| Ciocoloco22 a întrebat:

sadcrying(crying(cryingAm nevoie urgenta de niste sfaturi cryingcrying(
Sa va spun cum a inceput de cateva saptamana am observat ca tatal meu se comporta cam ciudat de parca ar ascunde ceva... apoi m-am interesat, m-am uitat mai atent la reactiile lui siii pfff imi e super greu sa o spun dar o inseala pe mama adica am vazut mesaje si tot felul de dulcegarii d parca ar fi copil de 15 ani, te iubesc si chestii d genul asta nu stiu ce sa fac mamei nu pot sa'i spun ar fi deja prea mult pentru ea dar eu numai pot sa ma prefac mereu plang si sunt trista chiar am ajuns si la spital mi s-a facut rau pentru ca numai manac nimic numai ies din casa numai fac nimic.Prietenul meu e suparat pe mine pentru ca de la un timp nu m-am mai vazut cu el si nici nu vreau sa'i sp adica nu stiu ce sa fac simt nevoia sa ma descarc ( trebuie sa mentionez ca numai eu stiu aceasta situatie cu aceasta "doamna" daca o pot numi asa). Sunt ft speriata iar pe tatal meu nici nu pot sa il mai privesc pentru ca imi apar lacrimi p obraji si nu pot sa'mi permit sa ma vada mama trista mai nou am facut un obicei din plans, ma inchid in camera mea cu orele si plang, doctorii mi'au sp ca am un inceput d anemie. Va rog un sfat si multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi tot sadsadsad

21 răspunsuri:
| Anonim20133 a răspuns:

Eu zic sa fugi cu mama ta in lume si sa-l lasati pe bostan.

| IoanaBravo a răspuns:

Esti intr-o situatie foarte delicata si-mi pare rau, dar trebuie sa fi tare.Vorbeste cu tatal tau calm si doar dai un apropo ca te-ai prins de ce face. Poate ca va renunta la accea persoana pentru tine si mama ta. daca nu, trebuie sa-i spui mamei tale si sa rezolve ei problemele.NU te inchide in casa.Nu te rani mai mult.Vei trece peste alaturi de prietenii tai si de iubitul tau.Mananca fructe si incepe sa zambesti. Sper sa treci cu bine peste aceasta faza.

| Missdaydreaming a răspuns:

Spune-i mamei tale, n-o lasa asa sa-si bata el joc de ea. Cand nu are tac-tu treaba cu telefonul ia-i-l, copie nr 'doamnei', sun-o si amenint-o cu ceva sa-i dea pace tatalui tau. Dar cel mai bine e sa-i spui mamei tale, oriqm va afla si daca va sti ca tu stiai si nu i-ai spus nu i-ar placea.

| Ðÿdy a răspuns:

Wow! Saraca de tine...Pai voi incerca sa te ajut. Daca iti vine sa plangi incearca sa te abtii.Inteleg cum te simti.Dar daca tatal tau o inseala trebuie sa iei masuri drastice.
In primul rand vorbeste cu prietenul tau sau cu altcineva care te intelege. Apoi incearca sa o faci pe mama ta sa observe ce se intampla si de aici nu te mai pot ajuta.Restul depinde de tine.
Mult Noroc si sper sa nu mai fii trista!

| ayame69 a răspuns:

Eu zic ca prima data sa vorbesti cu tatal tau si sa-l intrebi de ce o insala pe maicata si daca vezi ca nu-i pasa si nu mai vrea sa stea cu maicata ar fi bine sa-i spui si ei ca taicato o inseala stiu ca este greu dar trebuie sa afle nu cred ca la o femeie iar conveni sa stea cu un barbat care o insala si ar mai trebui sa discuti si cu prietenul tau,daca ai incredere in el ai putea sa-i spui poate va fi alaturi de tine si o sa treci mai usor peste acceasta perioada, iar daca nu ai incredere in el spune-i ca ai trecut printr-o perioada m-ai proasata ca ai fost pe la doctori,. Incearca sa fi tare si sa nu mai plangi atat iti faci rau, bafta sper ca te-am ajutat.

| ProfulDeLaMate a răspuns:

