| christine99 a întrebat:

Am avut o fosta colega care ma bombarda zilnic cu apeluri si mesaje despre problemele ei, stiu ca mergea la psihiatru, i-am recomandat sa mearga si la psiholog. In final, nu i-am mai raspuns la mesaje si i-am blocat numarul. Acum am observat ca ea le povesteste prietenilor ei (si ai mei) cum ca eu as fi raul pe pamant, ca nu sunt om si mi-am batut joc de ea, posteaza si pe Facebook bineinteles citate despre prieteni falsi si ce persoana buna este ea, ca se simte abandonata. Cum sa-mi apar reputatia in fata acestei persoane? Ar fi o idee buna sa-i dau un mesaj? Sa-i spun ca nu am nimic cu ea doar ca nu sunt psiholog si nu am vrut sa mai aud despre gandurile ei de sinucidere, insecuritatile ei, ce viata grea duce etc. Mentionez ca ea e o tipa cam de bani gata si ma gandesc sa nu imi puna bete in roate pe unde voi lucra in viitor.

Răspuns Apreciat de Editori
| misswinchester a răspuns:

Buna! Parerea mea este ca ar trebui sa-i da-i un mesaj in care sa-i explici motivele tale, dar sa-i si ceri scuze. Stiu ca e greu sa te incarci cu problemele celorlalti. Ii poti spune ca iti pare rau ca ai blocat-o si ca nu ar fi trebuit sa faci asta. Pentru ca da, a fost un gest urat si ar fi trebuit sa incerci sa o ajuti. Apoi ii explici motivele tale, intr-un mod frumos (nu sa pari egoist), ii spui si ca te-au deranjat postarile ei de pe Facebook si lucrurile pe care le-a spus despre tine. In final, ii poti spune sa ramaneti prieteni atat timp cat ea termina cu injuriile. Inca un sfat ar fi sa iei legatura cu parintii fetei si sa le povestesti ca fiica lor are o problema destul de grava care merita mai multa atentie.

In viata trebuie sa empatizam si cu cei din jur, nu doar sa traim pe cont propriu. La un moment dat in viata poti sa fi si tu in locul ei si, cu siguranta, ai vrea sa ai parte de ajutor si intelegere din partea prietenilor. Si inca un lucru: probabil fata are incredere in tine de iti spune problemele si chiar se simta bine atunci cand vorbeste cu tine

9 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Oricum nu a fost frumos din partea ta ce ai făcut.
Ea probabil te vedea ca pe o prietenă iar tu fără nici o explicație i-ai blocat numărul.
Ar trebui să vorbești cu ea și să îi spui în față ce ai de zis.

| christine99 explică (pentru Andreeush):

Am spus că am rezolvat, citește întâi celelalte comentarii.

| Sofer a răspuns:

Ce viata grea duce daca e de bani gata? Ce are in cap cu gandurile astea?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Sofer):

Are sindromul NF. Nefu2tă laughing citește doi în limba engleză

| christine99 explică (pentru Sofer):

Pai ea daca are lucrurile respective de cand s-a nascut, nu mai apreciaza, i se pare ceva normal, ma gandesc.

| Sofer a răspuns (pentru anonim_4396):

Bun. Macar e remediabil. rolling on the floor

| Sofer a răspuns (pentru christine99):

Sa nu mai primeasca bani de la ai ei. sa puna mana sa munceasca sa vada cum se fac bani sa vezi atunci ce apreciaza laughing

| christine99 explică (pentru Sofer):

Asta ar fi o solutie buna pentru ea si multi altii. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Și eu te-aș considera un prieten fals.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În primul rand trebuie sa înveți sa îți pese de tine și de problemele tale. Nu îți aglomera sufletul cu problemele altor persoane deoarece acestea îți vor face numai rău. Foarte bine că ai blocat-o, și eu as fi procedat la fel.

