anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o prietena si mergeam special pentru ea de multe ori cu autobuzul 2 ore sa o vad, iar acum ca s-a mutat in orasul meu cand o viziteaza o prietena care nu a venit special pentru ea, ci pentru prietenul ei si alta repede apreciaza si zice ca: e iubita cand persoanele calatoresc asa mult pentru ea cu autobuzul, eu am fost doar o proasta, am ajutat-o si mereu am fost dupa ea, am incercat sa-i fac viata mai usoara, sa fac anumite gesturi, sa-i gatesc, sa-i cumpar anumite lucruri marunte care stiam ca ii plac, dar tot eu eram persoana rea, am dus-o cu masina personala peste tot cand am mers, i-am dat masina sa mearga la sala ca stiam ca nu se simte bine uneori, iar eu nu am fost apreciata si doar altii erau mai buni care nu faceau nimic pentru ea. Cand am zis ca plec de langa ea si nu mai raman a inceput sa planga ca oamenii se cearta, dar nu totdeauna, mi-a fost mila, dar sincer acum am de gand sa plec de tot de langa ea pentru ca in incercarea mea de a fi o persoana buna si o prietena buna...am esuat, iar acum ma simt neapreciata si chiar daca tin la ea, nu merita nimic. Voi ce credeti? M-ati considera o persoana rea daca as pleca de langa ea lasand-o singura intr-un oras strain?

5 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Cand erai mica ai invatat ca daca tragi de mileu iti vine vaza in cap. Acum esti la o alta etapa de viata, maturizarea este un proces continu pana mori. Intr-o prietenie intotdeauna unul ofera mai mult. O prietenie nu trebuie sa fie egoista, adica -ai de oferit? ok, nu astepta reconpense. Adica - Daca asa ti-a fost tie bine sa oferi ca asta ai simtit acum de ce scoti note de plata? Ai facut contract cu cineva? Nu te cert, am partea a 2 a. Cand consideri ca bagi intr-un sac spart te opresti. O prietenie trebuie sa fie reciproca, sa ai un sprijin la o nevoie, sa contribuie la dezvoltarea ta personala. Adica sa ai ce invata ( ceva util ) de la un prieten. Sa nu te discretiteze in fata altora, sa urmareasca sa ai parte de bine. Concluzia - Din cateva cuvinte nu poate nimeni sa evalueze relatia si valoarea voastra individuala reala. Fii atenta sa nu fii sub influenta unei impresii de moment ( emotiva ), sa nu depui prea mult orgoliu etc. Nu fa lucruri la nervi, la pripeala, nu te grabeste nimeni. Nu uita ca nu suntem toti la fel, nu uita ca toti putem gresi. Nu uita ca - Fiecare trebuie sa hotarasca pentru el. Numai tu stii cel mai bine ce sa faci. Nu uita - Oricand pleci de undeva lasa loc de -Buna ziua. Nici nu trebuie cateodata sa spui ca pleci daca vrei sa stii. Rareste-o, vei vedea care e reactia si ce se mai intampla. Mergi pe firul apei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sincer nu deoarece atunci cand cineva nu realizeaza ce ai facut pentru el poate sa se duca dracu.

| Fumiko a răspuns:

Eu nu cred ca tu esti persoana cea rea.Ea 'probabil'

| AliceNeye a răspuns:

Buna Daniela, eu zic ca ar trebui sa discuti cu ea despre asta. Sa ii spui ce te-a deranjat si care e motivul pentru care vrei sa pleci. Poate ca va intelege ca a gresit si ve-ti fi din nou prietene. Trebuie sa ii explici ce simti, si ce te-a deranajat, nu doar sa ii spui "voi pleca "...
Bafta, pupici

| TerenteFTW a răspuns:

Atata timp cat tu consideri ca ai fost folosita si ea inca te foloseste, las-o singura sa vada ca tu nu esti sclava ei, nu e nevoie sa renunti de tot, dar 2 saptamani ai putea sa te pui pe tine pe locul 1 si sa o ignori cand simti ca doar se foloseste de tine