Cum am mai spus si alta data, situatia financiara, fara ipocrizie, conteaza. Nu acum.Si nu banii lui. Banii nostri, pusi la un loc.Cat suntem la parinti, banii conteaza cat sa ne descurcam la un suc, sau chiar intalniri fara cheltuieli daca stam prost cu banii. Mi se pare romantic sa ma plimb intr-un parc cu iubitul meu si sa mi-se intersecteze degetele cu degetele lui intr-o punga de floricele. Dar cand relatia devine foarte serioasa, daca vrem sa ne mutam impreuna, sa avem o familie, copii, atunci partea financiara devine importanta. Apar responsabilitatile, facturile nu se pot plati cu declaratii de dragoste, nu poti trai doar clipa fara sa te gandesti la nevoile de maine. Si e vorba de responsabilitatea amandurora, nu numai a baiat/ barbatului sau invers.
In numele celui mai important motiv - procreatia- pentru care o femeie isi alege barbatul, status-ul financiar al acestuia este un criteriu important in alegere--- femeia este interesata in asigurarea conditiilor materiale pentru cresterea si educatia copiilor!
Al doilea criteriu in alegere este sanatatea si conditia fizica a partenerului --- si acest criteriu fiind generat de acelasi motiv : al procreerii!
Situaţia financiară a ambilor parteneri ar trebui să fie egală. Mă rog, pe la vârsta asta, pînă pe la 20, să zicem, o să vorbim mai mult de situaţia financiară a părinţilor, care încă îşi finanţează odraslele.
Situaţia băiatului nu este mai importantă decât cea a fetei, dacă fata nu e materialistă şi nu este interesată de banii lui. Şi cam atât.
Daca as spune ca nu conteaza situatia financiara la un baiat, as fii mincinoasa
Este destul de importanta situatia financiara, dar nu e extrem de importanta.
El nu trebuie sa fie ditamai bogatasul sau un cersetor, trebuie sa aiba o situatie modesta.
In cele mai multe cazuri depinde si de situatia ei.
Insa daca doi oameni se iubesc, cu adevarat.Intre ei exista acea dragoste care scoate scantei, atunci nu exista situatie financiara.
Ambii parteneri pot sa nu aiba nimic.Din nimic vor ajunge fericiti.
Salut Sony,
Uite un raspuns ce l-am primit de la o fosta prietena si am inceput sa-i dau dreptate ca pana la urma e vice-versa.
" Situatia financiara intr-o relatie serioasa e foarte importanta deoarece ofera siguranta zilei de maine si in viitor".
Explicatia a fost simpla deoarece vrem sa stim ca vom lupta impreuna si nu doar unu pentru relatie.
Un psiholog (femeie) imi spunea ca in general femeile cauta siguranta in primul rand de la parteneri si de aici rezulta importanta banilor, masina si asa mai departe.
Bună,
Nu prea contează, din punctul meu de vedere. Chiar îmi doresc să mă întreţin absolut singură pe viitor, fie că persoana cu care voi fi într-o relaţie are un statut ok sau nu.
Este importanta atat cat sa ti permiti una alta,nu trebuie sa fi bogat cu fite,important e sa fie,,dragoste,, intr o relatie, restul vine de la sine
@Deny1333 : Nu era vorba de intretinut, doar nu ajungem intr-o relatie ca sa ne hraneasca partenerul, sau sa ne cinsteasca cu o " Cola " haha. Tu ai ajuns undeva aporoape de agajamente mai serioase, in casnicii putem vb de intretinut.
Daca va rog, fara chesti de genul " daca exista dragoste " nu mai conteaza, ca asa ceva nu exista, astea`s " citate " de prin carti de poker.
Haideti sa fim cu toti sinceri si realisti!
Eu am pus intrebarea cu speranta ca voi primi niste puncte de vedere, ale unor persoane, care vad limitarile care l-am pus in intrebare, si aici nu ma refer la limita de varsta.
@ Bogdana Daca vb de respect, hai sa zicem ca tipul te respecata pe tine ca si individ, ai putea sa respecti un barbat care, este mai inferior tie, financiar si intelectual.
Nu crezi ca respectul are vreo legatura si cu situatia lui finaciara?
Am pus intrebarea asta pentru, care, din punctul meu de vedere partea financiara, intr-o relatie, poate afecta absolut fiecare aspect al acelei relatii.
