Du-te la scoala ori la seral ori la zi daca mai poti iar daca e nevoie si munceste.Nu astepta sa te tina mama ta deoarece are si ea greutati nu a mers acolo de bine. Daca ai posibilitatea unui loc de munca si part time e minunat
Ai cateva optiuni (in functie si de orasul in care locuiesti, ca una e sa stai intr-un oras foarte mic unde ai 2-3 licee si alta e sa stai in Bucuresti sau alt oras mai mare).
O optiune ar fi munca + seral (seralul se face si cu scutiri dar si cu acele scutiri tu trebuie sa demonstrezi profesorilor ca stii ce au predat chiar daca nu ai fost la ore)
Mai ai optiunea FR (frecventa redusa) unde se fac cursuri doar sambata, in functie de liceu, ai cateva saptamani de predare apoi cateva de testari (adica dai teste din ce ti s-a predat sau din ce ai fost pus sa inveti).
Dezavantajul e ca vei face 13 clase in loc de 12.
Indiferent unde termini, seral, zi, FR, bacul e la fel, dai bac-ul ca la zi (cu cei de la zi, cu aceleasi subiecte) deci daca iei bacul nu e important unde termini.
Nu stiu daca e posibil dar mai poti sa faci o cerere speciala sa te primeasca la zi + un part-time job.
Eu am terminat la seral, anul asta, la un liceu bun din Iasi si am si muncit. Este obositor, nu vei avea timp de distractii dar daca esti serios este foarte foarte posibil.
Du-te si te inscrie, ii explici situatia ta dirigintelui de la seral, ii spui ca muncesti. Faceti un grup inchis pe Facebook (grup al clasei unde inclundeti dirigintele si colegii), va puneti lectiile si datele de testari pe grup si se poate. Avand in vedere ca ai a 12-a si a 13-a in fata, ai timp sa te pregatesti si pentru bac.
Bineinteles ca poti sa faci liceul la seral si sa ai si servici de zi!
Sunt o gramada de tineri care fac asta si se intretin singuri, completandu-si liceul, sau chiar facultatea la seral.
Tu de ce nu ai putea?
Este mai usor sa munceasca mama, sa-ti trimita cat mai multi bani, ca tu sa-i spargi prin baruri si discoteci, nu?
Daca as fi in locul mamei tale, ti-as trimite 100 de euro pentru mancare, atat cat are orice romansarca, dar care stie sa intinda de banutul ala toata luna si sa manace, iar de vrei mai mult, atunci la munca baiete, ca esti ditamai barbatul si stai acasa la trandaveala.
Roagă-o să ți-i dea măcar împrumut, promite-i că vei lucra și vei da înapoi după ce iei bacul.