Asa cum se inteleg strainii cu romancele ala la fel o poate maltrata sau sa fie civilizat cu ea.
Se pot intelege ca orice cuplu de straini: printr-o limba cunoscuta de ambii.
Am cunostinte de romani casatoriti cu japonezi, hindusi, arabi etc. La inceput s-au inteles mai mult in engleza, dar cu timpul au invatat limba reciproc.
Si la noi in tara sunt familii, dar si comunitati cu limba natala diferita.
Exemple de asemenea convietuire am intalnit in comund din Banat, unde exista chiar si 4-5 nationalitati conlocuitoare. Copii invata inca de mici, din joaca, limba celorlalti copii. Mai tarziu intervine regula bunului simt: fiecare vorbeste pe limba celui mai respectabil: daca se intra intr-o casa, se vorbeste limba stapanului casei. Daca se intalnesc pe strada sau in alt loc, atunci se vorbeste limba persoanei mai in varsta si/sau respectata.
Cat timp nu e musulman, se pot intelege fara probleme
cand e vorba de musulmani, am tot auzit povesti de groaza, de gen dupa casatorie nu o mai lasa sa bea alcool, o pune sa isi acopere parul, etc. (de parca ar fi un animal proprietatea lui) sau chiar luat copilul si fugit intr-o tara musulmana sau chiar a pacalit-o sa se duca acolo, cu copii si apoi i-a luat pasaportul si a sechestrat-o
poate astea sunt cazuri extreme, insa, cu toate ca nu sunt rasist, am o parere foarte proasta despre ei, pentru ca, atat timp cat nu vor sa faca rau sunt in regula, insa cand vor sa faca rau au o parghie foarte mare si foarte tare in spatele lor, numita Islam.
Depinde. Dacă tipul e musulman (nu neapărat practicant, dar crescut într-un astfel de mediu), e posibil ca ea să nu se poată „adapta" la modul lui de gândire și de a fi.
Despre cum s-ar înțelege... vor găsi ei un mod: o limbă internațională cunoscută de amândoi, google translate etc.
Pot doar să-ți spun că în cazul meu, când am cunoscut o rusoaică, am învățat limba (scris și vorbit) în câteva săptămâni. Nu perfect, dar puteam vorbi cât am fost împreună, apoi comunica în scris (după ce ne-am dus fiecare la casele noastre, la mii de km unul de alta).
Bosniac nu-i nimic. Am vazut romanca care era cu un african si aveau si copil impreuna. Ce sa fie, banuiesc ca vorbesc engleza ca sa se inteleaga. Cum se poarta bosniacul cu ea, banuiesc ca se poarta normal, doar nu sunt tigani ca sa-si maltrateze femeile.
anonim_4396 întreabă: