Nu e mare dificultate sa te angajezi, faci cursuri de calificare intr-o meserie cautata si te angajezi, se gaseste de munca. Oricine isi gaseste iubita, daca ai serviciu fetele or sa inceapa sa te incurajeze. Nu ai motive serioase ca sa te sinucizi. Chiar daca ai depresie, mergi la psihiatru si asta te ajuta mult. Parintii si bunicii iti dau bani pentru ca ai un loc central in viata lor; chiar daca nu ar fi bolnavi, daca te sinucizi ii distrugi.
Sfatul meu este să mergi la biserica adventistă de ziua a șaptea.
Cei mai mulți oameni aleg mai degrabă să se sinucidă decât să caute să cunoască pe Dumnezeu.
Și cu cel mai bun serviciu, oamenii tot se sinucid. Nu are importanță job-ul sau lipsa acestuia. Pentru că viața fără Dumnezeu nu se poate numi viață. Fără Dumnezeu viața nu are sens. Fără Dumnezeu oamenii trăiesc doar ca să moară. Cei mai mulți se agață de niște ață de papiotă, cum ar fi un job bun, o casă, o familie a lor, și alte lucruri ale vieții acesteia care nu împlinesc nevoia de o siguranță mai mare a sufletului.
Dacă omul a fost creat ca să trăiască veșnic, dacă el a fost creat să trăiască dependent de Dumnezeu, atunci cum poate omul să creadă că poate să trăiască independent de Dumnezeu, sau să fie mulțumit doar cu viața aceasta și fără siguranța vieții veșnice, adică siguranța mântuirii?
Cu toate acestea, cei mai mulți oameni aleg viața aceasta. Că dacă cei mai mulți ar alege viața veșnică, dacă ar alege pe Dumnezeu, atunci încă din cei șapte ani de acasă oamenii ar fi cunoscut deja pe Dumnezeu.
Părinții noștri n-au cunoscut ei înșiși pe Dumnezeu, și de aceea le este imposibil ca ei să-și educe copii în cunoașterea lui Dumnezeu. Dar nu avem scuze. Suntem adulți, în stare să judecăm singuri ce trebuie să facem. Isus Hristos ne spune: "Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra." Aceasta este ordinea priorităților în viață. Adică mai întâi căutăm să cunoaștem pe Dumnezeu, să avem viața veșnică, și apoi ne îngrijim și de lucrurile vieții acesteia, fără să ne îngrijorăm în lipsa lor. "Celelalte lucruri", adică nevoile vieții acesteia ni se vor da pe deasupra. Aceasta este promisiunea lui Dumnezeu, și nu a vreunui om. Și Dumnezeu Se ține de promisiune.
Așadar, mergi la biserica adventistă din localitatea ta, și acolo ți se va spune ce trebuie să faci ca să fi fericit. Nu căuta ca majoritatea oamenilor, ca mai bine să moară decât să fie fericiți cu Dumnezeu. Fericirea vine la pachet cu Dumnezeu. Dumnezeu poate să ne schimbe inimile doar dacă Îl lăsăm; noi nu ne putem schimba singuri inimile; dorința Lui este ca inimile noastre să fie pline de prezența Lui.
Asta cu job-ul nu e deloc o problema ca sunt multe firme care angajeaza in toate domeniile posibile (horeca, magazine, fabrici, depozite, constructii etc) si nu te intreaba nici macar daca stii sa citesti. Daca nu ai gasit inseamna ca nu ai cautat si nu ai mers la interviuri.
Cat despre sinucidere, ai dreptate, exista sanse foarte mari sa nu-ti iasa si sa ajungi pe un pat si sa trebuiasca sa te schimbe de scutece mama ta dimineata si seara pentru tot restul vietii. Nu ai cum sa ii faci asa ceva. In plus multi oameni care au patit asta regreta si ajung sa vada cat de frumoasa e viata uneori si isi doresc sa nu fi facut asa ceva.
Tu practic acum nu ai niciun motiv sa faci asta. La 24 ani viata ta abia incepe. Ti-am zis, job-uri se gasesc, trebuie doar sa cauti. Daca ramai in situatia asta o sa te deprimi si mai tare
Incearca mai multe locuri de munca. Bucatar, vanzator, call center, prin fabrici, ateliere de tamplarie, etc. Si incercandu-le pe toate, vezi unde ti-ar placea sa muncesti si sa cresti acolo. Crezi ca toti oamenii stiu ce sa faca cu viata lor la inceput? Eu de exemplu abia iesisem din bancile scolii si nu stiam ce sa fac cu viata mea. M-am dus o perioada in Anglia sa lucrez intr-un depozit, iar cand am ajuns in tara m-am angajat unde am nimerit. Si din fericire am avut posibilitatea sa avansez in cariera dupa 3 ani de lucru. Iar acum pentru a avansa mai departe, fac o facultate pentru a lua licenta si de a activa in profesia dorita. Cam astia sunt pasii pe care ar trebui sa-i faci.
