| AlinaBalan2000 a întrebat:

Am o intrebare, parintii nu vor, in special tatal meu nu vrea, sa imi dea actele de multe luni ca sa fac bulentinul de 18 ani.In trecut eu cu mama mereu am chemat politia pentru ca stia doar sa o bata si sa-i faca vanatai si o ameninta ba pe ea ba pe mine cu cutitu si moartea si asa ca m-am decis sa ma mut la iubitul meu. Au trecut ceva luni de cand am facut 18ani din aprilie pe13 dar inca nu vrea, spune ca o sa ma omoare si imi taie capul si chestii de genul. Cum as putea proceda? Deja m-a obosit situatia, vreau si eu odata sa imi fac actele adica bulentinul de 18si certificatul daca e iubitul ma ia in spatiu. Am de gand sa ma duc la politie, voi ce ziceti? Si cat ar dura sa imi pot avea actele vechi sau sa fac actele noi?

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Apeleaza la Politie sau cauta-le in casa cand nu-i tatal acasa.

| AlinaBalan2000 explică (pentru Violleta2022):

Nu pot sunt prea departe de casa dar am incercat sa le caut ei tineau actele ascunse rau si le puneau intr-o geanta si tot se uitau la ea daca am luat ceva

| Violleta2022 a răspuns (pentru AlinaBalan2000):

Te intorci acasa, ca doar nu vrei sa trimitem pe cineva sa ti le caute.

| Freya1 a răspuns:

Vorbeste cu mama ta si incearca sa le recuperezi. Daca nu se poate apeleaza la politie pentru ca sunt actele tale.
Vei merge cu politia acasa si le vei recupera.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Freya1):

Da, o să vină poliția la ea acasă și o să scotocească după actelaughing)

| Lioana a răspuns:

Pe ce motiv nu-ti da actele? Tot ceea ce ai nevoie pentru buletin este certificatul de naștere si buletinul vechi. Actul de spatiu ti-l da iubitul. Banuiesc ca buletinul vechi il ai. Certificatul de nastere il declari furat (pentru ca practic asa este) si iti scoti un duplicat.

| AlinaBalan2000 explică (pentru Lioana):

Dupa cum am scris ei nu mi-au dat niciodata in mana si au ascuns mereu certificatu si bulentinu vechi

| Lioana a răspuns (pentru AlinaBalan2000):

Buletinul nu au voie sa ti-l retina. Trebuie sa-l ai permanent asupra ta. Explica-le asta. E ilegal ceea ce face tatal tau.

| Mircea08 a răspuns:

Totul trebuie facut legal - te duci la politie si ceri acolo ajutorul. Daca tatal tau te prinde ca dai tarcoale pe acasa chiar ca te bate rau! Acuma esti pe picioarele tale, tatal tau nu merita sa ramana in mintea ta decat ca o amintire neplacuta. Nu trebuie sa-l mai vorbesti de rau, dar stai cat mai departe de el. Incearca sa ajuti si pe mama ta dupa ce vei fi mai independenta si vei avea putere de decizie