Uite, daca tatal tau nu e acasa si a uitat telefonul spune-i lui aia ca are femeie si... daca nu iese incearc-o so ameninti intr-un fel si zici ca esti tatal tau si cand vine acasa citeste mesaje si se cearta si dupa, cred ca va functiona sper.

| andypandy_2709 a răspuns:

Decie naspa de tine, sincer imi pare ff rau.e greu sa traiesti asa.sad, sfatul meu e sa spui cuiva. uite de exemplu ii poti spune prietenului tau(pentru moment sa ai pe ai cui umar sa plangi.stii) si ca sa scapi de doamna e o solutie adica sa ii iei nr de telefon, sa o suni ( sa te dai drept tatal tau ) si sa ii spui sa te intalnesti cu ea (mai bine ii scrii pe telefon)si na nu stiu te duci cu prietenul tau si o vezi si ii spui sal lese adica sa ii spui ceva ca sa o convingi sal lase in pace pe tatal tau(stiu ca e cam ciudat dar merita sa incerci ) oricum ar trebui sa-i spui tatalui tau (cand o sa poti) ca stii ce face.si sigur el o sa nege dar o sa ii arata-i dovezile.si poti sal implori si sa il intrebi cum a facut lucrurile astea.chestii de astea ca poate o so lese pe aia si o sa se intoarca acasa chiar daca nu va fi privit cu aceeiasi ochi de tine (dar nu trebuie sa-i spui mamei tale0... uite nu stiu cum sa te mai ajut ti-am spus ce cred eu ca ar trebui sa faci, na tu faci ce vrei. oricum intr-un sfarsit poati sa-i spui mamei tale ii va fi si ei greu.dar na si poate o sa plecati de acasa sau nu stiu chiar nu stiu.sunt niste sfaturi...dar oricum ai grija trebuie sa-i spui cuiva findca te imbolnavesti si nue bine! si ca sa fie amandoi fericiti ii poti gasi si mamei tale pe cineva. stiiu ca suna stupid dar nu prea ai ce face. e adevarat ca u o sa suferi cel mai rau i si cel mai tare.imi pare sincer rau asta e! succesc pup

| Gabrriela00 a răspuns:

Dar de ce sa nu ii spui? Doar nu o sa stai toata viata asa! Mai bine fa-o pe ea singura sa afle, nu cred ca o sa fie trista chair asa mult timp, o sa isi gaseasca alt sot si o sa fiti amandoua fericite, si tatal tau care inseala atatea fete sa se insoare cu proasta luy. Trebuie sa ai curaj ca sa ii spui mamei tale, dar trebuie sa gandesti cum sa o faci pe mama ta sa afle singura. Mai bine spune-i direct, trebuie sa afle. Funda, plz? happy

| EuTeIubesc a răspuns:

Heyy...Trista situatia tasad, Dar incerca sa vb cu mama ta, sa.i spui, pentru ca daca nu vb cu nimeni, n.o sa mai ai nici prieten, nici incredere in tatal tau, nici nimic, si poate doamne fereste, te poti imbolnavii de la plansstraight face
Incearca sa.i spui intr.o zi in care e binedispusa, iar de acolo, va sti ea ce sa faca.Asta e sfatul meu pentru tine, pentru ca nu stiu ce fel de pers esti.Dar daca eram in locul tau, incercam sa aflu cat mai multe despre *doamna* aia, unde sta si ce trebuie are cu tatal tau, iar daca nu puteam, ...at ii spunea.m mameistraight face
Mult succes, si sa ai curaj sa.i spui tot mamei tale!happy

| Bailey a răspuns:

In primul rand trebuie sa incerci sa te linistesti si sa nu mai plangi atat pentru ca o sa devii anemica si va fi foarte rau atunci. sad Tu ar trebui sa te duci la tatal tau si sa vorbesti cu el, sa-l intrebi de ce face asta, spune-i ca tu nu vrei ca ei sa se desparta si sa se certe. Explica-i, cu siguranta te va intelege. Totusi ai facut bine ca nu ai spus mamei tale ceva pentru ca ar fi fost mult mai rau... Totusi tu du-te si vorbeste singura cu tatal tau. Sper ca te-am ajutat. Iti urez mult succes! Funda? :*:*:*

| AleD a răspuns:

