Daca este " logona " in loc de logodna si " logofnic " - mai bine du-te putin pe la scoala si pe urma te logodesti
Din cate stiu logodna se face in cerc restrans si nici la primarie si nici la biserica. In familie sau pur si simplu intre cei doi
Depinde in ce regiune,si cum se ia sensul de "logodna". LA biserica se numeste CUNUNIE,la starea civila CASATORIE, iar logodna este doar cererea de casatorie facuta public, adica baiatul cere mina fetei in fata parintilor.
http://valeriamicleusanu.blogspot.com/
Logodna se face acasa, in familie. La biserica se face cununia religioasa iar la primarie cununia civila.
Din cate stiu la starea civila se face casatoria propriuzisa(de obicei logodna se face in compania ambelor familii ale celor doi fara a se semna acte sau alte chestii)
Logodna se face la biserica, se schimba verghete de argint si se poarta pe mana dreapta pana la casatorie cand sunt inlocuite cu cele de aur care se poarta la stanga
Nu stiu sa iti raspund exact dar, luandu-ne dupa noul cod de legi, cred ca la starea civila. In noul cod de legi e si ceva legat de logodna, cum ca se poate da in judecata persoana care nu isi onoreaza "cererea" sau ceva de genul...
Logodna se face la primarie, iar cand te desparti se merge la tribunal.
Logodna se face la primarie, iar cand te desparti se merge la tribunal. ce-a de la biserica e doar spirituala
goldenbullet întreabă:
petroneladiva882882 întreabă: