| Nemtudomistenem a întrebat:

Am 25 de ani și părinții nu ma lasă să ies din casă și să am prieteni sau iubita, cu oricine vorbesc ma intreabă "cu cine vorbesti" sau ce faci. Le-am explicat de multe ori sa îmi dea un pic mai multa libertate ce sa fac. Oriunde ma duc trebuie sa ma duc cu ei.

16 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

E grava situatia, un fel de animal de companie la fel ca mihaela de 27 care se vaita de 1 an si ceva ca sta la comanda parintilor si daca e bine. macar nu santeti pe drum si aveti un loc de odihna si asa traiti altfel nu se poate cu salariile mici sa stati in chirie, ramaneti mostenitori. Intreabai daca cunosc ei pe cineva sa iti prezinte o tipa dar sa ai pretentii la ea sa fie ca tine gen fara sa bea nici sa fumeze si sa nu faca ca nebuna in casa sa o tii in frau pentru ca ele vor sa preia controlul in casa

| cuvant a răspuns:

Salut,
Iti sugerez sa iti faci tu program sa iesi si sa socializezi.
In cel mai rau caz, cautati un loc de munca si muta-te singur si asa iti vei controla viata personala.
Parintii tai nu accepta ca ai crescut si ca trebuie sa fii independent. Eu te vad inca mic.

| Nemtudomistenem explică (pentru cuvant):

Muncesc dar și contul bancar mi-l controlează și cardul de credit îl au ei. Nu pot sa fac îmi fac niciun program sau sa socializez decât dacă ei sunt de acord. Nu pot misca un deget.

| cuvant a răspuns (pentru Nemtudomistenem):

Poate ar fi timpul sa te muti singur si sa le spui asta.
Poti schimba sa nu iti bage salariul pe card si sa ti-l dea cash sau sa schimbi contul.
Posibil ca ei sa se foloseasca si de castigul tau si vor sa iti controleze viata ca sa nu poti pleca.

| RAY a răspuns:

Au o obsesie fata de tine,te considera un bebelus, puiu mami ai pampersul curat pe tine? Sper ca nu vb cu fetele ca te violează, nici cu băieți ca sunt rai, sa nu treci pe verde sau rosu, stai acolo ca vin eu după mine, când mor te trezești într o lume nebuna și trebuie sa devi dintr un pui de găină un lup și este foarte greu

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns:

"Am 25 de ani și părinții nu ma lasă să ies din casă"

ai vreo problemă legată de mobilitate sau de intelect? (fără glume, serios)

| Fatamuntilor a răspuns:

Poate nu spui tot! Ori esti mai mic decat spui (sa zic 15 ani, iar altitudinea parintilor tai este normala, ori ai o dizabilitate(de orice fel) si ai tai vor sa te protejeze.
Alfel nu vad de ce un tanar sanatos ar avea motive sa se afle sub, tutela'' parintilor la felul cum prezinti situatia,
In ambele situatii banuite de bine poti vorbi (gasesti tu o moditate- de pilda cum ne-ai spus noua) si poate te ajuta.

| Holiday a răspuns:

Cand comenteaza, intorci spatele si pleci. Nu e doar vina lor, si tu te-ai lasat calcat in picioare ca fraierul. Referitor la card, daca nu poti sa-l recuperezi de la ei, te duci frumos la banca, spui ca l-ai pierdut, pe ala il blocheaza si iti dau altul.

| Holiday a răspuns:

Dar eu totusi sper ca esti troll. Mi-e greu sa cred ca poate fi cineva la 25 de ani atat de bleg...

| Nemtudomistenem explică (pentru Holiday):

Și ce vrei sa plec pur și simplu sau sa ma cert cu ei.

| johnnny123 a răspuns (pentru Nemtudomistenem):

DA! Exact asta trebuie să faci. Să-ți iei jucăriile și să pleci să trăiești pe cont propriu.

Dacă este adevărat ce povestești, atunci înseamnă că relația ta cu părinții este complet disfuncțională.

Cine a mai auzit ca un om de 25 de ani să nu fie lăsat să aibă prieteni, să nu fie lăsat afară din casă și să i se ia toți banii pe care-i câștigă? Îmi pare rău să-ți spun, dar părinții tăi nu au grijă de tine ci te țin ostatic.

Iar tu le permiți asta.

| oglindasultanului a răspuns:

Nu te cred, daca iti permiti sa ai un loc de munca, iti permiti sa te muti de la ei, daca nu poti, te ajuta politia.

| Yuoia a răspuns:

Nu e rau sa discuti cu parintii despre orice.
Dar de aici si pana la ce prezinti tu...
Ai card de credit? Inseamna ca lucrezi undeva.
Ia-ti frumusel catrafusele si muta-te in chirie. Daca te descurci singur. Daca nu, suporti ce-ti impun ai tai care te adapostesc si te hranesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti recomand sa iti gasesti un loc decent de munca si sa te muti singur, eventual cu chirie.

Ei te controleaza deoarece se simt indreptatiti sa o faca datorita faptului ca te afli inca sub acelasi acopris cu ei, mananci aceeasi mancare cu ei si consumati aceleasi utilitati.

Acesti parinti fac parte din acea categorie de parinti supra-protectivi, care si dupa ce odrasla lor a depasit de mult varsta majoratului, continua sa-o vada ca pe un copil, vesnicul minor.

| Mariacld a răspuns:

Doamne... Mi-e mila de tine... Si eu care ziceam ca ai mei exagereaxa uneori