| AndreiiiiiiV a întrebat:

Am 18 ani si situatia mea de acasa este abuziva.Parintii mei nu ar trebui sa aiba dreptul de a avea copii. Urlete,amenintari,lovituri,distrugere de obiecte sunt la ordinea zilei.
Eu vreau sa ma mut si am si un prieten unde pot face asta, definitiv.Ideea este ca ai mei parinti o sa faca foarte urat.Ca nu le ar trece vreodata prin cap ca s insane si ca vreau sa scap odata de aici.
Pe langa asta, eu s clasa a12a,si vreau sa Termin,sa dau bacul,insa mama lucreaza in liceul in care sunt si eu. Daca as pleca acum,ar putea sa mi faca ceva? S ar putea intampla ceva?
Ca eu de stat,nu mai pot sta,dar mi este frica de parinti si de reactia lor, si ce pot face

15 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fiind majora poti pleca de acasa fara acordul parintilor.
Este bine sa-i anunti ca pleci, ca sa nu te raporteze la politie ca disparuta.
Totusi ar fi bine sa judeci ce este mai bine pentru tine, spui ca esti cl. a XII-a si urmeaza examenul de bacalaureat. De asemenea sa te gandesti cinte te va intretine pe viitor.

| ania a răspuns:

Nu e o idee buna sa te muti cu prietenul fără căsătorie. Dacă va iubiți csdatorti_va prima data, sexul fără căsătorie nu e binecuvântat de Creator, aduce umilință, devalorizare și nefericire pe termen lung.

| Violleta2022 a răspuns:

Am inteles, nu mai ai chef de invata ci de iubit si s-a gasit unul care sa se ofere, asa ca, abandonezi scoala pentru destrabalare.
Spune asa fetita si nu mai da vina pe parinti, cand tu nu stii cum sa fugi la iubit.

| AndreiiiiiiV explică (pentru Violleta2022):

Lmao,parintii sunt abuzivi, si eu sunt baiatlaughing)Cand zic prieten e prieten lol.I as fi zis iubit altfel

| dullcat a răspuns:

Buna.Ia in considerare sa vorbesti cu consilierul/psihologul liceului, daca exista. Apoi, de la 18 ani ai dreptul sa te muti de acasa, sa nu mai stai cu parintii.Ai totusi grija la faza cu iubitul. Daca va certati si te arunca in strada unde vei sta? Te reintorci la parinti? Trebuie sa iti planifici.Intereseaza-te daca nu cumva poti sta la camin/internat (daca liceul are unul). Chiar si asa, e posibil ca iti va veni foarte greu si sa lucrezi si sa inveti pentru bac.Cantareste bine situatia, caci prioritatea ar trebui sa fie bacul luat cu o nota cat mai buna in caz ca vrei la o facultate.Succes.

| Freya1 a răspuns:

Dacă ai 18 ani poti sa pleci.Doar ca sfatul meu e sa termini calasa a 12 indiferent ca ești acasă la ai tai sau plecat.

| Marius22222222222 a răspuns:

Ai 18 ani. daca ai cum sa te descurci ieși frumos pe ușă.nu are absolut nici un drept să te țină în casă daca tu nu vrei.

| haileewatson a răspuns:

Esti major, parintii nu au niciun drept sa te tina cu forta acasa. Muta-te si gaseste-ti un job part time ca sa ai banuti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Off...încearcă să mai înduri un an și apoi să te muți. O să-ți fie greu și cu școala și cu munca.

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Îmi pare rău să aud asta, din punct de vedere legal ești majoră, asta înseamnă că tu decizi pentru tine.
Vorbeste totuși cu ei despre asta, le poți aduce și argumentele că din cauza conflictelor tu nu te poți concentra pe învățat și nici nu te simți confortabil.

| Drake21 a răspuns:

Pai nu era flacara geamana de asta se cearta si la mine la zodia gemeni spune ca nevasta sa fie din zodia balanta sau varsator

| vodami92 a răspuns:

Asta nu-i nimic! sa vezi ce fel o sa fie cand o sa fii parinte! viata grea iti zic spun! si casatoria asta e ca la inchisoare! stii vorba aia la inceput butoiul ala e cu miere miroase frumos! dar dupa aceea butoiul ala cu miere! incepe sa miroasa! puta! asta-i casatoria!

| StimabiluI a răspuns:

Oricât de greu ar părea, soluția cea mai optimă este aștepți să termini liceul și să pleci undeva la facultate unde să ai parte de liniște și nu vor mai fi discuții.
Încearcă doar să nu mai pui la suflet ce petrece în jurul tău, cum ai stat până acum, am convingerea că o să mai reziști un an și o să fii mai fericit după.
Poate reușești să-i faci să înțeleagă că ai de dat bacul la anul și ai nevoie de liniște ca să înveți.

| AdrianFoanga a răspuns:

Ai 18 ani si poti pleca oriunde.

| Clau1978 a răspuns:

Iti judeci parintii?