| Sorina45677 a întrebat:

Am o fetita de 6 ani e foarte mofturoasa de mâncat nu manânca singura trebuie să îi dau eu cu linguriţa pentru ca nu vrea alfel înca folosesc pempars noaptea pentru ca face pe ea pipi.Ce ar trebui să fac în situatia asta?

16 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca o rasfeti in continuare, atunci fata va avea probleme mari cu colectivul de la gradinita si de la scoala, fiindca colegii isi vor bate joc de ea!
1. NU-i mai da mancarea in gura! Sa manance singura!
2. NU mai da pampersi, las-o sa se invete sa mearga singura la WC!

Daca nici dupa o luna nu se acomodeaza, atunci trebuie dusa la evaluare medicala!

| Violleta2022 a răspuns:

Aveti copilul cu handicap mental?

| Sorina45677 explică (pentru Violleta2022):

Nu doar ca ea e mai rasfaţata pentru ca eu am rasfaţto mult în accesti ani pentru ca am crescuto singură

| Violleta2022 a răspuns (pentru Sorina45677):

Sa-mi fie iertare, dar asta nu-i rasfat, asta este handicap mental, fiindca nu o duce inca capul la 6 ani sa mearga la wc cand ii viensa-si faca nevoile, preferand sa faca pe ea ca un bebelus, sau sa duca singura mancarea la gura.
Nu va mai imbatati cu apa!
Luati aminte si duceti copilul la investigatie medicala, ca nu-i un copil dezvoltat normal.

De mâncat mananca singura dar eu nu o prea las si de facut face doar noaptea în pempars ziua merge la toaleta noaptea nu vreau eu sa o trezesc e un copil foarte normal se joaca, deseneaza, mai face si nezdraveni uneori

Tot aia este, tot handicap se numeste, fiindca a-ti spus clar ca NU vrea sa manance singura si face in pampers fiindca nu stie cand se scapa pe ea.
Uite aici declaratia ta:

"acum o oră | Sorina45677 a întrebat:
Am o fetita de 6 ani e foarte mofturoasa de mâncat nu manânca singura trebuie să îi dau eu cu linguriţa pentru ca nu vrea alfel înca folosesc pempars noaptea pentru ca face pe ea pipi.Ce ar trebui să fac în situatia asta?"

| Violleta2022 a răspuns:

Duce-ti copilul la medic pentru o evaluare, fiindca nu aveti habar ca nu-i un copil normal.

E un copil foarte normal doar ca e răsfaţata şi de mâncat a mănânca singura dar daca o las eu pentru ca eu sunt obisnuita sa îi dau cu linguriţa de cand era mica si pempars îi pun pentru ca nu mi se pare normal sa o trezesc noaptea desi aseara la 2 noaptea s-a trezit ea fara sa o trezesc si m-a trezit si a vrut la oliţa face lucrurile astea normale dar nu tot timpul

Asa spun toti parintii, fiindca nu vad realitatea sau refuza sa vada ca au un copil cu probleme mentale.

Duce-ti copilul la medic ca are un pic de retard mental, odata ce nu-i capabil sa mance singura si face inca pe ea la 6 ani!

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Sorina45677):

Atunci problema e la tine
cum adica sa o hranesti tu, chiar daca mananca singura?
cum adica sa poarte pampars, chiar daca pe timpul zilei face singura?
Orice parinte isi va trezi copilul sa mearga la toaleta pe timp de nooapte daca vrea sa il dezvete de pampers
Exista protectie pentru saltea. lasa-o fara
Si du-o la medic pentru ca e normal sa faca pipi des noaptea
Iar daca e vorba doar rasfat...e vina ta mami
Ia spune, mai are frati mai mici, bebelusi? posibil sa fie geloasa!

| Sorina45677 explică (pentru Fatamuntilor):

Nu nu mai are fraţi sau surori ea e singurul meu copil

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ori iei personal masurile care trebuie de acum ori o duce la un terapeut, adica mergeti ca pare ca mare parte din problema e la tine

| ioana748 a răspuns:

Sa intelegi ca nu mai este bebelus fetita ta si nici o jucarie,chiar daca pare o papusica
Este timpul sa faca anumite lucruri singurica. Luati masa impreuna si vazand cum mananci tu,va manca si ea, frumos,civilizat. Ii spui ca asa fac domnișoarele,mananca singure.
Eventual o rogi sa te ajute sa puneti masa.
Farfurii, serverele, tacamuri, o indrumi cum sa le puna.
Cu pampersul, cred ca daca o lasi singurica, sa se scoale in udatura, se va trezi sa faca pipi.
De acum trebuia sa faca la toaleta, dar macar a aiba olita langa ea.
Trebuie sa o inveti independenta, caci va merge la scoala sau asa ar trebui si ar trebui sa se descurce.
Daca nu o ajuti, nu va putea sa intre la scoală si mai departe se intelege de la sine.
I se va pune un diagnostic de ordin psihic sau se va ajunge la concluzia de către asistenta sociala ca nu poti avea grija de copilul.
Toate cele bune,

| Cipi1212 a răspuns:

E cam mare să mai aibă nevoie de pempars.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stimata doamna, nu o mai rasfatati, acum aveti mult de munca sa revina la normal, puteti cauta ajutor pe Youtube la clipuri despre parenting

| popapopica a răspuns:

Din tot ce spui aici, ti-ai facut-o cu mana ta. Si acum vrei ajutor ca sa repari. Si totusi... "De mâncat mananca singura dar eu nu o prea las" si "noaptea nu vreau eu sa o trezesc (pentru toaleta)". Oare stii ce vrei?