| Larisa761 a întrebat:

Am 22 de ani și încă nu știu dacă sunt pregătită să fac un copil. Eu cu soțul meu ne-am gândit de mult la chestia asta, dar totuși nu știu daca am curajul sa nasc. Avem tot ce ne trebuie ca să putem sa avem grija de el, dar decizia e grea. Ce as putea sa fac?

7 răspunsuri:
| KovacsB a răspuns:

Cred ca sex se face pentru a avea un copil.

| Denisamaria78 a răspuns:

Cum adică "nu știi dacă ești pregătită"? Te sfătuiesc sa mai aștepți, când va da Dumnezeu se va întâmpla și când te simți pregătită. Un copil nu
înseamnă doar sa ai bani și tot ce ți trebuie, un copil înseamnă responsabilitate, are nevoie de atenție, de timp și dacă tu nu te simți pregătită nu prea știu ce sa zic. Ai doar 22 de ani este timp sa faci.

| 1onurSimion a răspuns:

Și vrei că noi să-ți dăm startul?

Satart stai stai ne-am răzgândit nu Suntem nici noi pregătițilaughing

| Madaxo97 a răspuns:

Sună ca si cum îți este mai mult frică de naștere decât de ce urmează după, de a avea grijă de un bebe. Te înțeleg, si eu aveam această frică, de dureri mai exact, nu prea am toleranță la durere, iar cea de la naștere a fost cea mai puternica durere simțită vreodată, nu se compara cu nimic, mi-am rupt si mâna in adolescență si nu durea așa rău cat a durut nașterea laughing Oricum, a durat doar vreo 10 ore travaliul, cu dureri mai mici la început si foarte mari în momentele până sa iasă bebe, după ce bebe iese, nu te mai doare nimic, absolut nimic, si uiți până la urmă durerea când îl strângi in brațe.
Fiecare naștere este diferită, unele femei au travaliu mai scurt, altele mai lung, există si posibilitatea sa faci anestezie epidurală, îți face o injecție in coloana vertebrala, si nu mai simți nimic de la talie in jos, am avut colegă de salon care a făcut, nu a simțit nimic în timpul travaliului nici în timpul nașterii, poți vorbi cu medicul tău sa faci si tu așa.
Sau poți alege cezariana, majoritatea femeilor o aleg din comoditate tocmai de frica durerii, doar ca am auzit că este dureroasă si cezariana, mai ales in primele zile, rana aia de la operație doare până se vindecă si e normal, dar îți vor da calmante pentru asta, apoi te pui încet încet pe picioare si într-o lună, două ești ca nouă.
Tu alegi, ai multe opțiuni în vremurile noastre, dacă aveți mai multi bani si vă permiteți, puteți apela si la o mamă surogat să poarte copilul și sa nască in locul tău dacă îți e frică. Nașterea doare si va durea la orice vârstă, si când o sa faci 25, 30 ani, sau 40 ani.

| ioana748 a răspuns:

Nici prea tarziu. Este minunat sa te bucuri de copilul tau cat mai mult.
Cand ai sa l ai te vei gândi cum ai trait in gol pana sa apara in viata ta.
Poti face cezariana daca ti e teama de durere.

| darrio2007 a răspuns:

Aceste probleme se discută in familie.

| Cipi1212 a răspuns:

Poți naște prin cezariana.