Întrebare recomandată | adina2003 a întrebat:

Am o fica de 10 ani si as vrea sa va cer un sfat:
am divortat acum 5 ani si dupa o alta relatie de 3 ani am fost ceruta in casatorie(si am spus da), insa nu stiu cum sa-i spun fiicei mele, care a fost profund afectata de divort!
VA ROG MULT DE TO AJUTATI-MA!

Răspuns Câştigător
| lo a răspuns:

Sa iti traiasca!
Trebuie sa o faci sa inteleaga care au fost, in mare parte motivele divortului si ca voi in calitate de parinti sunteti mai fericiti separati decat impreuna insa acest lucru nu inseamna ca o iubiti pe ea mai putin.
Apoi, trebuie sa o faci sa inteleaga ca chiar daca te recasatoresti, orice ar fi tu o iubesti si ea este prioritatea ta.Bineinteles ca aceste lucruri trebuie demonstrate cu grija, astfel incat ea sa nu se simta respinsa dar nici ca nu se incapatineze(sa iti atraga mereu atentia prin tot felul de activitati si mofturi).Iar daca intr-un viitor apropiat sau indepartat mai apare un membru al familiei trebuie sa te comporti cu ea cum ti-am zis mai mult.
Trebuie sa inteleaga ca esti femeie si nu mai suntem pe vremea bunicii, ai dreptul la fericire si sa iti refaci viata.Dar, nici tu la randul tau, nu uita ca mai presus de tine este ea.Succes.

9 răspunsuri:
| cuvant a răspuns:

E putin ciudat sa-i explici acum dar mergeti impreuna si discutati cu ea. sau prima data mergi tu singura si ii explici ca ai nevoie de un partener. In acelasi timp ii poti explica ca in orice casa ar fi nevoie de un model masculin si ca tu crezi ca acest barbat merita aceasta investitie.
Nu cred ca o sa zica prea multe la inceput dar daca veti petrece timp impreuna toti 3 si o veti incuraja sa va puna intrebari e posibil sa inceapa sa spuna apoi sa accepte.

| Liviu a răspuns:

Sub forma de gluma intreaba-o, "Ti-ar place ca mami sa iti aduca acasa un tatic? " sau " Ti-ar place ca sa vina barza iar la mami? " sau ceva genu, fa totul sub forma de gluma cu ea, si ii va fi mai usor sa accepte tot.

| purplestar9494 a răspuns:

Ar trebui sa vorbesti deschis cu ea, dar mai intai incearca sa o inveti cu prietenul tau si sa o ajuti sa il cunoasca ca sa il poata accepta, daca tu il aduci in casa asa din senin si ii spui mami ma casatoresc o sa fie o reactie normala sa nu accepte fiindca nu cunoaste persoana. Dupa ce se mai acomodeaza cum el ai putea incerca sa vorbesti cu dar nu arunca bomba asa din senin ci treptat. Explica-i ca el nu ii va lua locul tatalui ei, si incearca sa ii explici ca chiar daca tu si tatal ei nu mai sunteti impreuna asta nu inseamna ca o sa incetati sa mai fiti familia ei, ci dimpotriva veti ramane mereu alaturi de ea.Probabil si tie iti este greu si te gandesti ca poate nu ai luat decizia corecta, dar fiecare om are dreptul sa isi refaca viata mai ales daca a gasit persoana potrivita, fetita daca va fi tratata bine de noul tau iubit si va sti cum sa comunice cu ea si va face eforturi sa se inteleaga cu ea atunci totul va fi bine in povestea asta rabdarea este cheia.Asadar iti doresc multa rabdare si casa de piatra happy

| Fatamuntilor a răspuns:

Eu zic ca te-ai grabit sa acepti cererea inainte sa vorbesti cu fetita! E marisoara.Cu siguranta ca tina la tatal ei.
Fata ta stie de viitorul tau sot? Daca da iti va fi usor sa vorbesti cu ea.Cheama=l pe prietenul tau acasa la voi si impreuna spune-i de decizia voastra. Cauta sa apropiati fiica de viitorul sot.Iesiti impreuna la o prajitura.Cu timpul, daca si el iubeste copilul, se va obinui cu ideiia.
Dar sa o asiguri ca nimic nu=l va inlocui pe tatal ei natural.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Revin-o asupra acceptului fata de actualul prieten.Fa-l sa inteleaga ca, pentru a face pasul corect, trebuie sa fie acceptat de fata.Petreceti mai mult timp impreuna toti trei, aratati fata de ea un comportament cat mai degajat, ca ea sa simta o atmosfera relaxata, armonioasa.Incercati amandoi sa o includeti in relatia voastra, sa nu se simta marginalizata ori pusa in fata unui fapt implinit, pe care sa nu-l accepte. Ofera-i prietenului tau sansa de a petrece ceva timp cu fata, pe care s-o duca singur la o cofetarie, intr-un parc sau un parc de distractii.Important este ca fata sa simta ca si ea a acceptat relatia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si de asta cand vei divorta? uite ce,fistecare cu viata lui,da cand ai divortat prima oara ai intrebat-o? daca vrea sa te impaci cu taicasu,ai intrebat-o? ca vreti sa va reuniti familia,pentru care trebuia sa luptati din toate puterile,sa fiti impreuna la bine si la rau,sa fi epuizat toate mijloacele pana sa divortati,i-ai spus? ce doreste ea cu adevarat stii? te intereseaza? jeny,am vazut multe cazuri, toate triste, dar cand din cauza lipsei de judecata, si egoismului parintilor sufera copii, eu ma dizbrac di caracter.

| τττ a răspuns:

Bună.
Cel mai bine ar fi să vorbești cu ea în față, să-i spui că el nu este părintele tău natural, dar face parte din familie.
Pa, pa.

| Littleman11 a răspuns:

Salut! Incearca sa o iei deoparte si sa incerci sa-i explici ca ti-ai gasit pe cineva si sa incerce sa-l accepte. Daca vei fi sincera cu ea si ii vei explica frumos se va obisnui cu timpul. P.S mai intai vai cunostiinta cu persoana care te-a cerut si arata-i ca e o persoana buna.

| FuckYoUmEn a răspuns:

Trebuie sa vorbesti calm cu ea. Sa o faci sa inteleaga ca desi te-ai recasatorit, nimeni nu il va inlocui pe tatal ei. Incearca sa ii apropi, cu o activitate, ceva de genu. Gasestele lucruri in comun cu ajutorul carora sa se inteleaga. Fai in asa fel incat, sotul tau sa dea bine in fata ei (ex :fiind amuzant) SPER CA TE-AM AJUTAT SUCCES! big grin