Cauta un job, muta te cu chirie. Dacă nu se poate sa te muți încearcă să ți faci prieteni si sa mai iesi cu ei. Nu trebuie să fumezi că sa para ca faci ceva matur, tu trebuie să te descoperi pe tine, sa te maturuzezi sa faci ce ți place. Trebuie sa ai activitate, te duci la sala, cursuri, job, ia ți un pic viata in mâini și încearcă să devi independent
"eu vreau sa fac multe lucruri si nu ma lasa"
Lucruri cum ar fi ce? Nu esti destul de matur pana la varsta de 30-35 de ani.
In primul rand inceteaza sa mai dai vina pe parintii tai ca ei nu au nici o vina ca ai ajuns tu virgin si fara prieteni la varsta asta, nu o zic ca pe o criticala ci ca pe un sfat bun. Pe langa ca esti inchis in tine asta iti afecteaza si mai tare anxietatea.
Eu zic sa meditezi bine, bine asupra ta si sa nu mai asculti de gura lumii.
Nu trebuie neaparat la 20 de Ani sa fi "independent" fiecare se maturizeaza cum poate, altfel o sa ajungi sa crezi ca esti ratat si incomplet pentru toate nimicurile numai pentru ca altii ti-au bagat in minte chestii inutile.
E complicat sa iti dau un sfat pe baza putinelor informatii despre tine.
In primul rand, nu imi dau seama ce fel de statut ai ( esti student / muncesti? ).
Daca esti dispus sa iti schimbi situatia, incearca sa te angajezi undeva ( eventual part-time ) pentru a avea o situatie financiara care sa iti permita sa fii oarecum independent de parinti.
Ai putea sa vezi ce inseamna sa castigi bani, sa inchirieri o garsoniera si sa iti gasesti o prietena ( de preferat intr-un cadru real nu Tinder / Facebook ).
Sau castigarea banilor ar putea fi pur si simplu o etapa din dezvoltarea ta care ti-ar aduce doar experienta.
Iar la varsta ta "experienta face diferenta" asa cum ai constatat si tu.
Bafta