Pur si simplu ii spui. Nu trebuie sa fi geniu, trebuie sa iei note in asa fel ca sa treci clasa, nu trebuie sa fi premiant. Cat despre sedinta, spune-i despre ea. Daca nu ii spui de sedinta o va suna diriginta/dirigintele tau si oricum ii va spune notele. Mai bine fa ce trebuie si spune-i.
Depinde ce asteptari are mama ta de la tine. Oricum sunt note de trecere.
Ii spui de sedinta pur si simplu, oricum se discuta si alte probleme
Pur si simplu: mama ne-a adus rezultatele la testele de matematica si am luat numai 5; am gresit, voi lucra mai mult ...bla-bla-bla.Minciuna in care traiesti acum iti da un stres in plus; nici sa nu te gandesti sa nu-i zici inainte de sedinta despre asta, o pui intr-o postura naspa si va fi mult mai rau. Bafta.
"Am luat 5 si 7 la testele de matematica pentru care m.am pregatit intens"
Dupa cum se pare nu te-ai prea pregatit daca ai luat 5 si 7. Oricum ar fi, trebuie sa ii spui mamei tale inainte de a ajunge la sedinta cu parintii, astfel ii dai ocazia sa se pregateasca moral si sa nu ii cada fata in pamant.
Te duci si ii spui. Nu ai nevoie de sute de scenarii pentru a spune o nota nevinovata, care pana la urma e a ta.
Incearca sa i-o spui cat de repede posibil.Nu conteaza cum, ea trebuie sa stie sau va afla intr-un fel rusinos. Daca te va certa, trebuie sa stii ca ea va fi mai putin suparta decat cand va afla la sedinta.Greseala recunoscuta e pe jumatate iertata!