si esti libera

| Cipi1212 a răspuns:

Deocamdată nimic.