| LOIRA a întrebat:

Am fost plecata in Portugalia impreuna cu sotul timp de 3 ani. Acolo am nascut si ne-am crescut fetita pana la varsta de aproape 2 ani. Am venit in tara sa ne facem un rost considerand ca e mai bine langa parinti(locuim cu ai mei intr-o casa mare, mama ma ajuta mult cu cea mica care este la gradi acum), ne-am luat o masina si am fost la un pas sa luam un apartament prin banca. Sotul castiga bine, eu lucrez intr-un birou insa de cand suntem in tara(2 ani si jumatate) parca nu imi pot gasi locul desi aici am realizat mai mult decat acolo. Mi-e dor de acea tara, de oamenii de acolo, de locurile si mancarea lor. Tanjesc efectiv! Ce sa fac? As vrea sa ma intorc si sa ma stabilesc acolo mai ales ca fetita mai are pana incepe scoala! Ajuta-ti-ma cu un sfat sincer fiindca sunt intr-o mare dilema!

7 răspunsuri:
| Anca a răspuns:

Du-te inapoi!
Si eu tanjesc dupa tara in care am locuit 3 ani si chiar daca m-am reintors de 2 ani in Romania nu ma pot acomoda sub nici o forma. Nu ma simt acasa! Desi locuiesc singura, parca nu-mi gasesc locul in casa.
Regret enorm faptul ca am plecat fara sa ma gandesc bine si regret ca nu am ramas sa incep facultatea asta acolo. Dar am fost lasa, am crezut ca e mai usor sa o fac in tara mea, cand de fapt nu e deloc asa.

Eu sunt legata 4 ani inca de Romania. Dar tot cu gandul acolo sunt si desi merg doar in vizita acolo, o data pe an, plec de fiecare data cu ochii in lacrimi si cu regret ma despart de o tara care nu-i a mea!
Dupa 4 ani tot acolo ma voi intoarce, pentru ca efectiv acolo ma simt in elementul meu. Acolo simt ca-i casa mea!

| RobertTmroo a răspuns:

Daca iti doresti asta cu adevarat, atunci v-a trebui sa ai o discutie cu sotul tau si sa luati o hotarare impreuna, ca doar acum ai o familie si trebuie sa luati hotarari/sa alegeti impreuna ce e bine pentru voi.
Va trebui sa te gandesti/sa va ganditi si sa puneti in "balanta" toate lucrurile bune care va fac fericiti aici si pe cele care v-ar face ferictiti in cealalta tara..., si atunci ve-ti vedea care e cea mai buna solutie, conteaza sa comunicati, sa discutati orice problema/dorinta impreuna happy.
Daca va hotarati ca aveti mai multe avantaje pe aici, ca sunteti mai fericiti acasa si va decide-ti sa ramaneti..., atunci ca sa mai aveti parte si de cele bune intalnite dincolo, mai puteti face cat o excursie in concediu, sa mai inveti sa faci si tu din delicatesele lor...si astfel sa aduci o particica din aceea tara si aici acasa la voiwinking.
Daca ve-ti decide ca e mai bine dincolo si ca o sa fiti mai fericiti acolo, atunci stiti ce aveti de facut, mai ales ca ati mai fost acolo, conteaza sa decideti impreuna, pentru ca ma gandesc ca nimic nu e mai important decat voi, familia voastra happy.
Bafta in toate si hotarati cu intelepciune ce e mai bine pentru voi happy!

nony
| nony a răspuns:

Acomodarea cu Portugalia a fost mult mai usoara atunci decat iti este acum reacomodarea cu Romania.Practic,tu ai plecat dintr-un mediu net superior celui din Romania.Chiar daca ai realizat mai multe aici,atmosfera,civilizatia,chiar si mancarea, iti aduce aminte de locul unde ai evadat.Zic asta presupunand ca nu ai plecat din Romania ca ti-a fost bine, ai plecat pentru MAI bine.Chiar daca nu a fost bine, ala a fost refugiul tau si ai gustat totul la maxim.

O sa-ti treaca, timpul e vindecatorul tuturor amintirilor ...hmmm,sau o fi doar ale celor rele?hee hee Spor la acomodat!

| bobby_7474 a răspuns:

Si eu traiesc aceleas sentimente cind ma intorc in rom doar in vacante, locuiesc de aproape 26 de ani departe de tara, pot sa zic ca viata mi-am petrecut-o mai mult aici decit in ro.simt nevoia sa-mi incarc bateriile in tara unde m-am nascut si am baut prima oara apa,insa nu ma pot adapta stilului de viata romanesc, mentalitatii, si mai multe...nu vreau sa-mi blamez tara natala,pentru ca o iubesc asa cum e ea,dar nu cred ca voi mai putea sta vreo data acolo mai mult decit o vacanta, asa ca acolo unde te simti acasa si te simpti in elementul tau iti este locul, multa bafta

| NickiMinaj a răspuns:

Intoarce-te acolo! Oricum, faptul ca ati venit in tara ' sa va faceti un rost' e de domeniul SF-ului. Si nu cred ca vrei sa-ti lasi copila sa studieze in romanica... oricat de tentant suna etnobotanicele, eu as alege Portugalia.

| Robert a răspuns:

Mergi acolo.Lasa nationalismul.

| Kahuna a răspuns:

Nu bani iti aduc fericirea, daca te-ai atasat de locul acela si crezi ca v-ati descurca acolo, du-te inapoi. Nu stabilitatea financiara iti aduce fericirea, ea e doar fundatia.