Daca esti o prietena adevarata, ajut-o incercand impreuna sa descoperiti solutii care sa o avantajeze -o coafura noua, o dieta(daca e cazul), haine practice si multe incurajari, in general trebuie lucrat la "self-esteem"-increderea in sine.Citeste cateva sfaturi practice pe net cu iz psihologic dar de efect . Succes!
Oamenii nu pot fi mintiti decat daca doresc ei. Fiecare se vede in oglinda asa cum este. Din pacate asteptarile noastre sunt altele, si se pliaza pe modelele impuse de emisiunile proaste de la televizor.Ca prietena poarta-te firesc cu ea, uita-te la ea ca la un om normal, e cel mai bun lucru pe care il poti face.
Prietenia presupune sinceritate aceasta intamplare nu trebuie s-o uiti niciodata daca vrei sa pastrezi oamenii la care tii langa tine, in plus poate ar trebui sa inveti sa fii mai diplomata, sfaturile primite inainte te vor ajuta daca tii la ea. Bafta!
Da, ar trebui, dar nu ca un repros. Ii zici la ce capitole ar putea sa faca ceva pentru a imbunatati situatia sau, daca crezi ca nu are ce sa faca in privinta aia, ori taci, ori ii zici "uite, chiar daca...(ai nasul mare/ picioarele scurte/ etc), compensezi prin..." si ii zici o calitate a ei. Nici n-o minti, nici n-o jignesti. Asa mi se pare fair.
O prietenie cere sinceritate, dar daca mergi prea mult cu sinceritatea, ajungi sa ranesti omul. Eu am rupt prietenia cu cineva care-mi spunea mereu ca sunt urata ( desi eu cred ca nu e asa, dar ea e blonda si eu bruneta!), ca spune aceasta pentru ca e o prietena sincera si pentru a ma proteja de barbati - caci, zicea ea, sa fug de orice barbat, ca nici unul nu ma va placea cu adevarat, ci doar ma va minti.
Nu am crezut-o. Astazi sunt fericita si sunt impreuna cu iubitul meu de 7 ani.
Ar fi bine sa-i spui prietenei tale ca notiunea de frumusete si de uratenie e relativa, fiecare om intelege altfel acesti termeni.
Daca nu arata ca un fotomdel, asta stie si ea, nu trebuie sa-i spuna altii, dar pune-i o intrebare ( pe care ti-o pun si eu tie: chiar numai femeile frumoase sunt fericite? Nu ai vazut niciodata in jurul tau femei mai urate sau grase si implinite, fericite? Apoi, sunt destui barbati urati si grasi, care nu pot avea pretenti atat de exagerate.
Curaj si incredere, dar si gandire pozitiva.
Fa-i cadou un abonament la sala, sau mergeti amandoua, empatizeaza cu ea. Asa n-o sa perceapa asta ca pe o jignire.