Crezi ca oamenii cand se afla intr-un impas, se arunca de la balcon? Fiecare dintre noi a avut, o sa aiba si probabil are un moment din viata care ii chinuie. Dar asta nu inseamna ca solutia e sa ne sinucidem, ca nu suntem caractere din jocurile pe calculator. Nune dam respawn dupa ce mierlim. O viata avem si jucam la dificultatea "hard". Nu ne permitem sa avem luxul de a ne sinucide.
Daca vrei ajutor si indicatii, intereseaza-te, intreaba lumea din jurul tau asa cum ai facut acum. Nu lua in calcul suicidul.
Daca ai postat întrebarea asta cerșești atenție. Nu o să ai tu curaj să te sinucizi, altfel ai fi făcut-o de mult, mai ales că primești bani multi puțini au norocul asta in viață! Tu ești mai norocos decât 70-80 % din populație,daca te mai dai și nebun o sa primești bani fara sa faci nimic până mor sponsorii sau tu!
Combina o gagica serioasa,cu capul pe umeri. Ea o sa te ajute sa ai un scop în viață,sa știi ce vrei de la viață. Se pare că tu singur nu ești în stare,nici eu nu sunt sincer sa fiu si eu sunt ca tine! Te-ai învățat să primești sa nu faci nimic,asta e greu de schimbat dar nu imposibil de realizat. Ai fost ținut în puf o sa te descurci greu in anumite situații, mai bine aveai lipsuri multe și erai sărac asta de îmbărbăta sa faci multe în viață îți dădea ambiție sa lupți cu viața cu noi încercări, cu tine însuți. Așa primești mereu bani și nu ai nici un stres, te doare la basca și de carieră și de tot, banii vin pe banda rulanta.
La femei nu le plac bărbații întreținuți. Și la part time poți munci la program de 4-6 ore.
Vorbește domnul 4evergentleman care întreba prin 2023-2024 dacă bea dezinfectant moare.
Și care plângea pe-aici că a pierdut bani la aparate.
Am multe probleme copile nu doar alea, e normal sa mai clachezi câteodată! Din toți eu sunt cel mai în măsură să dau sfaturi ca am trecut prin multe, extrem de multe chestii și am o experiență de viață fata de unii care au stat numai în casa sau nu au trecut granița.
In loc sa apreciezi un răspuns tu mai și comentezi! Ești un întreținut un papă lapte!
M-am lăsat de jocuri!
Și tu ai vreo 34 de ani și primești bani de la rude și nu te duci la muncă.
Ce motive,altii ar da orice sa mai traiasca. Obsolut orice nicia acolo nu e bine ca tot acolo ajungi in rai sau in iad poate sa schimbe omul mantuirea lui intr o ora,o zi, o saptamana, o luna, un an? Se poate dar asta depinde de el.Tu ce ai? Iti spun, vrei job vezi ce facultate ai terminat si vino in institutii de stat ies astia la pensie si gasesti locuri libere in orice domeniu, cauta si vei gasi. Starea ta eu cred ca realizezi ca nu e normala si nu e ca esti nebun ci ca te lupta ceva rau -> la duhovnic. mai e varianta daca ai tot ce iti trebuie sa iti faci o casa a ta la tara la munte unde iti place, muncesti tu si o sa vezi ce satisfactie ai. Toate se aseaza pas cu pas da scapa de ala rau ca nu faci nimic cu starea asta, ia o intr-o directie da nu in jos ca acolo e raiul. Si daca nu ma crezi si continui cu starea asta macar daruieste organele ca poate salvezi vieti daca tot o pierzi definitiv si degeaba sa ajungi in iad macar asa ajuti si tu pe cine.
Etajul 8, pai depinde cum cazi, pe ce suprafata, daca exista vegetatie in zona, are ce sa iti amortizeze caderea. Un bloc cu 8 etaje are o inaltime de 27m.
Anul trecut am fost primul care a ajuns langa un om care a cazut de la aproximativ 9m. A avut ghinionul sa cada pe beton cu capul inainte. Cand am ajuns eu langa el avea puls, cand a ajuns salvarea nu mai avea, iar manevrele de resuscitare nu l-au putut salva, iar daca l-ar fi salvat ar fi fost o leguma toata viata pentru ca o mare parte din creier era zob, iar sangele care curgea pe beton din urechi si gura... crede-ma nu e o priveliste frumoasa.
