anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am doua prietene care se cearta tot timpul si mereu cand sunt cu una ea imi spune ceva de rau despre cealalta sau imi cer sa le spun ce a facut cealalta etc.Amandoua sunt prietenele mele dar asta a ajuns sa ma cam enerveze si nu vreau sa ma cert cu niciuna dintre ele. Ce ar trebui sa fac fara sa isi dea seama de asta si totusi sa nu se mai certe sau macar sa nu ma mai foloseasca ca o persoana cu care sa barfesti?

2 răspunsuri:
| psihox a răspuns:

Pune-le sau obliga-le sa-si destainuie toate prostiile pe care le fac, nu mai raspunde la intrebarile lor cand te roaga. Spune-le ca esti ocupata si n-ai timp, un fel de prefacatorie ca nu le cunosti. Si, in final, vei vedea comportamentul celor doua prietene.

| TutiQ a răspuns:

Da-ti o intalnire cu amandoua in acelasi timp, fara ca ele sa stie. Si spune-le ce ai pe suflet, fii sincera. Zi-le ca daca nu inceteaza, si daca nu se comporta civilizat atunci renunti la prietenia cu ele (desi nu vei face asta, le vei spune asa doar pentru a le arata ca vorbesti serios si ca te-ai saturat). Vorbeste-le si descarca-ti sufletul. Sunt sigura ca daca vor auzi ca tu ai de suferit din cauza lor, vor schimba situatia. Iar daca nu o vor face, inseamna ca nu merita sa te complici.