| Sara2 a întrebat:

Am o colegă de muncă cu care m-am înțeles foarte bine la început, dar dupa 1 an și-a schimbat atitudinea la 90 grade și de câteva luni ma privește cu dispreț, nu știu care este motivul ei și a zis la toata lumea că o sa plec din firma, că ea va reuși asta. Imi tot zic ceilalți colegi de aceea știu, toți mai avem erori pe care le facem și le corectăm între noi, în ultima vreme pe ale mele le trimite ea prin mail la șefi, chestii mărunte fara mare importanță, deși sunt chestii pe care nu o afecteaza personal și ma critică prin bilețele, că aia nu se face așa, că aia nu așa, nu vrea sa îmi vorbească în fața. Eu am început sa obosesc și sa ma simt stresata non stop. Cum sa rezolv problema?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Confrunt-o!
Intreab-o ce are impotriva ta de te barfeste tuturor?
Sa-ti spuna asta in fata ca tu nu ai habr de ce se comporat urat si de ce te barfeste.

| dullcat a răspuns:

Aveti un departament HR? Mergi acolo si explica problema.

| gabicoo a răspuns:

Poate o discuție lămuritoare față în față ar fi utilă!

| adryang78 a răspuns:

De ce și-a schimbat atitudinea numai ea știe. Degeaba cauți motivul, relațiile interpersonale, mai ales la locul de muncă, sunt destul de complexe. Nu-i mai da satisfacție, nu te mai stresa, ignor-o și o să fiarbă în suc propriu. În fiecare grup, comunitate, colectiv etc. este imposibil să nu existe măcar o persoană "toxică".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raspunsul este simplu. Esti mai frumoasa si mai sociabila decat ea. Asta inseamna ca atragi mai multa atentie decat ea si primesti mai multa validare ca ea. Atentia si validarea sunt 2 chestii fara de care femeile nu pot trai. O eclipsezi profesional, social si fizic. Invidie feminina.

| Sekim a răspuns:

Fie vorbesti despre chestia asta cu sefa ta, fie o ignori pur si simplu. Poti si sa incerci sa vorbesti cu persoana asta sa vezi care e problema ei, dar cred ca putem fi de acord amandoi ca ar fi cel mai probabil inutil. Vorbeste cu sefa ta despre problema si daca nu se rezolva pur si simplu ignora. Daca te streseaza faptul ca cineva nu te suporta, daca s ar intampla ceva si mai rau in viata ta ce ai face atunci?

| Nelucojoc a răspuns:

Incearca o abordare directa, dar iti sugerez sa ai avantajul de a solicita o discutie in prealabil la departamentul de HR. Unde... le vei explica intentia ta de a cere la o adica arbitraj, dar numai dupa ce vei lua atitudine in teren. Cei de la HR sunt obligati sa ia in considerare posibile tentative de hartuire de catre colegi care nu au in fisa postului sa minitorizeze activitatea ta, SPOR MAXIM! (la nevoie merge si una dupa cap)