Apoi gandeste-te la ce traume provoci familiei tale, ai tai isi vor reprosa restul vietii ca nu au facut mai mult pentru tine ca sa iti scoata ideile de sinucidere din cap.
Nu mai vorbesc de faptul ca or sa fi barfa vecinilor de bloc care or sa ii judece pe ai tai pentru din cauza lor te-ai sinucis tu.
Apoi gandeste-te ca odata facuta fapta, toti te vor vedea in ipostaze intime pe care nu le poti controla, vor face poze cu tine in acele ipostaze, nu vrei sa arati bine mort? Crede-ma de la 27m nu vei fi chiar atat de prezentabil incat sa faca o inmormantare cu sicriul deschis.
Deci daca te mai gandesti sa o faci, ia chiloti curati, sosete fara gauri, si pune si tu un costum bun ca sa apari prezentabil in poze, nu ca toti amatorii in pijamale apoi se mira de ce i-au pozat criminalistii in fundul gol.
Nu mai vorbesc de traumele financiare pe care le provoci familiei tale, 5000e locul de veci la mine in oras, plus pomeni, cauta popi si convingei sa te inmormanteze...e aventura crede-ma, si asta doar in varianta in care mori.
Mai e varianta sa cazi cu picioarele inainte, ceea ce ridica multe alte cheltuieli cu ortopedia, fizioterapia, si cheltuielile de spitalizare.
Nu esti angajat, deci ai tai vor plati toate cheltuielile de spitalizare. Pentru 2 zile in care fimiu si nevastamea au stat in spital, daca nu eram angajat, ar si prebuit sa platesc la CASS 17000 de lei. Ia gandeste-te cat ar plati ai tai pentru tentativa ta de zbor esuata?
Dar vezi cand cazi ai grija unde cazi. Daca distrugi ceva (masini, pitici de gradina, mobilier stradal, sau chiar copaci), ai tai sunt obligati legal sa repare acel ceva, deci alti bani cheltuiti
Sfatul meu. Lasa naibii gandurile de sinucidere ca moartea e a naibii de scumpa.
Tot stai acasa pune mana pe o carte si invata ceva util, deschide Youtube-ul ca sunt o groaza de ghiduri cum sa repari diverse lucruri. Tot sacrifica ai tai banii cu tine, roaga-i sa iti plateasca un curs de calificare, iar daca la tine in oras nu ai oportunitati mergi in alt oras.
Dar daca totusi dupa mesajul meu nu ti-ai bagat mintile in cap cu privire la sinucidere, alege si tu o metoda mai originala si eficace. Una in care sa arati prezentabil in sicriu, si care sa nu lase la latitudinea gravitatiei cum vei arata dupa.
Îmi pare rău pentru ce ai văzut! Mulțumesc de comentariu!
Nu ai pentru ce. Eu am fost la 20 de secunde de el, si am incercat sa fac orice e posibil sa il salvez. Acum omul ala nu vroia sa moara, mai avea 9 ani pana la pensie, o familie de intretinut, singurul care aducea venit in casa. Si acum cand inchid ochii vad sangele gros cum vine catre mine, si incerc sa explic tuturor ca moartea datorita gravitatiei nu e priveliste frumoasa niciodata.
Acum nu mai pun la socoteala faptul ca a implicat vietile altora. Eu pierd timp la politie si tribunal, ca martor, colegii lui de munca la fel trebuie sa dea explicatii la procurator si judecator, iar seful lui e direct responsabil pentru prostia lui, un accident stupid care putea fi evitat daca conjuctura era alta.
La 23 de ani esti matur si responsabil de actiunile tale. Nici nu ai idee cat de norocosi sunteti. Traiti vremuri extrem de bune. Aveti cunoasterea in propria mana, spre deosebire de cei din generatia mea care trebuia sa facem sacrificii mari pentru a avea acces la cunoastere.
Sper ca ti-a trecut cu sinuciderea. Eu ti-am explicat ce implica, si cum afectezi viata altora, fie ca ii cunosti sau nu. Deci inainte de a face o actiune care implica si alti oameni ganditi-va ca altcineva vroia sa petreaca timpul cu copilul acasa in loc sa vina cu ambulata dupa tine incercand sa te salveze, altii pierd timpul incercand sa vada ce s-a intamplat de ai patit ce ai patit, altii pierd timpul incercand sa traga la raspundere vinovatii pentru ce ai facut tu, iar altii pierd timpul pentru ca au incercat sa te ajute.
Timpul e cea mai de pret resursa a noastra, o vindem pentru bani. NU IROSI TIMPUL ALTORA.