Daca o rasfeti in continuare, atunci fata va avea probleme mari cu colectivul de la gradinita si de la scoala, fiindca colegii isi vor bate joc de ea!
1. NU-i mai da mancarea in gura! Sa manance singura!
2. NU mai da pampersi, las-o sa se invete sa mearga singura la WC!
Daca nici dupa o luna nu se acomodeaza, atunci trebuie dusa la evaluare medicala!
Ori iei personal masurile care trebuie de acum ori o duce la un terapeut, adica mergeti ca pare ca mare parte din problema e la tine
Sa intelegi ca nu mai este bebelus fetita ta si nici o jucarie,chiar daca pare o papusica
Este timpul sa faca anumite lucruri singurica. Luati masa impreuna si vazand cum mananci tu,va manca si ea, frumos,civilizat. Ii spui ca asa fac domnișoarele,mananca singure.
Eventual o rogi sa te ajute sa puneti masa.
Farfurii, serverele, tacamuri, o indrumi cum sa le puna.
Cu pampersul, cred ca daca o lasi singurica, sa se scoale in udatura, se va trezi sa faca pipi.
De acum trebuia sa faca la toaleta, dar macar a aiba olita langa ea.
Trebuie sa o inveti independenta, caci va merge la scoala sau asa ar trebui si ar trebui sa se descurce.
Daca nu o ajuti, nu va putea sa intre la scoală si mai departe se intelege de la sine.
I se va pune un diagnostic de ordin psihic sau se va ajunge la concluzia de către asistenta sociala ca nu poti avea grija de copilul.
Toate cele bune,
Din tot ce spui aici, ti-ai facut-o cu mana ta. Si acum vrei ajutor ca sa repari. Si totusi... "De mâncat mananca singura dar eu nu o prea las" si "noaptea nu vreau eu sa o trezesc (pentru toaleta)". Oare stii ce vrei?