anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie d un sfat! ma numesc tyna sh am 17ani iubitul meu a murit acum 5luni curentat.mentionez ca el a fost primul barbat din viata mea din toate punctele d vedere.simt ca nu pot sa mai traiesc fara el! c sa fac?

23 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

Si eu mi-am pierdut parintii si nu este zi sa nu-mi amintesc de ei, dar ce sa fac, viata îsi are cursul ei si noi trebuie sa ne gandim ce putem face pentru a supravetui acestor nedorite necazuri.

| Razvan a răspuns:

Sa inveti sa traiesti cu durerea.Il iubesti si il vei iubi toata viata ta insa asta nu inseamna ca trebuie sa ramai legata de trecut.Mai ai multe de invatat, de trait si chiar de suferit. Dar toate astea sunt lectii. Lectii predate de oameni pentru oameniwinking
Din toate trebuie sa inveti cate ceva.Se spune ca marile povesti de iubire isi gasesc implinirea in Ceruri. Te vei intalni cu el si vei fi fericita atunci cand iti va veni randul.Insa pana atunci traieste-ti viata! E prea frumoasa chiar daca noi nu vedem astawinking

Abh
| Abh a răspuns:

Ai supravietuit 5 luni, mai poti trage inca 5, un an, inevitabil vei da peste altcineva, peste oameni care te vor face sa-l uiti cat de cat. Nu neaparat peste cineva care sa-l inlocuiasca, ma refer la amici cu care sa-ti ocupi timpul si mintea. Nu te izola, stand in casa nu intalnesti oameni.

April
| April a răspuns:

Timpul le vindeca pe toate, ai rabdare! Cand iti ia ceva important, viata iti si inapoiaza pe masura.Numai bine.

| elena a răspuns:

Of, foarte greu, foarte trist, regret din suflet ca ai trecut asa de tanara prin aceasta situatie nedorita de nimeni. Da-mi voie sa particip alaturi de tine la durerea inimii tale si crede-ma nu sunt in stare sa-ti dau niciun sfat. Te rog, sa ai mare grija de tine, doar atat!

| tereza a răspuns:

Tyna, fiecare pierdem oameni dragi si sunt momente cand nimeni nu ne poate ajuta sau intelege, dar nu avem dreptul sa renuntam la darul pe care il avem: VIATA. Un om nu poate fi inlocuit de altul si o durere nu poate fi stearsa dar totul poate fi lucrat si modelat in asa fel incat sa invatam, sa crestem, sa ne intarim. Vorbeste cu el cand ti-e greu, plangi aminteste-ti nu reprima nimci dar bucura-te ca l-ai intalnit ca ati trait asa clipe frumoase impreuna. Sunt oameni care nu au avut sansa ta. Sinuciderea ar fi un gest de lasitate si prostie. Tu esti un om puternic care are o menire in lumea asta. Si nu cred ca este aceea de a fugi la prima mare greutate pe care o ai. Hai, curaj si scrie-ne! Suntem multi prieteni aici. Cand ai nevoie sunt mai mereu de gasit aici: voicu. tereza

| SufletDeCopil a răspuns:

Buna. Sincer imi pare extrem de rau pentru prietenul tau :-s Dar cu timpul ai sa inveti sa treci peste aceasta tragedie si cu siguranta vei gasi pe altcineva la fel sau poate chiar mai bun ca el (ceea ce acum cred ca ti se pare imposibil) inteleg ce simti acum si durerea pe care o ai in sufletsad. Dar continua sa lupti. Acum prietenul tau este sus in ceruri si are grija de tine. Tu crezi ca lui ii place cand te vede suferind asa? sad Gandeste pozitiv. Cu sau fara el viata merge inainte. Esti inca tanara mai ai o multime de timp sa te bucuri de viata si sa o traiesti din plin. Daca el s-a dus in ceruri inseamna ca asa a vrut D-zeu dar tu trebuie sa iti continui viata indiferent de situatie si treuie sa fi tare ca sa poti trece peste aceste clipe grele. Chiar daca cateodata suntem raniti si suferim viata are si PARTI BUNE si nu trebuie sa uitam asta. Continua sa mergi inainte cu capul sus si sa intalnesti si alte persoanehappy Mult succes!sadkiss

| tim a răspuns:

