Eu ti-as spune sa accepti o perioada acest comportament al persoanelor respective.
Gandeste-te ce va fi mai departe. Ele o sa fie respectate 2-3 ani dar gand o sa aiba varsta necesara pentru a intemeia o familie si pentru a gasi un loc de munca ele o sa stie doar atata:sa faca starada si sa faca copii din flori.
Normal ca acum sunt respectate de lume mai ales de baieti deoarece sti destul de bine cum sunt baietii.
Dar sunt 100% ca de invatat nu invata si poate ca tu o sa ajungi o domnisoara cu faculta si cu studii de inalta clasa iar ele o sa stea in aia a barbatilor frecand menta.
Poate ca nu e ce-l mai bun sfat dar eu asa consider ca trebuie sa faci.
Si sa o luam pe alta parte.
Nu cred ca ti-ai dori sa iti faci niste prietene si sa se compote frumos cu tine la inceput iar apoi sa te ia la misto si sa te invarta pe deget mai ceva ca o verigheta.
Bafta!
Incearca sa iti selectezi prietenii in viat nu intalneti doar persoane perfecte.
Trebuie sa recunosc ca noi doua cam semanam.
mai bine vorbeste cu psihologul liceului tau si asta o sa te ajute destul de mult crede-ma. sau mai bine incearca sa-ti faci o prietena mai apropiata care sa fie cat de cat. ca si tine.
Take care!
Buna SharlenaGeorgiana,
Sunt un om in varsta si iti spun ca te felicit. Rar am intalnit pe site o fata care nu se da in vant dupa diverse relatii paguboase si este la locul ei. N-ar trebui sa le invidiezi deloc pe fetele de care vorbesti, ele nu sunt respectate, sunt cautate doar pentru acele relatii pasagere. Fii sigura ca baietii si alte fete vorbesc foarte urat despre ele si nu vor ajunge prea departe cu asemenea comportare. Tu ar trebui sa-ti cauti prieteni(baieti ori fete) cu aceleasi preocupari ca si tine si cu aceeasi comportare. O sa-l gasesti si tu pe cel sortit tie, ai destul timp, inca esti foarte tanara. Fii sigura ca parintii te iubesc mult si te tin mai din scurt tocmai pentru a nu pati ceva rau, ai vazut cate nenorociri aduce libertinajul, daca te uiti numai la postarile de pe acest site. Pastreaza-ti aceeasi comportare si o sa-ti mearga bine. O zi buna si numai bine!
Parca m-ai descris pe mine[bine, mai putin partea cu prietenii]. Am si prieteni buni, dar si,, prieteni" ca ai tai.Nu cred ca e cineva care sa nu aiba asemenea prieteni.Incearca sa te departezi de ei si o sa te simti mult mai bine.
Cat despre fetele alea...stai linistita.Sigur esti apreciata de multe persoane chiar daca nu asa te simti.Peste cativa ani rolurile se vor schimba.
Trebuie să vorbeşti cu ai tăi, să le explici că ai nevoie de libertate, doar eşti adolescentă! Zi-le că ai nevoie să mai ieşi şi tu cu prietenii prin oraş, să te distrezi şi tu. Ei de fapt încearcă să aibă grijă de tine, dar e excesivă această grijă. Şi mai încolo, când o să ai încredere în ei, spune-le ce probleme ai, etc, ei vor şti să te ajute.
Şi în privinţa fetelor care se... în baia şcolii au ajuns să fie respectate, asta e din cauză că ele cred că o să fie mai populare în acest fel. Dar tu nu fi aşa ca ele, fi mai îndrăzneaţă, învaţă, lasă porcăriile, pentru că ce fac ele aşa se numesc. Şi dacă acel cunoscut de.al tău te lua la mişto şi nu ştiu ce, înseamnă că a vrut doar să-şi bată joc de tine. Acela nu e un prieten adevărat, care-şi bate joc de prietenii lui.
Şi nu mai pune atâta la suflet ce spune toată lumea dacă ştii că ceea ce zice sunt minciuni.
Ce te face sa crezi ca fetele care se... sunt respectate?
crezi ca asta este cauza pentru care tu esti calcata in picioare, ca stai in banca ta? daca asa crezi, fa si tu ca ele, dar eu pot sa te asigur ca nu vei avea mai mult respect, ci mai putin. nu mai incerca sa rationalizezi de ce ai fost jignita de cineva, si cum ai putea tu sa schimbi asta, acea persoana trebuie sa-si schimbe comportamentul, nu tu sa stai sa te gindesti daca ai gresit cu ceva si e vina ta. orice vei face vor fi unii care vor incerca sa te calce in picioare, e vorba de cum reactionezi si faci fata, nu de idealul de a nu fi jignita de nimeni daca ti-ai schimba tu comportamentul in asa fel incit toti sa te placa. tu chiar ai vrea ca persoana care te-a jignit sa te placa? daca omul respectiv e de asa o proasta calitate incit tu nu-i faci nimic si tot te jigneste, nu ar fi mai rau daca genul lui te-ar aproba si te-ar place?
Raspunsurile de pana acum te-au gadilat si ti-a placut! Realitatea este alta! Tu de fapt esti o frustrata! Nu beneficiezi de libertate din partea parintilor tai si implicit nu relationezi normal cu copiii de varsta ta. Parintii care au incredere in copiii lor ii lasa liberi dar supravegheati! De ce crezi tu ca o gramada de fete sunt "panarame". Ai vazut tu asa ceva in wc liceului? Asta e in imaginatia ta! Stii proverbul cu vulpea care nu ajunge la struguri. Din felul cum se poarta si cum vorbesc baietii cu tine rezulta ca esti o fata pe care copiii nu dau 2 bani! Ori nu stii sa te comporti ori esti nesuferita ceva ceva se intampla cu tine! Rezolva-ti problemele interioare si apoi cauta sa te integrezi intr-un cerc de prieteni sa-ti traiesti cu adevarat viata, nu sa stai inchisa in casa si sa-i vezi pe ceilalti in fel si chip.
Daniela, dar n-am spus ca as vrea mai multa libertate. nu sunt frustrata si nici nesuferita.problema este ca eu ma imprietenesc prea repede cu cineva si ofer prea repede prietenia mea...adica nu stiu sa ma impun. asta e problema. dar ma multumesc cu atata libertate cat imi ofera parintii mei
. si da, in baia scolii.au fost destule cazuri.nu sunt visele mele
. pe tine ce te mai uimeste in ziua de azi?
Gandeste-te la: "fericiti veti fi cand va vor batjocorii si vor spune tot cuvantul rau impotriva, din pricina Mea". Ei te urasc pentru ca nu esti din lume, cauta pe cei care sunt ca si tine si vei gasi niste prieteni adevarati. Dar fi atenta, chiar si in biserici gasesti oameni cu doua fete, trebuie sa stii cum sa-i deosebesti.
Concluzie: fa-ti prieteni din lumea ta, indiferent ce varsta au ei, nu cauta sa fi prietena cu cei din lumea larga.
Domnul sa fie cu tine.
P. S. Si in privinta prieteniei, ai grija cui o oferi: "nu dati margaritare porcilor, ca ei sa le imprastie, sa le calce in picioare si apoi sa se intoarca impotriva voastra". Sotia mea are tocmai o astfel de prietena, am tinut-o pe ea si familia ei in casa noastra vreme de un an si mai bine, ca apoi sa ne vorbeasca de rau, exact cum, bine scrie, in Biblie.
Eh trebuie sa fii si tu ca ele da sa nu te **** in baie
)
sa fii mai tupeista sa iesi prin cluburi etc
sa nu le spui parintilor ca iesi in club
le zici ca dormi la o fata
mateia320 întreabă: