Ai inceput descrierea relatiei cu mama ta prin "eu ii raspund". Apoi"ea incepe sa urle". Indiferent daca tu crezi ca aveti ceva probleme de comunicare, asta nu te indeptateste sa o tratezi cu lipsa de respect.Asta,mai mult decat orice, o doare. Poti sa intelegi acest lucru? Acum...ea poate avea,ca orice om de pe planeta asta, dreptul la o viziune usor diferita de a ta despre anumite lucruri, viziune care s-a format datorita experientelor pe care le-a trait de-alungul anilor.Trebuie sa intelegi ca acest lucru nu inseamna neaparat ca nu te intelege sau ca vrea sa iti faca rau,poate nici ea nu stie cum sa comunice cu tine, ajut-o dar cu mult calm, fara nervi.Si crede-ma, nimeni nu-ti va aduce mangaiere in viata asta precum mama.
Pai in general adolescentii au problema deastea...Tocmai de asta parintii nostri trebuie sa aiba atata rabdare cu noi si o si dovedesc chiar daca se mai enerveaza si ei sau mai ridica tonul din cand in cand, oricum asa nu e din rautate cu siguranta!
sti vb aia:"mama trebuie sa iti fie cea mai buna prietena, pentru ca de ea poti sa fi sigura ca nu o sa te tradeze niciodata".
Si eu mai am perioade in care ma cert cu mama, dar incerc sa nu mai fiu nici eu asa irascibila uneori!
Incearca sa comunici cu ea cat mai mult! Sa te inchizi in tine nu e cea mai buna solutie sau sa te indepartezi de ea.La voi clar e problema de comunicare...Si in mute cazuri se intampla asta.
Cei drept mama nu o sa fie intotdeauna cu noi sa ne dea un sfat sau sa ne ajute, dar trebuie sa ne ambitionam si sa nu bagam in seama toate rautatile!
Succes! Te-am pupat! Gj de uh!
Te inteleg si stiu cum e.Ai putea sa vorbesti cu o alta persoana apropiata tie.Fie o prietena, fie chiar o alta ruda[o matusa, o verisoara mai mare de care esti apropiata]. Apeleaza la prieteni[...desi cel mai bine ar fi sa incerci sa-ti refaci relatia cu mama] pentru ca nu este bine sa tii tot in tine. Daca vrei sa vbim lasa mesaj cu id'ul tau si mai povestim.Noi suntem alaturi de tine :*
Exact asta mi s-a intamplat si mie...pai eu am facut urat de tot...dar trebuie sa fi tare si sa treci peste astea.Nu mai fi asa sensibila si nu le mai da atentie celor care iti vor raul(oamenii din afara familiei).Gandeste-te ca pe lumea asta nu va fi tot timpul mama cu tine si ca trebuie sa te descurci singura. Certurile cu mama ta vor treace si o sa fiti cele mai bune prietene. Tine capul sus si gandeste-te ca esti unica si speciala pentru multe persoane din viata ta si nu merita sa sufere si ele.Asculta-mi sfatul ca eu am trecut printr-o perioada mai urata ca asta si stiu cum e! Impresia ca toti te urasc e in imaginatia ta! Uita-te mai bine la cei din jur si incearca sa-i intelegi! Bafta!
Stiu si eu mi-ar placea sa-ti dau un sfat dar din pacate si eu sunt in aceeasi situatia daca vrei baga idu larisa. miky si poate te pot ajuta
Prieteni nu ai? Daca ai,te poti descarca lor si iti pot da ei sfaturi atunci cand ai nevoie. Daca nu ai, da-mi un mesaj cu id-ul tau si-ti poti face unul. Daca mama ta nu te intelege, incearca sa nu te certi cu ea.Nu-i mai raspunde,las-o in pace si poate vine ea singura la tine. Aceeasi problema intre parinti si copii dintotdeauna,nu exista comunicare intre ei. Nu te consuma,nu te inchide intr-o carapace si incearca doar sa vezi lucrurile altfel. Daca mama ta nu te intelege, nu-i nimic, te intelegi tu, te inteleg prietenii tai.Fa lucrurile care iti plac si priveste inainte. Bafta!
Daca nu esti trecuta macar de 20 de ani, faci cea mai mare prostie sa nu mai vb cu ea, deorece ai foarte mare nevoie de ea, respectiv de sfaturile ei in adolescenta ca fata... take care
Te inteleg. 50 % din adolescenti au probleme cu parintii mai mult.
Incearca sa vorbesti in fiecare zi mai mult cu ea si la un moment dau va vezi intelege bine.
pas cu pas nu te grabii! Din moment ce este mama ta. la un moment se va schimba
Sa incerci sa stai de vorba cu ea,dar nu ca de la mama la fica, ca de la prietena la prietena, de multe ori ce-i mai buni prieteni sunt parintii nostri doar ca nu stim cum sa-i abordam.Na-i nimic de pierdut daca incerci numai de castigat.Bafta maxima