Ca îți baga bețe în roate, ca alea, ca celelalte. Cine te cunoaște cu adevărat, nu o va baga in seamă. Poate acum afli cine îți sunt prieteni cu adevărat pentru că fie se dau de partea ei și asculta minciuni, fie rămân de partea ta și spun despre ea ca e nebună. Eu zic sa lasi prostul sa se manifeste, prostul are mintea odihnita. Când vede ca nu o bagi în seama, va bate singura în retragere. Nu încerca să ceri explicatii, nu mai discuta cu ea, pentru ca rau faci. Și chiar ar trebui sa o elimini și din lista de prieteni de pe Facebook.

| Florin9Florin9 a răspuns:

Orice momente grele ai fi avut, câteva mesaje de incurajare să treacă peste nu erau imposibile, poate avea și sentimente pentru tine, nu trebuia s-o blochezi, și ea acum exagerează dacă te bârfește că ești un om rău dar în fine, acum fapta e consumată, poți încerca să-i trimiți mesaj să vorbiți să,, vă împăcați" dacă pot spune așa.

| christine99 explică:

Chill people, am rezolvat-o, a zis ca ea nici macar nu era suparata (cu toate ca sigur era) laughing oricum nu ma mai bag, vom ramane doar cunostinte.

| qwertpro a răspuns:

Salut,ei bine ea are un tip de personalitate instabil si neformat. Faptul ca iti trimitea mereu mesaje arata ca ea isi dorea sa aiba un sprijin emotional,sa aiba cui sa i se descarce, desi nu realiza ca te facea sa te simti rau astfel.E si normal ca prietenii sa se ajute reciproc, sa isi impartaseasca gandurile si suferintele, sa se asculte, dar nu trebuie ca unul dintre ei sa il supraincarce pe celalat cu fiecare gand negativ sau problema aparuta.Astfel persoana data ajunge sa o sufoce pe cealalalta si prietenia devine o relatie toxica.Nu trebuie sa rabzi pe nimeni, e viata ta si tu decizi cine sa iti fie alaturi.Ea a procedat astfel din cauza ca tu nu ai corespuns asteptarilor ei, si nu ai ascultat problemele ei, ceea ce nu trebuie sa faci.Tu esti cea care alege pe cine sa pastreze si pe cine sa alunge din viata.Nu ai nevoie de persoane negativiste care mereu sa te incarce cu energia lor negativa, de altfel ai putea deveni si tu cu timpul ca ele.Nu are de cat sa spuna ce vrea despre tine,oricat de buni nu am fi mereu lumea va gasi ce sa spuna rau despre noi,iar prietenii tai adevarati nu vor crede in barfele ei, restul la fel cu timpul vor uita ce va spune ea, caci nu pare a fi ea omul care sa aiba prea multi prieteni daca mereu apela la tine, iar in caz ca ea s-ar sinucide, ai putea si tu fi implicata in fapta ei daca vei continua sa o ajuti.Intr-o prietenie adevarata suportul e reciproc, nu doar unul sa ofere si celalalt sa primeasca.

| christine99 explică (pentru qwertpro):

Precizez ca mai este o persoana pe care o hartuia, si persoana respectiva i-a trimis mesaj sa nu o mai hartuiasca clar si raspicat si s-a suparat tipa. Eu azi i-am trimis mesajul asta ca sa nu fie suparata pe mine, dar daca imi mai trimite nu mai am ce sa fac, o blochez din nou, nu am incotro, ii zic de vorba buna dar daca nu intelege trebuie sa fac ceva, cred ca se poate raporta si la tribunal problema asta dar sper ca nu se va ajunge acolo.

| qwertpro a răspuns (pentru christine99):

Mai bine nu te mai lega cu ea, incearca sa o eviti si sa o tii departe, rupe orice legatura cu ea, caci nu stii la ce te poti astepta de la asemenea persoana.Stai linistita, nu are ce sa iti faca altceva de cat sa te ameninte in zadar.

| IAR a răspuns:

Vroia si fata un umar pe care sa planga, e si normal sa reactioneaza asa daca tu ai blocat-o.
Poti sa-i dai mesaj ca nu e un balaur cu sapte capete si te mananca.
Pe viitor daca nu esti in stare sa fi alaturi de cineva spune-le de la bun inceput.

| christine99 explică (pentru IAR):

Am avut si eu momente grele in viata si n-am mai putut suporta mesaje de genul: Eu in seara asta ma omor sa nu spui la nimeni, ma duc la cimitir si ma spanzur etc. Ea vorbea doar despre ea, i-am spus sa se duca la un psiholog. Am ajutat-o o perioada, in opinia ta trebuia sa o evit de la inceput, dar eu nu stiam ca are o boala mentala.

| Sabs28 a răspuns:

Este o persoana cu o nevoie enorma de atentie. Mai mult decat deprimata cred ca este narcisista. Foarte bine ca o eviti. Ca sa nu iti bage bete in roate, nu fa public ce lucrezi, unde lucrezi. Sa stie familia si atat. Nu are ce sa faca oricum, la ce criza de angajati este in Romania, crezi ca ii pasa cuiva ce abereaza o bolnava pe Facebook