| N3xus a întrebat:

Am 17 ani si fac 18 in mai, la anu.Traiesc cu parintii abuzivi care din injuraturi si amenintari nu ma scot.Mama cel putin e o persoana irascibila, irationala si narcisista.Nimeni in afara de ea nu are dreptate si toti care au o opinie diferita au probleme...inclusiv eu.
In fiecare zi gasesc ceva de reprosat.
In fiecare zi cate o problema.NU MAI POT....mental sunt la pamant.
Incerc sa gasesc solutii ca sa pot pleca, sa ma mut undeva.
Am un frate cu ADHD clar, pe care mama il bate pentru ca "nu e atent".
N-oi fi eu perfect...dar ei nu sunt fit sa fie parinti si sunt asa de ani buni.
Si "mai e putin pana faci 18 ani" nu prea ajuta.
Pentru ca atunci cand chestia care-ti provoaca durere se intampla in fiecare zi, timpul nu trece prea repede.
Sugestii?

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

La 18 poti pleca in armata, strangi bani si iti iei proprietatea ta. Un loc de munca nu te va ajuta sa iti cumperi apartament salariile fiind mici

| RxTx a răspuns:

Găseșteți un spon sor si mutăte cu el
il faci fericit si el te intreține

| Miruna333 a răspuns:

Sunteti abuzati fizic si psihic si nu faci nimic in acest sens? Sunat la politie direct!

| haileewatson a răspuns:

Protectia Copilului

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa vorbim! Asociatia Telefonul Copilului poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Poti primi ajutor specializat in mod gratuit si in deplina confidentialitate.

Apelul catre 116111 este gratuit din retelele Telekom, Orange si Vodafone, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente

Daca te simti in largul tau mai degraba in mediul online, ne poti scrie la 116111@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra disponibila pe dispozitive android Happygraff http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Noi te ascultam oricand si pentru orice problema!

| anonimuIl a răspuns:

Soluții să pleci de acasă la 18 ani nu ai acum că nu ai bani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi regasesc perfect mama in descrierea mamei narcisiste.

Doar ca ai mei sunt divortati de cand aveam 3 ani. Si cand eram la ea (fara tata) era cu atat mai rau.
(Eu vorbesc acum asumandu-mi ca mama ta chiar are narcisism, dar tu stii cel mai bine).

Chestia cu oamenii narcisisti e ca este imposibil sa schimbi un om narcisist, intrucat nu o sa admita niciodata ca e narcisist.
Adica nu o sa faca primul pas in rezolvarea unei probleme, si anume sa recunoasca ca au o problema.
Cu ideea asta a trebuit sa ma obisnuiesc si eu cand simteam ca nu mai pot sa rezist pana ziua de maine.
Cat mai pe scurt posibil, acestea sunt niste lucruri care m-au ajutat:
-Ignor-o si fa cat mai putin contact cu ea (e greu daca sunteti in aceeasi casa, ca macar eu am putut sa ma mut acasa la tata, dar tu nu poti). Asa ca vorbeste cat mai putin cu ea, doar in momentele necesare.
-Gaseste-ti un hobby si infunde-te efevtiv in el. O sa iti ia mintea de la ea, timpul o sa treaca mai usor si probabil o sa iti minimalizeze timpul de interactiune cu ea
-Gaseste o cale sa gestionezi stresul. Termenul perfect ar fi "cope", dar in romana nu se poate traduce. Dar ai grija sa fie o modalitate ds cope sanatoasa: adica nu tigari sau jocuri de noroc. Pentru ca in viitor o sa iti para rau. Modalitati sanatoase ar fi de exemplu: sportul, sa scrii intr-un jurnal, sa vorbesti cu persoane care au trecut prin experiente similare si sa va oferiti suport reciproc etc. Atata timp cat e o modalitate care nu te raneste pe tine sau pe altii, orice functioneaza pentru tine, e bun.
Sper ca te-au ajutat cat de cat sfaturile mele

| iamprettybored a răspuns:

Da, mergi la Protecția Copilului. Sau cel mai bine și ușor, sună la Telefonul Copilului, spune-le toată situația și ei te vor îndruma în legătură cu ce faci mai departe.

Realist vorbind nici după 18 ani nu scapi, decât dacă decizi să te muți pe străzi laughing)) Bănuiesc că nu ai unde altundeva să stai oricum, și nici venit suficient ca să te întreții singur/ă. Ceea ce e nașpa, evident, faptul că depinzi financiar de părinți nu înseamnă că ar trebui să suporți abuzuri.

Telefonul copilului, psihologul școlar, profesori mai de încredere, rude și prieteni respectiv părinții prietenilor, cam astea sunt variantele de la care poți cere ajutor sau măcar un sfat. Caută în toate direcțiile în care crezi că ai putea primi ajutor, dar trebuie să te gândești că dacă părinții tăi își pierd drepturile probabil tu și fratele tău veți ajunge într-un centru de plasament, în România nu știu cât de bune sau rele sunt condițiile acolo. În locul tău aș încerca să rezolv lucrurile pe cale amiabilă înainte să recurg la mijloace legale. Sau, uneori, evitarea problemei e și ea o rezolvare.

| Eriii a răspuns:

Sunt mai mică deci nu prea stiu ce sfat să iti dau. încearcă să strângi bani ca să poți să te muți când vei avea 18 ani și pana atunci încearcă să stai cât mai puțin acasă. Vezi dacă există ceva cluburi sportive în zona sau stai cu prietenii pe afară, am înțeles că există câteva slujbe pe care poți să le iei si sub 18 ani gen chelner la un restaurant poate, nu prea știu, vezi dacă poți să îți întrebi prietenii că poate știu ei ceva optiuni de job. altă idee ar fi să plimbi câinii vecinilor și așa faci și bani și stai și mai putin acasă. În rest, cât ești acasă, încearcă să îți ignori părinții. Mă refer să nu pui la suflet ce zic si doar să faci ce iti zic să faci ca să nu inrautatesti situația. Când poți încearcă să îți aperi fratele când mama ta îl bate dar fi cât poți de calm, cu cât o să vadă că te enervezi mai tare cu atât mai rău o să fie. Dacă te ajuta cu ceva, să știi că sunt foarte mulți copii de vârsta ta și și mai mici care sunt în situații asemănătoare. Cu mama ta fă tot posibilul să nu te cerți pentru că nu ai ce să le faci oamenilor ca ea. Încearcă să te duci la psiholog, deși am înțeles că în ultimul timp e foarte scump. Am auzit Ca poți să vorbești online sau ceva cu telefonul copilului doar pentru consiliere, deci poți încerca și asta. În rest nu știu, doar gândește-te că mai ai putin si o să scapi de toate astea și o să fie bine si până atunci încearcă să rămâi puternic și calm(cât se poate) :/

| PRaPRa a răspuns:

Induri si cresti.
Si ii bagi mana in gat si o izbesti de doua ori de perete.

| Adrianadrian2855 a răspuns:

Da deci când vei face 18 ani sau dacă poți munci fiecare ban care îl vei lua jumate din iei îi pui de o parte și când strangi o sumă uriașă de bani te poți muta cu chirie la un prieten sau la cineva asta-i sfatul meu