Aoleooo, ce triiiiiist! ce sa zic, Doamne adu-ti aminte si de el! de uitat nu cred ca o sa-l uiti, de sinucis Nici sa nu-ti treaca prin cap, ca astfel nu rezolvi nimic.Acuma prin biblie apare pomenit cuvantul inviere, deci o sa-l revezi candva, pana atunci insa va trebui sa fii o invingatoare, si mie mi-au murit unele persoane dragi, dar inainte de a muri mi-au zis:Nu te da batut, nu fi las, demonstreaza ca esti tare! deci demonstreaza-ti ca esti taaare!

| Yly a răspuns:

Toți suntem alături de tine și ne pare rău.cuvintele sunt de prisos dar încearcă să trăiești în continuare pentru el, pentru că toți vrem să fim fericiți, și el te vrea fericită. Gândește-te la el când era fericit, cel mai fericit moment. Îți doresc numai bine, și dacă te pot ajuta mai mult sau te putem ajuta mai mult. oricând :*

| Me,myself & I a răspuns:

Cu timpul ranile ti se vor cicatriza ca de-aia a lasat Dumnezeu uitarea, e foarte greu si te inteleg...condoleante,dar moartea face parte din vietile noastre, iesi cu prietenii, nu-i refuza, incearca alte activitati care iti vor distrage atentia.Ai grija de tine si gandeste-te ca esti tanara, mai ai multe lucruri frumoase de trait pe acest pamant

| mdaaa a răspuns:

Timpul vindeca fiecara rana, acum pare imposibil, stiu si eu cum e sa pierzi pe cineva extraordinar de important, gandeste-te ca el tot timpul va fi cu tine, acolo in sufletul tau, nu stiu cat crezi tu in Dumnezeu si ingeri, mie mi-a fost mult mai usor sa cred ca s-a transformat in ingerul meu si are grija de mine, esti mica de-abia acum incepi sa traiesti, trebuie sa ii dovedesti lui ca poti sa faci asta si sunt atatea minuni care inca te astepta acolo.Nu renunta! O imbratisare calda si plina de energie.Si nu uita, totul incepe cu un zambet!

| robyroby a răspuns:

Da, au dreptate cei 2 useri. Si nici sa nu iti treaca prin cap ideea unei sinucideri. Sincere condoleante pentru sufletul adormit al prietenului tau. Dumnezeu sa il odihneasca in pace.

| Adela_9686 a răspuns:

Si eu am trecut prin asta acum 2 ani, nu spun ca l-am uitat, ca nu il voi uita niciodata, e foarte dureros, dar cu timpul a trecut, sincere condoleante
PS : SA NU FACI VREO PROSTIE...si mie mi-a trecut prin cap, dar am avut alaturi persoane dragi si a trecut peste

| ivona a răspuns:

Am trecut si eu acum 6 ani printr-o situatie asemanatoare, si stiu ce insemna, dar am reusit sa trec peste cu ajutorul credintei, mergeam la Biserica, ma rugam pentru sufletul lui, vorbeam mult cu profesorul meu de religie( eram la scoala in perioada aia)care ma ajuta cu sfaturi.Stiu,este greu, dar timpul le vindeca pe toate, acum am 23 de ani si sunt cu altcineva, viata merge inainte, iar timpul le vindeca pe toate. Acum imi amintesc de el, dar nu cu durere, iar atunci cand ma simt singura, stiu ca el de sus este alaturi de mine si ca isi doreste sa ma vada fericita.

| viki1212 a răspuns:

