Incearca totul treptat...roaga-ti prietena sa te ajute. Povesteste-i de problema ta...iesi decat tu cu ea si cu inca o prietena vorbiti si daca vezi ca poti nu e o problema...nu iesi dintr-o data cu multi...nu trebuie sa vorbesti cu toti o data, vorbeste cu cineva de alaturi si dupa-aia daca gasesti un subiect interesant o sa te intrebe altii si asa o sa fie totul mult m-ai simplu...succes!
Exact asa sunt eu, chiar ma descruc f bine cand sunt in cercul meu de prieteni, si pot sa spun ca sunt oameni valorosi,(medici, ingineri, muzicieni, profesori), dar cand intra altcineva in "cercul"asta sau ies eu din el, atunci ma inhib ca o idioata, parca nu-mi iasa cuvintele din gura, nu mai am idei, si dc tot incerc sa scot ceva "inteligent", iasa, spre disperarea mea, exact pe dos!.nu avem suficienta incredere in noi, ne inhibam cand avem de-a face cu oameni pe care nu-i cunoastem, poate care nu sunt pe aceeasi frecventa cu noi, si atunci ne bagam capul in carapace si asteptam sa treaca si asta...pai hai sa ne calcam si noi odata pe inima si sa toraim pana nu mai avem ce, si poate ceva bun tot va iesi. uite, ca sa butonez nu mi-a fost atat de dificil, dar nu stiu cum m-as fi descurcat dc te aveam in fata si chiar as fi fost capabila sa ma tin de plan
Fii sigura pe sine... concentreaza_te asupra conversatie. sh exprimati sh tu liber ideeile. totul va fi ok. vorbeste!
Poate ca nu ai prietenii potriviti. Daca nu gasiti subiecte comune... gaseste-ti altii. Nu sta cu ei doar pentru ca si prietena ta sta.
Dar daca totul e in regula si iti place... atunci raspunsurile de mai sus sunt potrivite.
Din cate se vede ai o problema: nu ai suficienta incredere in tine! Incearca sa discuti cu prietena ta! Daca este o prietena adevarata te va ajuta. Faceti exercitii in fiecare zi in oglinda, apoi incercati sa iesiti cu inca o prietena si tot asa! Abordati subiecte din toate domeniile! Nu iesii cu 100 de prieteni odata! Ia-o usurel si vei reusii! Mult succes!
STIU! si mie mi se intampla adeseori dar trebuie sa fi tu insati sa incerci sa comunici mai des stiu ca nu e greu dar macar incearca!
Asta am patit-o si eu si o mai patesc uneori. tu te simti bine in grupul tau de prieteni? esti cu ei fiindca vrei, nu e la mijloc nicio presiune de integrare la nivel de grup? eu am intrat intr-un grup doar fiindca eram prietena cu o anumita persoana din acel grup. A fost asa nasol ca nici macar cu acea persoana nu mai vorbesc azi. Si mie imi era teama sa deschid gura, sa nu zic vreo tampenie, cu toate ca proasta nu sunt . Dar incearca si tu sa-ti prezinti parerea fara sa te gandesti ce cred ei, poate nici tu nu esti de acord cu unele pareri, asta nu inseamna ca iti strici impresia despre persoana cu care esti in contradictie de idei.nimeni nu-ti cere filozofii despre viata, uneori intr-un grup, mai ales de tineri, vezi si tu ce se discuta, trivialitati, barfe, muzica etc.sunt sigura ca si tu ai parerile tale. pune si tu intrebari simple, gen "ce planuri aveti pentru weekend", sau organizeaza mici iesiri, undeva la iarba verde sau la o tigara(daca fumati) intr-o seara...si daca nu zici nimic, incearca sa pari interesata macar de discutie, altfel te vor considera persoana plictisitoare, si plicticoasa, vor vedea ca nu te simti bine cu ei. Daca vezi ca nu merge nicicum, cauta alt grup sau gandeste-te ca nu ai neaparata nevoie de un grup numeros, daca ai un prieten sau o prietena buna, la ce-ti mai trebuie grup?
Imi este rusine sa deschizi gura pentru a nu te face de ras... tuturor ni se intampla asta...inasa,cu timpult te vei atasa de tota gasca ta de prieteni si vei indrazi sa vorbiti despre orce... timpul si cunoasterea voastra le va rezolva pe toate:*multa bafta