anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o prietena buna si ea de o perioada imi zice ca ii e rusine cu mine sau ca nu are chef sa iasa cu mine pentru ca de o vreme sunt foarte crispata sau fortata. Sunt asa din cauza ca nu imi permite sa vorbesc si de fiecare data imi zice ca stie deja ce vreau sa zic. Ma face proasta indirect si ca ea e la nivelul 50 si eu doar la 3. Ma jigneste si imi zice mereu sa am grija la exprimare. Am fost intr-un loc cu ea si prietena ei cea mai buna. M-a ignorat si cel mai tare m-a durut modul in care m-a tratat. Mergea undeva si cand se intorcea zice catre prietena ei: scuze ca te-am lasat singura, dar acum am venit sa stau mai mult cu tine. Eram ca si o umplutura, dar nu stiu simt ca nimeni nu ma intelege. Nu am vrut sa fiu asa nesimtita si sa ii zic cat de mult rau imi face prin cuvintele ei, dar eu tin la ea si o iubesc mult. A zis catre mine ca pe mine nu ma baga in aceeasi oala cu prietenele ei si ca sa nu ma compar cu ele, ca ea are mai multe prietene nu ca mine 1, 2, 3 si fiecare are un loc special in inima ei. Am intrebat-o daca i-am fost draga si a zis ca da i-am fost, dar de o vreme parca sunt pe alta planeta si doar fizic aici. Nu inteleg ce vrea sa zica, eu tot timpul incerc sa fiu ok si sa nu fac greseli, dar aparent pe ea orice as face o deranjeaza. A zis ca sa ma straduiesc daca vreau sa deschid camera din inima ei din nou. Mi-a zis ca pe mine nu ma iubeste, dar se poate in timp. O stiu de un an jumate si am incercat sa fac anumite lucruri pentru ea. Sunt sigura ca altii nu ar face nimic din ce am facut eu. A zis ca daca nu ma straduiesc o sa fim doar doua colege de apartament simple. Urmeaza sa ma mut cu ea, dar inca nu sunt sigura ce sa fac! Ce credeti despre asta?

7 răspunsuri:
| CreepyCrow a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu prietenele ei despre situatia asta. Adu-i tu aminte de vremurile bune, sau roag-o pe una dintre prietenele ei sa mai aduca vorba de tine cand nu esti cu ele.Las-o in pace o vreme, poate o sa se trezeasca si o sa-si aduca aminte de tine si de trecut. Daca nu o va face. inseamna ca trebuie sa iti faci tie un bine si sa treci peste ea fiindca se pare ca ea nu te trateaza cu respectul pe care i-l oferi tu

| AFR81 a răspuns:

Te implici sentimental mult prea mult pentru cineva care nu merita. Prietenie adevarata eu zic ca exista doar in filme. E bine sa ai cunostinte, amici cu care sa faci diferite activitati, insa sa te atasezi atat de tare de o persoana si sa refuzi sa vezi faptul ca ea pur si simplu nu te mai vrea este inadmisibil. Dragoste cu sila nu se poate. Oamenii vin si pleaca. Obisnuieste-te cu faptul ca prietenia ta cu fata respectiva este cam gata. Veti fi colege de apartament si gata, nu dusmance si nu prietene.

| Violleta2022 a răspuns:

Si tu o numesti pe fata aia "prietena"?
Cand asemenea oameni nu urmaresc decat sa te controleze si sa te puna jos in orice situatie, te sfatuiesc sa incetezi imediat relatia cu ea.
Asemenea oameni care iti nenorocesc viitorul si te duc la anxietate si depresie, nu au ce cauta in preajma nimanui, mai ales in preajma celor slabi sau naivii, pe care reuseste sa-i domine si sa-i controleze.
Sfatul meu: da-i un sut in dos si cauta-ti o pritena care sa te placa asa cum esti, care sa fie pozitiva si s care sa te respecte si sa te iubeasca pentru ceea ce esti.
Categoric nu te sfatuiesc nici sa te muti cu ea, viata iti va fi un calvar si curand vei incepe sa fii subjugata si condusa in totalitate de aceasta tirana. Nu glumesc, citeste studii philogice despre cei care manipleaza oamenii, despre cum te pun jos, cum iti arata cat esti tu de nimic si cum le este rusine sa iasa cu tine undeva sa nu-i faci de rusine pe ei, totul este zugravit in culori reci si urate, totul este facut cu o rautate monstruoasa, din invidie fata de tine.
Daca vrei sa ai un viitor fericit si linistit, scoate-o definitiv din viata ta!

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Asta nu e prietena, e o jigodie. Vina ta e ca ai tratat-o mereu ca superioara si ea se foloseste de tine sa se simta asa. Nu esti decat o fraiera. Sa va mutati impreuna? Daca simti ca esti sclavul care sa inghita numai bataie de joc esti perechea perfecta pentru ea.

| Silent3025 a răspuns:

"Am o prietena buna "
Sigur iti este prietena buna? din textul asta nu reiese acest lucru. Parerea mea este sa-ti faci cu o adevarat o prietena buna! Eu unu daca as fi in locul tau nu m-as muta cu o asemenea persoana, o prietena buna nu procedeaza asa.

| takemyword a răspuns:

Uneori oamenii se schimba... Asteapta, si poate in timp isi mai revine. Posibil si sa nu, desi sa nu vezi asta ca pe o mare pierdere, stiind ca ai facut tot ce ai putut sa va pastrati relatia.
Dar trebuie sa iti si dai seama cand nu mai are rost sa incerci, daca vezi ca ea continua sa te trateze asa, orice ar fi, nu cred ca merita.
Desi tu stii mai bine ce e intre voi, din ce ai scris aici pare ca nu merita sa ii fii prietena. Daca nu merge nicicum, incearca sa discuti lucrurile astea cu ea si vezi ce iese.
In fine, sper s-o rezolvati, numai bine.

| Theman234 a răspuns:

U so gay sonrolling on the floor))
Uhm pai, nu pare genul de persoana cu care ar trebui sa sfai.