Buna,
Este o problema grava si imi este greu sa-ti dau un sfat bun. Cred ca ar trebui sa analizezi serios, sa pui in balanta ce castigi si ce pierzi in urma divortului - inclusiv partea materiala - si apoi poti lua cea mai buna hotarare pentru tine.
Daca ajungi la concluzia ca nu mai are rost si nu mai poti sa continui asa, atunci divorteaza. Nu se stie ce solutie va da judecatorul in privinta incredintarii copiilor, totul va depinde de probele administrate(martori, acte, ancheta sociala) si va tine cont si de interesul copiilor, respectiv cine poate sa le asigure cea mai buna crestere si educare, in functie si de venitul tau si a sotului. Poate sa-i incredinteze pe toti tie ori sa-i imparta, de obicei la aceasta solutie se ajunge cand mama sta mai rau din punct de vedere material decat sotul. Numai bine!
E o situatie dificila pentru ca la mijloc sunt copii.Esti datoare sa incerci totusi sa discuti cu el cu foarte mult calm, fara amenintari si vorbe grele si jignitoare.La nervi se pot spune foarte multe si ajungi in situatii pe care mai apoi le regreti.
V-ati distantat unul de altul fara sa va dati seama dupa ce v-ai casatorit, iar dupa venirea pe lume a copiilor se intampla unora dintre barbati sa o ia razna fara un motiv anume. Poate nu ii mai pari destul de atragatoare ca la inceput, evident ai nascut copiii intr-un timp scurt si poate pentru el s-a intamplat totul mult prea repede. Poate nu a planuit lucrurile in felul asta si acum se razbuna pe tine fara sa realizeze ca si el este parte la evenimentele care s-au intamplat in viata voastra de cuplu. E posibil sa ii fie greu sa se adapteze la viata de familie cu 3 copii, sa i se para responsabilitatile prea mari.
Cauta sa gasesti o modalitate sa discutati in liniste cand sunteti doar voi doi, sa-l intrebi ce-si doreste, ce-l nemultumeste la tine, intreaba-l cu ce i-ai gresit si daca i se pare corect sa te trateze in acest fel.
Daca esti geloasa, afla ca asta poate face bine in anumite situatii, dar o gelozie exprimata apasat si de prea multe ori ii irita pe unii dintre barbati, li se pare cicalitor, tocmai de aceea te streseaza la randul sau, stiind ca in acest fel te face sa suferi.
Gandeste-te la divort in momentul in care ai epuizat toate caile de a rearanja lucrurile. Ce-i drept ca e greu de refacut sentimentele odata ce ele s-au estompat dar le poti face din nou sa va anime sufletele in momentul in care veti lasa amandoi reprosurile deoparte.
Fruntea sus!
Esti geloasa pe el pentru ca inca esti sotia lui si bineinteles ca nimanui nu ii place sa isi vada sotul umbland dupa altele, chiar daca nu il mai iubeste.
Eu zic sa divortezi acum, cat sunt copiii mici si sa le si explici de ce ai luat decizia asta si sa le spui ca indiferent de situatiie, ei sunt iubiti de ambii parinti.
Divorteaza acum cat esti tanara.Nu are rost sa stai cu el in situatia asta.Ai toata viata inainte. Daca nu faci acest lucru acum, mai tarziu vei regreta ca nu ai facut-o.
Mai tarziu iti va fi mult mai greu sa divortezi.
Sper sa iei decizia corecta.Succes!
ps: daca copiii sunt micuti si nu pot decide ei, eu cred ca ar trebui sa ramana cu mama.Asa se intampla de obicei.
Nu inteleg de unde atata "ti-ai stricat viata'", "graba strica treaba" etc etc. Viata NU ti s-a terminat, ai abia 23 de ani. In primul rand divorteaza si nu mai crede vrajeala aia cu "el iti ia copiii", in principiu mamele sunt cele care primesc custodia in Romania, desi stai fara grija. Dupa care efectiv faci ce vrei bine ar fi sa te poti intretine singura, daca nu o sa fii nevoita sa inveti. N-are de ce sa-ti fie teama, e clar ca nu il mai suporti pe sotul tau.
Asa se intampla cand te mariti de la 20-21 de ani... Graba strica treaba zicea o veche vorba. La tine viata toata ti-e stricata, din cauza faptului ca ai 3 copii de care se va alege praful in cazul in care veti divorta. Ce-si face omul cu mana lui nu mai se rezolva de nimeni... Asta e viata.
Buna! Cred ca pe langa iubire, intr-o casnicie trebuie sa existe si respect, atat din partea partenerului cat si a partenerei. Din ce imi povestesti, sotul tau este cam agresiv, fapt ce a diminuat iubirea ta pentru el.cred ca ar trebui sa te gandesti la binele copiilor, asta este mai important. daca ei vor creste intr-un mediu agresiv, asa vor ajunge si ei cand vor fi mari...in urma divortului, cred ca ai putea sa pastrezi toti copiii, daca ai aduce dovezi si martori care sa ateste comportamentul sotului tau.esti inca tanara, ai putea gasi ajutor din partea familiei. good luck.asta este doar parerea mea bye!
Sunt mica eu am 15 ani, dar as punea sa iti spun cateceva.cam singura posibilitate ar fi sa iei copii si sa pleci, pentru ca, cum ai zis si tu nu poti baga divort pentru ca ar lua si el un copil.sau poate ca ai putea sa te duci la politie cred sau protectia copilului.(parca asa se numea.)si sa il`denunti` pe sot, sa i faci reclamatie ca nu are grija de copii...probabil ca ajungeti in instanta si trebuie sa ai dovezi si sa fi tare.
sau sa te duci tu la politie si sa le zici ca a dat in tine. dar tot la divort se ajunge.deci ori asa ori sa plecii cu copilasi.succes in viitor:*!
@mihaibrasov se alege pragul de copii? doamne omule.crede-ma mai bine ar traii intr-un mediu linistit chiar si cu parinte decat cu ambii parintii care se injura si altele... ti-o zic din proprie experienta...
si pentru pers care a pus intrebarea. daca iti iubesti copiii si crezi ca sotul tau nu se mai poate schimba pleaca.mai bine cu un parinte decat cu 2 parinti intre care nu exista dragoste, respect
God! daca deja a dat in tine, divorteaza! nu te uita in urma! un misogin ca asta nu merita deloc atentie si o femeie binevoitoare langa el! te poti consulta cu un avocat pentru a lua cele mai bune decizii. bafta! si tine minte::: nu te merita! x(
cat despre cei mici, au nevoie de un camin stabil si multa afectiune si grija! oricum custodia se acorda mamelor (in mare parte). vorbeste cu un avocat! el te poate ajuta! ai grija de tine! :*
Traim aceeasi drama. eu sunt insarcinata si am tot 23 de ani. la mine e alta treaba, ii place sa fie un intretinut, nu lucreaza desi are 40 ani. nu iti ia copiii, si daca aveti casa, aceasta iti ramane tot tie, pentru ca nici un judecator nu va da afara din casa o mama cu 3 copii pentru a ramane barbatul in casa. copiii nu ti-i ia, nu cred ca vrea el sa aiba 3 copii pe cap. il vei putea obliga sa iti plateasca pensie alimentara si sa il dai in judecata daca nu iti plateste la timp. daca iti spune ca te inseala tu raspunde-i "m-as bucura sa ma inseli, asa as scapa sa imi fac scarba singura, dar cine se poate uita la un barbat ca tine?" la mine a functionat, a incercat o singura data sa imi spuna asta si de cand i-am dat raspunsul asta nu a mai spus nimic
Ma, eu zic sa te desparti de el, eu asta as face!
si cred te ameninta, ca te insala, pentru ca vede ca te doare. arata-i ca nu-ti mai pasa!
si nu-i mai permite sa dea in tine si sa te injure! ai demnitate!
copii, daca chiar vrei sa-l tii tu, la divort, spui ca vrei custodia lor.si dacaa si el va vrea, instanta o sa hotarasca la cine e mai bine sa stea!
parerea mea e sa te desparti de el, nu are rost sa suferi, esti tanara, ai toata viata-nainte!
succes! :*
Daca nu crezi ca mai exista sanse sa aveti o relatie normala de cuplu, pentru binele copiilor tai si al tau este sa divortati acum, cat copiii sunt inca mici si pot trece mai usor peste drama despartirii parintilor.Mai devreme sau mai tarziu tot la divort veti ajunge.
Iti dau acest sfat nu din carti, ci din proprie experienta.