Imi pare foarte rau de ceea ce s-a intamplat, sincera sa fiu nici eu nu stiu ce as face in locul tau. Insa trebui sa fi tare si sa iti ocupi timpul cu altceva, doar asa poti sa treci peste acest pas.
Imi pare sincer rau. :*, sa fi tare.

| TutiQ a răspuns:

As vrea sa existe ceva care sa iti poata sterge durerea, dar din pacate nu iti pot oferi decat vorbe, care stiu ca poate nu te ajuta cu nimic. Ai 17 ani, esti tanara, tot ceea ce te rog este sa te gandesti ca ai o viata inainte si sa nu faci nimic necugetat. Pun pariu ca ai multe persoane langa tine, care te sprijina, chiar si noi, cei de aici. Oricand ai nevoie, nu ezita sa ne scrii.
Ai grija de tine si continua-ti viata pentru ca trebuie sa traiesti pentru tine si pentru el.

| gabitsa a răspuns:

Dumnezeu sa il ierte. Imi pare nespus de rau pentru durerea la care esti supusa. Cred ca ce iti ramane e sa te rogi la Dumnezeu sa te ajute sa te resemnezi si sa iti lumineze sufletul si mintea si sa te apere de ganduri sinucigase pentru ca nu rezolvi nimic astfel. Gandeste`te ca prietenul tau nu ar fi vrut sa faci asta si el te. a lasat aici pe Pamant si vrea sa fii fericita desi momentan nu poti face asta dar de acolo de sus el te iubeste si are grija de tine. Multa forta si iti urez numai sanatate! Ai grija de tine!

| We will meet one day, but not today... a răspuns:

Sincere condoleante. Nu am cuvinte in asa situatii. sad

| cicinel a răspuns:

Important este sa nu cazi in depresie, imi pare rau ca s-a intamplat asa, este foarte trist viata ti-a dat o lovitura, daca esti tare treci peste, nu dispera calmeaza-te si incearca sa uiti pe cit posibil imi dau seama cit e de rau si deprimant fi tare bafta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Va trebui sa depasesti singura durerea.Cuvintele,in cazul asta, nu te pot ajuta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In primul rand sincere condoleante! in al doilea iti spun ca timpul vindeca si cele mai adanci rani, stiu din experienta, trebuie ce-i drept multa tarie de caracter, stiu ca suferi, dar cum viata merge mai departe ai sa intalnesti pe altcineva si ai sa simti din nou ca renasti! O calda strangere de mana si un gand bun din partea mea, ai grija de tine!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nimeni nu iti poate da un sfat pentru ca nu trece prin ceea ce treci tu.cryingcryingcrying. e foarte greu eu as muri daca cel pe care il iubesc ar muri.crying. el nici macar nu ma iubeste.crying

| calin_8208 a răspuns:

Hmmm, ce sa zic, nu-i nimic de zis numai condoleante si sincere regrete, dar gandeste-te ca el va fi intotdeauna cu tine si te va ajuta sa iei deciziile corecte si importante din viata ta. Tine-l minte ca fiind o persoana importanta si iarta-l daca ti-a gresit cu ceva. Nu trebuie sa il pomenesti in fiecare zi dar va fi cu tine si te va sustine, nu il blestema pentru ca te-a parasit pentru ca iti faci mai rau tie si inca ceva: SA NU CARE CUMVA SA ITI ZBOARE GANDUL LA CEVA TRAGIC, CUM AR FI SA ITI FACI RAU TIE SI PERSOANELOR DE LANGA TINE, gandeste-te ca daca tu te sinucizi sau faci altceva prostie, persoanele de langa tine o sa sufere si mai mult pentru ca se vor condamna ca nu au fost langa tine atunci cand a trebuit. Incearca sa zambesti pentru ca timpul vindeca aproape orice rana, numai ca ranile sufletesti lasa cicatrici mari. Te pup si ai grija de tinekiss!