Uite inca un exp, ai putea sa te atasezi, iar la un momendat sa intri intr-o relatie cu un barbat, sa zicem ca e un barbat frumos, sanatos si inteligent, un barbat care traieste o viata simpla, modesta din toate punctele de vedere. ( in exemplu asta, nu moare nimeni de foame, doar are un stil de viata simplu ). Ai putea sa cobori de la "viata ta de sus ", " jos in lumea lui "?
Nu am 18+, dar îndrăznesc să răspund.
Păi, nu e chiar aşa de importantă, dar e destul de bine atâta timp cât poţi să-ţi scoţi prietena la un suc şi la aniversările voastre [un an, doi, etc] să-i cumperi un mic cadou sau o atenţie, de VD, chestii de genul.
I mean, nu ar fi frumos să te întreţină prietena, nu crezi? Deci, este important strictul necesar financiar, nu cine ştie ce bogăţii.
Ca sa-ti raspund, o sa impart femeile in doua categorii, cele mai "sentimentale" si cele mai "cerebrale". Pentru primele,situatia financiara nu-i chiar atat de importanta, pentru cele din a doua categorie e foarte importanta,chiar daca foarte putine sunt cele care vor recunoaste lucrul asta.
Situatia materiala a celui de langa noi, ne da stabilitate in primul rand si doi, ne satisface capriciile.
Sa-ti povestesc un capitol din viata mea de care nu-s atat de mandra... Sa spunem ca la un moment dat "jucam ping-pong" intre(si cu) doi barbati, fara ca nici unul din ei sa stie de celalalt.
Primul cu o situatie materiala foarte buna iar celalalt cu una modesta. Primul era un fel de baiatul lui tata. L-am ales intr-un final pe cel de-al doilea,avea mai putin, dar putinul lui era castigat prin propriile forte. Viata are urcusuri si coborasuri, intr-o clipa poti pierde tot, iar in acel moment nu mai conteaza ce-ai avut ci, ce poti sa faci, cum poti sa te ridici. Cel ce a plecat de la zero si a facut ceva cu viata lui, n-a primit nimic pe tava, poate oricand sa inceapa iar de la zero.
In concluzie,(pentru mine cel putin) nu conteaza cat are, ci cat, si cum poate avea.
Eu am o situatie financiara mai buna decat a prietenului meu. Cu toate astea, recunosc ca imi plac lucrurile scumpe, DAR doar pentru ca sunt de mai buna calitate. Intr-o relatie, dupa parerea mea cel mai important aspect este respectul reciproc. Intr-adevar, nu mi-ar convenii ca de fiecare data cand iesim in oras sa platesc eu sau sa il intretin. Un barbat major, sanatos, este apt de munca astfel incat sa nu fie muritor de foame.
Am 10 ani si raspund sper sa nu te superi. eu zic ca conteaza dragostea nu banii dar totusi conteaza si ei pentru ca baiatul trebuie sa ii ofere cadouri fetei si sa o faca fericita cu toate ca ii oferi fericire oferindui dragoste.si nu inteleg de ce nu vrei sa rasp si fetele\baietii sub 18 ani. in fine sunt fata si stiu mai bine
Buna
Pai mie mi s-ar parea normal ca cei doi sa aiba situatii materiale asemanatoare. Poate fata a fost crescuta cu mai multi bani,i-au fost cumparate haine, a mers prin cafenele etc., si e important ca si un baiat sa isi permita sa o duca tot in locurile pe care le frecventeaza ea.In plus e la noi inca se considera ca baiatul trebuie sa plateasca mereu daca merge undeva cu o fata,si ea chiar daca ar vrea,el probabil s-ar simti prost,is in final s-ar desparti.-am dat un exemplu, asta e parerea mea in lumea actuala, in care banii fac legea
Pentru multe fete conteaza dar dupa parerea mea nu ar trebui. acum nu zic ca orice baiat cum ar fi unul de la coltul strazii.
Cum a zis si mona, cica "una alta" da la ele una alta e "o masina, iesit numa in baruri, excursii la munte mare etc"
chestia e ca merge si fara bani, doar ca n-o prea trage inima asa. in schimb, daca ai bani, sa vezi, o ia si in cur (ba chiar propune ea) numa ca sa te tina sa nu fugi dupa alta . cam asa sade treaba.
La o fata ii place sa o duci prin anumite locuri, sa-i mai cumperi cate-un cadou si sa o faci sa se simta bine, intr-adevar si bani au un procent dintr-o relatie dar daca exista dragoste mare intre parteneri atunci acel procent de bani care conteaza din acea relatie scade!
Peace!
anonim_4396 întreabă: