| Mateiqwerty47 a întrebat:

Am nevoie de un raspus la asta va rog!

De ceva timp mai exact de o luna o fata de vreo aproape 16, (Eu am aproape 14 in vara) am inceput sa vb cu ea (am gasit-o de pe un joc) parca eu am inceput sa vb eu cu ea primul si dupa ea a continuat pe chat si ea a spus prima oara ca ai un nume frumos nu e nimic rau pana aici. Apoi dupa cateva zile a ineput sa vb cu fratele meu mai mic si la intrebar daca eu vreau sa fim prieteni amici (gen). Apoi eu am spus da mai tarziu si dupa eu am inceput sa vb cu ea foarte dragut si dupa am vb pe insta si mi-a arata o poza cu ea si dupa a zis sa imi arat si eu o poza cu mine, eu nu prea voiam dar pana la urma i am aratat si a spus ca sunt frumos(nu stiu ce sa cred) ca m dubios cred, dupa am continuat discutia m ai tarziu eu am inceput sa trimit video-uri cand cantam la pian si ea s-a bucurat si i-a placut. Ea m i-a spus despre ea si ca ea este trista ca nimeni nu vb cu ea si ca eu sunt singurul care o face si ca apreciaza apoi. Ea m-a sunat si am vb cu ea pe apel ea a vrut pe camera dar eu nu am vrut. Apoi am mai vb cu ea recunosc ca m-am atasat si stateam aproape nonstop pe telefon m ai putin noaptea ca nu aveam voie. In acelasi timp eram putin curios daca chiar exista asa persoane, si din ce mi-a spus ca e nu e din anturajul din care sunt fetele de azi si e diferita. Apoi am facut o pauza de 2 saptamani. In timpul asta m-am pus pe ganduri si ma gandeam NU STIU CE INTREBARI CAPCANA SA VAD DACA CHIAR E ADEVARAT SAU CINEVA E IN SPATE.( sunt la mijloc cu chestia asta) va rog ajutati-ma! happy

Edit: eu prima oara am mintit-o un test gen si nu stiam daca e serios am spus ca am 17 si dupa am recunoscut ca am aproape 15 to minciunahappy

2 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Posibil să fie o fată, care te apreciează, m-aș bucura să fie adevărat.

| BogdanTemisan22 a răspuns:

Înțeleg că te afli într-o situație destul de complicată și vrei să fii sigur dacă fata cu care vorbești este sinceră sau nu. E foarte normal să ai astfel de nelămuriri, mai ales când ai întâlnit pe cineva online și încă nu ai toate detaliile despre acea persoană.

Iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta să înțelegi mai bine dacă fata este cine spune că este și dacă intențiile ei sunt bune:

Fii atent la semnele de încredere: O persoană care vrea să fie prietenă cu tine ar trebui să îți acorde respect și să nu te pună în situații incomode, cum ar fi să te forțeze să îți arăți poze sau să îți ceară informații intime la care nu te simți confortabil. Dacă ea respectă limitele tale, este un semn că este sinceră.

Nu te grăbi să o crezi pe cuvânt: Chiar dacă pare o persoană drăguță, este important să păstrezi o anumită distanță și să fii precaut. Poate că este sinceră, dar este totuși bine să ai grijă în acest tip de relație online, pentru că nu poți verifica totul despre acea persoană. Folosește intuiția ta și fii sincer cu ea, dar și cu tine însuți.

Verifică lucruri concrete: Dacă ai dubii, poți pune întrebări care să îți confirme anumite lucruri. Poți întreba de exemplu despre anumite lucruri din viața ei (fără să te simți că o urmărești sau că o testezi prea mult), pentru a verifica dacă ceea ce îți spune se potrivește cu ceea ce a mai spus. De asemenea, vezi dacă este deschisă și ea să îți arate mai multe despre viața ei sau dacă devine defensivă.

E în regulă să ai dubii: Dacă ai avut o perioadă de pauză de două săptămâni, asta îți oferă șansa să gândești mai clar și să te distanțezi puțin emoțional. Nu te grăbi să te atașezi prea repede de cineva pe care nu îl cunoști personal, mai ales când e vorba de cineva pe care l-ai cunoscut doar pe internet.

Fii atent la semnele de manipulare: Dacă simți că încearcă să te manipuleze emoțional sau dacă încearcă să te pună într-o poziție în care te simți inconfortabil (de exemplu, să-ți ceară mai multe informații decât ai vrea să oferi), este important să te oprești și să-ți reevaluezi relația cu acea persoană.

Comunicarea deschisă: Dacă ai dubii, nu ezita să vorbești despre ele. Poți să îi spui că ai anumite nelămuriri și că vrei să fiți sinceri unul cu celălalt. Dacă ea este deschisă și îți răspunde calm și sincer, acest lucru poate fi un semn că ești pe drumul cel bun.

În privința minciunii despre vârsta ta, este important să fii sincer, chiar dacă ai testat-o un pic. Relațiile online trebuie să se bazeze pe încredere și respect reciproc, iar minciunile pot crea o fundație instabilă. Ai putea să-i spui că te-ai răzgândit și că ai vrut doar să vezi cum reacționează.

În concluzie, fii prudent, ascultă-ți instinctele și nu te grăbi să te atașezi emoțional de cineva pe care nu îl cunoști personal. Dacă ai îndoieli, discută deschis despre ele și asigură-te că ai de-a face cu o persoană care merită încrederea ta.