anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 18 ani si mi-am inceput viata sexuala. Nu am nicio problema in zona respectiva, ci doar ca as vrea sa ii spun mamei. Singurul lucru de care mi-e teama este reactia ei...Nu am vorbit niciodata despre sex si nu stiu daca este mai bine sa ii spun sau sa tin pentru mine... Ce ma sfatuiti?

Răspuns Câştigător
| borsec a răspuns:

O sa fie putin cam greu la inceput, daca mama ta nu a avut pana acum cu tine discutii despre sex si tot ce tine despre protejarea impotriva bolilor si a unei sarcini nedorite.
Propun mai intai sa ai discutii despre sex la general, si de aici iti vei da seama de reactia ei la astfel de discutii.
Fa-o sa isi de-a seama ca tu ai crescut, ca-ti dai seama de multe lucruri, dar ai nevoie de o prietena mai mare care sa te indrume pe acest plan.

8 răspunsuri:
| Parintele a răspuns:

Nu-i zi nimic pana nu te intreaba eawinking

| meioana a răspuns:

...mai bine incearca sa vorbesti cu ea...pentru ca daca vor aparea probleme ea este singura care te va ajuta...nimeni altcineva

| baba a răspuns:

Depinde cât de bine te împaci cu ideea de-a nu vorbi cu ea. Eu una nu simt nevoia să spun mamei nimic din ceea ce fac, ci numai strictul necesar cât să-i închid gura. Asta nu înseamnă că nu îţi recomand şi ţie să faci acelaşi lucru. Mama mea nu s-a arătat extraordinar de receptivă motiv pentru care m-am obişnuit să nu mai am nevoie de comunicare cu ea. Gândeşte-te în primul rând dacă merită, dacă şi cât o interesează şi dacă ţi-ar putea sabota viaţa pe viitor din cauza informaţiei ce i-o vei destăinui.

| zuzu_4124 a răspuns:

Nu-i spune. N-are rost să rişti să aibă o reacţie nasoală. Dacă te-ai simţit bine şi nu au apărut probleme ţine pentru tine, sau dacă chiar nu te poţi abţine spune-i prietenei/prietenului cel mai bun.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu mama ar trebui sa vorbesti orice, nu te ascunde, indiferent ce reactie va avea pe moment, te va intelege. OK?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Spune-i ca desi pana acum nu ati vorbit despre acest subiect, acum ai nevoie de ea si ca prietena nu numai ca mama. Doresti sa iti fie aproape pentru ca preferi sa vorbesti cu ea aceste probleme decat cu o prietena mai nestiutoare decat tine si care poate te-ar trada. Cred ca va reactiona pozitiv, doar este mama ta! Curaj, ai nevoie de ea tocmai acum! happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tine pentru tine

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu zic sa tii pentru tine informatia asta, mai ales daca tipul cu care a-i facut-o nu este prietenul tau de ceva vreme. Sau poate ma insel. Depinde de parinti. Eu una, nu i-as spune mamei momentan, nu de alta, dar mi-a spus odata ca nu vrea sa auda ca am facut sex pana am plecat la facultate si chestii de asta. Depinde insa de relatia cu mama ta. Eu zic sa te gandesti destul de bine. Poate iti va interzice anumite lucruri, si se va comporta altfel cu tine, stiind ca ti-ai inceput viata sexuala, desi ai o varsta si tu. straight face