Să nu mai faci tâmpenii. Altfel îți vor schimba ai tăi numele din Otilia în Alinuța.
Sa inveti putina gramatica si apoi sa fi mai sincera si responsabila in general. Cu timpul o sa aiba incredere in tine. Adica e clar ca asta e problema in cazul tau. Vorbeste deschis cu parintii despre problemele tale si daca ai facut o greseala, incearca sa o repari si cereti scuze. Nimanui nu-i plac oamenii prefacuti, si rai.
Râde ciob de oală spartă...
Bravo! Cred ca esti foarte mandru de tine.
In primul rand, nu i-am zis cu intentia de a-mi bate joc de ea. A fost o remarca constructiva, spre binele ei. In al doilea rand, cu totii facem greseli gramaticale uneori. Nu suntem perfecti. Insa din intrebarea utilizatoarei, se vede clar cu ochiul liber si dupa cum se exprima, ca formularile ei si semnele de punctuatie, nu isi gasesc locul.
Dar nuuu, trebuie unul ca tine sa faca misto de mine referitor la faptul ca am scris gresit din greseala cuvantul "cere-ti", si o virgula sau doua puse unde nu trebuie. Vai ce m-ai prins domnule mihai"69". Mi-ai dat rusine. Gata sunt distrus
Bine, aș mai adăuga si "(apoi) să fi"; în cazul asta, se scrie cu doi "i": să fii.
Și nu, nu sunt màndru. Am vrut doar că arăt că nu e frumos să arăți cu degetul când e posibil ca la rândul tău, din grabă sau alte motive, poți greși.
Copilul a intrat aici să întrebe despre o problemă anume, nu dacă scrie corect sau nu.
Nici mie nu îmi place să văd limba română călcată în picioare (pe tastatură), dar aici nu e vorba despre asta.
Atât.
Iar eu i-am dat indicatii la ce probleme sa lucreze pentru a invata si a fi mai responsabila.
Am aratat cu degetul spre ce ar trebui sa rectifice, ca ulterior sa stie ce sa invete. Ea nu a gresit o litera sau nu a gresit doua-trei virgule din graba. Se vede clar cand citesti ca e capodopera unui copil cu analfabetism functional. Dupa cum se exprima in scris, iti dai seama ca nu a prea cochetat cu invatatul si timpul cel mai probabil si-l petrece golanind cu fetele/baietii.
Are 17 ani... Eu la 17 ani ma chinuiam sa fac referate in prostie si sa mananc gramatica pe paine, pentru simularile de bacalaureat. Ca nu mai tin minte exact cum sa pun o virgula din graba, sau sa disting cuvintele cand se scriu cu un singur, sau doi de "i", e cu totul alta mancare de peste.
Pai depinde ce faci atunci când te lasă singura...
Dacă ști ca nu faci nimic atunci când ești acasă singura, dar ei te acuza pe nedrept ca ai făcut un anume ceva..., nu prea ai ce face...
Dacă ai făcut ceva în trecut sau dacă le vb urat părinților, de aici pleacă totul.
Le este frica sa nu pățești ceva sau sa nu vrei sa afli ceva nou și sa iasă una urâtă.
Dai foc la casa încercând sa gătești, spargi geamuri încercând sa te joci cu mingea în curte ( cu toate ca la 17 ani sunt convins ca nu faci asta ), sau alte prostii ce mai fac tinerii pe social media.
Ma refer la poze indecente trimise unui băiat necunoscut, etc.
Nu sti ce poate fi în capul părinților.
Cel mai bine este sa vb cu ei, sa le explici din nou ce îți dorești ( ca vrei sa stai acasa), ca nu ai starea necesară mereu sa te plimbi după ei și ca de la anul ești majora și ar fi ok sa te obișnuiești și singura