| Ovi55 a întrebat:

Am împlinit venerabila vârstă de 55 ani și mă simt foarte complexat deoarece, de când soția mea a decedat, mă simt inexistent, orice eu aș face parcă totul e în zadar deși mă străduiesc să uit toate evenimentele neplăcute din viața mea. Sunt multe femei în lumea asta care te pot face să te simți bine însă, între mine și ea, a fost o dragoste adevărată.
Am văzut odată, într-un reportaj, pe un canal arăbesc, cum că un bărbat văduv și-a plantat un pom iar, înainte de a-l planta, și-a turnat cenușa soției sale în acel ghiveci și m-a surprins puțin acest gest așa că m-am gândit să plantez un pom pe mormântul soției mele în speranța că acele fructe care vor ieși îmi vor aduce aminte de ea mereu, an de an. Ce părere aveți despre ideea mea? Dacă ați fi în locul meu, voi ce ați face? Mă omoară ideea cum că soția mea nu mai este lângă mine și aș dori să aduc ceva din ea înapoi la mine în viață, de aceea am zis că dacă voi planta un cireș pe mormântul ei, poate, acele cireșe, îmi vor aduce aminte de frumoasa mea soție.

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| seth2016 a răspuns:

Dude, mergi la cimitir, planteaza un pom sau ce vrei tu. Dupa care ia-ti adio de la sotie si vezi-ti de viata.

| Irinel15123532 a răspuns:

Va felicit pentru casnicia frumoasa pe care ati creat-o si imi pare rau pentru pierderea dumneavoastra. Dar, nu puteti trai mereu cu gandul acesta, viata, asa cum este, trebuie sa mearga inainte. Daca acest gand va deveni obsesiv pentru dumneavoastra, nu va veti mai putea bucura de nimic in viata. Eu sunt crestin de multa vreme, si cred ca, asa cum spune Biblia, cei care cred in Domnul IIsus Hristos, vor ajunge in cer, si ii vom revedea la un moment dat, noi nu suntem Dumnezeu, doar El cunoaste intraga fiinta a noastra si ne cunoaste sentimentele pe deplin si ne intelege perfect. El este langa noi mereu, orice ar fi. Deci pana in acel moment in care ii vom revedea, trebuie sa ne traim frumos viata. Puteti incepe prin a va gasi o pasiune, poate fi gradinaritul, pictatul, etc. Sau prin a lua un animal de companie, un catel mic care sa va tina ocupat, pe care sa il ingrijiti, sa il plimbati prin parc, caruia sa ii oferiti dragoste, va poate ajuta sa va impacati pe interior.
Totodata, recomand sa cresteti in relatia dumneavoastra cu Dumnezeu. Va rog fierbinte sa urmariti aceste doua videoclipuri scurte, care se numesc ''Mangaierea''. Eu le-am urmarit in cele mai grele momente ale vietii mele, imi aduc aminte de faptul ca Dumnezeu ne mangaie mereu, si nu ne lasa niciodata singuri.

https://www.youtube.com/watch?v=Nxv74DFbjdc&t=685s&ab_channel=SiempreJesus

https://www.youtube.com/watch?v=VgEnPPwMGZQ&ab_channel=SiempreJesus

Ma rog ca Dumnezeu sa va dea putere sa mergeti inainte, stiu ca o va face, pentru ca este un Dumnezeu caruia ii pasa foarte mult de noi, indiferent de reactia noastra fata de El, chiar daca noi nu-L mai iubim, El tot ne iubeste cu o dragoste neconditionata.

| LonelyGuy07 a răspuns:

Dmz sa o odihneasca in pace, imi imaginez prin ce treceti, legat de intrebare sunt sute poate chiar mii de baieti / baieti ce nu au avut in viata lor o fata femeie pana la 30 si tot asa, ce va faceti sa credeti ca o sa va refaceti viata de la o asemenea varsta?

| Lety20 a răspuns:

In unele tari chiar se planteaza copaci in cimitir la capul sicriului, daca m-am exprimat corect. Copaci fructiferi. Copil fiind am vazut o femeie cum culegea visine din cimitir, se catara cu picioarele pe masuta pusa de rude pentru Pastele Blajinilor. M-a marcat acest gest simtindu-l a fi incorect.
Acum peste ani nu cumpar niciodata din piata fructe de la persoane necunoscute pentru ca nu stiu de unde le culege.
Ba mai mult, cand am aflat ca copacii trag din rămășițele din pamant si se interzice de consumat.

Se mai planteaza copaci decorativi, brad, salcie, mesteacanul este frumos. Acum in comert sunt si copaci decorativi mici care fac flori is foarte frumosi.
De exemplu sunt ca infloresc violet, alb, roz. Cand is puieti, plantezi 2 sau trei in acelasi loc. Tulpinile fiind subtiri, le poti rasuci inre ele, daca is 2, sau poti sa le impletesti daca is 3( cum se impleteste gâța la fetite). Poti sa plantezi culori diferite. Infloresc asa de frumos in 2 /3 culori!

Se mai planteaza flori, poti sa plantezi florile ei preferate.

Fii tare! Durerea asta nu trece dar se mai amelioreaza un pic cu timpul...