Poate ar fio bine sa-i spui prietenului tau daca ai suficienta incredere in el. poate te-ar putea intelege si tiar putea da sfaturi.e bine sa te descarci decat sa ti totu inchis in tine...nu stiu daca e chiar f bine sa ascunzi asta de mama ta.poate pe moment dar pentru todeauna nu stiu cat de corect ar fi pentru ea...poate totusi ar fi bine sa verifci f discretcne e acea,, doamna,,. poate totusi e vreo ruda sau ceva si atunci totul o sa fie binebig grinbig grin. oricum totu o sa fie binewinking/
, da nu-i spune tatalui tau ce sti.ar putea face lucrurile mai rele:l. sper ca te-am ajutat:*

| aleechic a răspuns:

Pf.urat.nu stiu ce sa zic.mai bine vb ca mama ta

| Raamonikaa a răspuns:

Nu spune absolut nimic mamei tale, lasa lucrurile sa-si revina, chestiile astea nu dureaza, e doar o perioada pe care o traverseaza tatal tau, apoi o sa-si revina. Vezi-ti de treaba ta, fii la fel ca inainte, lasa-l in pace ca e matur si stie ce face. Nu-i spune sub nicio forma mamei tale sau altei persoane care ar putea sa se duca sa ii spuna ei, nu te sfatui cu nimeni dintre cunoscutii vostri comuni, evita sa imprastii vestea asta. Mama ta nu trebuie sa afle grozavia tatalui tau pentru ca o incarci aiurea cu problema asta iar tatalui tau o sa-i treaca peste un timp, o sa vezi. Dar daca mama ta afla mai devreme, ar putea sa divorteze si nu cred ca vrei asta. Totusi ai putea sa ai o discutie cu tatal tau in care sa-i spui ca stii ce face, ca ti se pare foarte urat, ca te-a ranit foarte tare si ca daca din acest motiv ei vor divorta, tu nu o sa-l ierti si ca o sa va piarda pe amandoua. Promite-i ca NU o sa-l dai de gol si ca-i dai putin timp sa rezolve problema. Cand o sa te faci mai mare o sa intelegi astfel de lucruri...

| Andreea028131 a răspuns:

Si eu am trecut prin asta doar ca in cazul meu vinovata era mama. Pana la urma tot s-a aflat dar nu datorita mie. Si mi-a parut rau ca nu am spus tot ce aflasem la momentul potrivit. Eu iti recomand sa te asiguri ca ceea ce ai vazut tu chiar este ceea ce crezi. Nu stiu daca a-l intreba pe tatal tau este o idee prea buna... Poate cel mai bine ar fi sa vb cu mama ta. Chiar daca va suferi va fi mai bine pentru ea decat sa stea langa un om care nu o iubeste(pentru ca daca ar iubi-o nu ar insela-o). Si sa stii ca din cauza parintilor tai nu trebuie sa iti neglijezi sanatatea. Ei sunt oameni maturi si ar trebui sa stie sa isi rrezolve problemele. In legatura cu prietenul tau...cred ca ar fi mai bine sa ii spui care e problema(asta numai daca ai incredere completa in el). Si eu la vremea aceea aveam prieten si lui ii spuneam tot. M-a ajutat foarte mult. Incearca sa nu mai faci din asta o tragedie atat de mare din asta pentru ca la urma urmei niciun om nu e perfect si poate gresi. Asta poate fi doar o greseala a tatalui tau si are nevoie de ceva sa revina pe calea cea buna. Tu sa ai grija de tine, sa nu te mai consumi atat, sa mananci bine pentru ca o anemie nu e ceva chiar atat de simplu. Si daca chiar se va intampla ceva intre parintii tai sunt sigura ca mama ta va avea destule probleme, deci nu va fi nevoie sa o impovarezi fiind anemicawinking Deci mare grija la sanatatea ta. Pt ca mama ta va avea nevoie de ajutorul tau, iar tu va trebui sa fii puternica. Daca mai vrei sa discutam trimite-mi un mesaj pe privathappy

| Lavixe a răspuns:

Hey stai lin...incearca sa vb cu tatal tau si sa va intelegeti sa vb si cu mama ta si sa o iei incetisor, pentru ca daca tie o sa ti se faca si mai rau va fi mai greu pentru amn2 si pentru mama ta si pentru tatal taustraight face o sa sufere mai mult mama ta din cauza ta si e mai bine sa-i spui adevarul...sigur o sa fie bine:*.te pup si sper sa fie bine

| MissDelevingne a răspuns:

Of,jur ca mie- foarte mila de tine.Nu trebuie sa te distrugi tu pentru tatal tau care o inseala pe mama tasad Trebuie sa-i spui mamei tale. Cam asa: "Mama, hai ca trebuie sa vorbim ceva deosebit de important.Stiu ac o sa para o prostie spusa de mine dar, adevarul pentru care eu am ajuns in halul asta,(nu mai am chef de nimic si nu mai ies nici afara) este pentru ca efectiv am aflat ca TATA TE INSEALA! Uite dovada!" (si incerci sa ii povestesti sa daca se poate,chiar sa ii si arati sau sa ii relatezi discutiile de ex. cum vorbeam,despre ce vorbeau,etc)

Fata darga, nu merita sa te consumi pentru tatal tau. Eu nu stiu ce e aia tata. Si al doilea "tata" se comporta la fel ca primul cu mine si crede-ma ca sufar pentru asta.

NU trebuie sa taci si sa inghiti! Spune totul! Dumnezeu te va aprecia pentru curajul si puterea ta de a-i spune mamei tale.

E pentru binele mamei tale, gandeste-te.

Cum sa nu-i spui?

| Melody a răspuns:

Trimite-i un sms parasutei aleia si spune-i exact ce ne-ai spus noua. Trebuie sa fii bolnav la cap sa nu-ti pese ca distrugi o familie si un copil. Scrie-i ca ii vrei pe amandoi parintii alaturi de tine, si ea e in plus. Nu o jigni, nu ii vorbi urat, oricum asa nu va pricepe nimic. Eu te sfatuiesc sa nu-i zici mamei tale, inca. Poate e ceva trecator si tatalui tau ii vor veni mintile la cap. Daca nu, alta solutie n-ai, si e foarte probabil sa descopere si singura.

| ProfulDeLaMate a răspuns:

Sau spui adevarul sa nu te abti pentru un curvar, nu merita dragostea nimanui, suferi mult stiu cum e ca am mai trecut si eu prin asta la 1 an

| Pathetiqua a răspuns:

Buna:*. Imi pare sincer rau pentru tinesad exact prin aceeasi situatie am trecut si eusad nici eu nu am vrut sa ii spun mamei ce se intampla, dar dupa o luna m-am decis sa vorbesc cu acea "fatuca" pentru ca avea numa 19 anioh go on parasuta! dupa ce mi-am dat seama ce proasta e, mi-am luat inima in dinti si i-am spus mamei tot ce stiustraight face ai mei erau sa ajunga la divort:-s dar bine ca nu s-a intamplat, si toate acele faze sunt acum trecut! :* eu zic ca ar fi mai bine sa ii spui mamei tale, ca sa nu afle de la altcineva si sa se supere pe tine ca nu i-ai spusstraight face decat sa traiasca in minciuna si inselaciune mai bine sa stie adevarulstraight face si pe urma va vedea ea ce e de facut :* fa cum crezi tu ca e mai bine. Eu am incercat sa te ajut :* Sper sa se termine totul cu bine!>big grin

| cuvant a răspuns:

Salut,
In primul rand tu nu esti de vina de situatie chiar daca ai descoperit acest lucru. Vorbeste cu mama ta si spune-i despre ce e vorba. Sau redirectioneaza-i unele mesaje sa le citeasca singura.
Ideea e ca mai bine opresti situatia acum decat mai in colo mai ales ca daca exista dulcegarii nu se intalnesc la o cafea in parc. Plus ca e posibil sa distrugi ceva urat inca de la inceput. Nu mai plange si fii tare!

| rodutx a răspuns:

Fato du-te repede si spune-i mamei tale pentru ca e problema de adulti nu de copii. daca mai ti pentru tine tatal tau o va iubi mai mult pe (doamna)si va divorta de mama ta.nu cred ca vrei sa fi vinovata de asta? ca nu i ai spus mamei tale din timp.Acum du-te la ea si spune-i ca mai devreme sau mai tarziu va afla si se va supi pe tine ca nu i ai spus.asta e singura varianta.