Dupa mine, cel mai bine e sa fii directa. poate fi dificil, dar mesajul nu se poate confunda in acest caz, e clar, nu o mai vrei in jurul tau si nu mai poate avea nici o iluzie despre asta. altfel, nu poti sti ce poate crede, unii au iluzii ca sunt perfecti si de neinlocuit, si nu pot intelege o aluzie, oricit de clara. deci, fii directa. daca se autoinvita la tine acasa cred ca timpul aluziilor si strategiilor subtile a trecut.
Distanteaza te de ea.Gaseste ti alta colega cu care sa iti pierzi timpul.
Si inainte de toate vorbeste calm cu ea, in privat si nu cu toata clasa in jur CA daca faci asa o va face pe smechera si ajunge iar sa tipe.
Zii ca nu iti mai place comportamentul ei.
Daca are problema acasaa sau cu iubitul nu ii da drept sa fie asa cu tine.
Schimba-ti locuinta, scoala. Sau nu te mai uita la ea, fii nepasatoare, sa ai ochi pentru altcineva, alti oameni. Sau schimba-ti frizura, fata, sa fii o necunoscuta pentru ea.
Incearca sa o eviti. Si spune`i tot adevarul in fata. Cauta`ti alte prietene ca sa vada, ca o inlocuesti. Sau fate si tu prietena ei buna si "loveste pe la spate". Ce? Tu nu poti fi rea?
Spune-i cat se poate de clar si autoritar ca nu mai poate face lucrurile ca si pana acum:adica autoinvitatia la tine acasa si alte alea pentru ca au ajus si parintii tai sa nu o mai suporte si ca tu nu vrei cearta, doar sa te lase in pace pentru ca te-a jignit prea mult si o prietenie cu jigniri nu se numeste prietenie.scurt si la obiect.trebuie sa inteleaga! ca vrea, ca nu vrea, v-a intelege ca prietenie cu forta nu se poate mai ales dupa cate ti-a facut ea tie.
In primul rand daca ai reusit sa deslusesti ce au zis cei de mai devreme(anonimii), felicitarile mele. depinde si cati ani ai, ca daca esti mai maricica ii poti spune direct in fata ce te deranjeaza, dar cand sunteti mai mici va e ca va barfeste in clasa, sau chestii de genul. ai putea sa-i spui ca ai casa in renovare, ca schimbi parchetul dar cel mai indicat ar fi sa-i dai de inteles ca pe tine inca te deranjeaza, ca nu poti trece peste asta fiindca deja ce s-a facut nu se mai poate schimba. spune-i ca ai nevoie de liniste, sa te lase un pic singura ca sa analizezi toata treaba. mama ta nu ti-a dat vreun sfat in legatura cu asta?
Incearca sa te impui sa nu te ma lasi dominata si poate o sa-si dea seama ca greseste, spune-i tot ce simti si ce crezi desprea ea
Incarca so ingonori si sa fi autoritara. Nu lasa pe nimeni sati stea in cale este viata si parerea ta. iar daca ea se autoinvita la tine acasa eu zic ca n-ar trebui so bagi in seama incearca sa nu vorbesti cu ea deloc sa te faci ca este invizibila. mult succes nare rost sa te superi din niste prostii de proasta calitate.
Scuza-ma dar nu-ti face tie programul...si eu am patit-o :incearca si zi ca nu mai vrei sa mai fiti pretene bune doar colege
o sa-o ajuti cand are nevoie dar sa nu mai fie ca inainte
si nu are rost sa te mai chinui si sa suferi din cauza ei inca un an
totusi e viata ta
faci ce vrei cu ea si tu iti alegi prietenii
succes