| piciuk a întrebat:

Am o problema... am 18 ani. parintii au divortat acum 1 an si ceva. am fost obligata de mama sa raman la tatal meu pe motiv ca nu a facut partaj si ea nu are unde sa ma tina ca ma da la casa de copii. tatal fiind somer sta mai mult la tara vine o data la 3 saptamani acasa. simt nevoia sa vorbesc cu cineva. daca incerc sa vorbesc cu mama nu pot decat atunci cand este singura(ea s-a recasatorit la 5 luni dupa), ii interzice individul respectiv sa ia legatura cu mine chiar ii e teama sa nu afle el. parca este oarba. nu stiu cum sa fac sa se mai apropie de mine. sa ma ajute. sa realizeze ca sunt copilul ei si ca totusi nu gandesc destul de bine la varsta asta, sa imi dea sfaturi... am incercat. dar parca doar peretii ma asculta

Răspuns Câştigător
| utzuman2006 a răspuns:

Situatia ta este una foarte delicata...si oricat de greu ti-ar fi sa intelegi eu cred ca trebuie sa respecti dorinta mamei tale de a locui cu tatal desi ca si tine nu sunt de acord cu ceea ce ea te obliga sa faci insa nu sunt in masura sa judec motivele pentru care a luat hotararea aceasta ( fie pentru a te proteja, fie din egoism ) desi ar fi putut sa nu inceapa o relatie cu un om care nu ii accepta copii ( si aici deja e condamnabila moral ).
Lasa timpul sa dechida ochii mamei tale, primeste iubirea tatalui tau si cand vei avea copii la randul tau sa ii ti langa tine...
Sa fi iubita!

12 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Trebuie discutat cu mama ta, eu nu as accepta sa-mi fie respins copilul!

| Linda a răspuns:

Incearca sa-ti gasesti (poate la biserica) alte femei, familii de care sa te atasezi. Cere sfatul, fii vulnerabila, roaga-te, cineva tot o sa dea Domnul sa vrea sa fie apropiata de tine.
Parerea mea ca mama ta este pusa in fata unei alegeri dificile, poate ar fi o idee sa-i trimit o scrisoare cu ceea ce simti tu tipului cu care sta mama ta, in care sa-i scrii ca tu ai nevoie de mama ta. Bine ar fi sa-si dea seama el de situatie. Bine ar fi sa sa-ti gasesti un loc de munca. Sa ai banii tai. Si lasa, va veni Fat Frumos si la tine, vei avea familia ta. (Doar sa nu cedezi usor baietilor, ca e mare riscul sa profite de tine. Eu nu m-am culcat decat dupa nunta si am o familie super).

eluveitie
| eluveitie a răspuns:

straight face

| kathessa a răspuns:

Imi pare rau ca esti atit de singura. Poate mama ta e o fiinta mai dificila. Din pacate nu ne invata la nici o scoala sa fim parinti...
Eu zic sa iti faci prieteni, persoane mature cu care sa poti vorbi si sa te poti sfatui. Citeste multe carti si vei invata sa pasesti in viata. Invata si iti va fi mult mai usor pe viitor.Ai grija de tine. Tine minte: nimeni nu traieste de doua ori! Vezi ce faci cu viata ta...

| ele30 a răspuns:

Imi pare rau de situatia ta dar asta e eu cred ca in timp mama ta va realiza ce greseala a facut stiu prin ce treci ca si eu am o sora care dupa ce s-a casatorit a uitat si de parinti si de frati dar toti speram ca intr o zi va realiza ce a facut.La tine din pacate e mult mai greu ca o mama ar trebui sa steie langa copilul ei si sa l ajute cand are nevoie. Poate in timp te va aprecia mult mai mult dar de nu cautati prieteni cu care sa poti discuta uite daca vrei eu as vrea sa fiu prietena ta. Sa fi iubita si inteleasa

| 1985 a răspuns:

Cred ca ar trebui sa vorbesti cu mama ta, sa ii arati ca ai nevoie de ea, ca o iubesti.Incearca sa te apropii tu de ea, poate asa isi va "deschide" ochii si isi va da seama cat de importanta esti pentru ea

| ingerulnegru a răspuns:

Imi pare rau pentru situatia ta, e grea
intr-adevar. incearca sa te aproppii de cineva mai mare ca tine, si care iiti e mai aproape. mama ta probabil e constieenta dar situatia in care se afla o impiedica sa rezolve problema.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu ce sa iti spun...ar trebui sa vorbesti cu mama ta si sa ii explici ca esti copilul ei si ca ar trebui sa vb ea cu tipul ala sa o lase sa se mai intalneasca cu tine, sa vorbiti etc.Altceva nu stiu ce sa iti spun. Oricum eu iti urez mult noroc in viata si sa se rezolve lucrurile dintre tine si mama ta :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu dac ai primit messul meu, dar mama ta ar trebui sa fie prima care sa te inteleaga...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La varsta asta, eu cred, ca poti sa ai si prieteni cu care sa discuti lucruri mai serioase /profunde. Poate chiar un prieten, mai mare si de incredere iti poate fi un bun partener. E drept, mare grija si la ce sfaturi primesti si la cum iti alegi prieteni/prietenul. Cris

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Profita de momentele in care esti doar tu cu ea...aminteste-i ca esti totusi copilul ei.si ...fii putin mai dura cand rostesti cuvintele astea... o sa isi dea seama ca greseste .si o sa incerce sa comunice cu tine mai des. e greu cand cineva nu te asculta...copil fiind.si la o varsta atat de pretentioasa.trebuie sa ai un sprijin... fa-o sa inteleaga lucrul asta. daca ea nu isi da seama... ia tu atitudine si arata-i ca ai nevoie de ea.ai grija de tine

| Ivo a răspuns:

In primul rand iti raspund la intrebare prin a-ti spune ca nu are cum sa te dea la casa de copii pentru ca tu deja esti majora.in al 2-lea rand cred ca mama ta a facut cea mai mare greseala cand te-a indepartat de ea si te-a incredintat tatalui tau. unui copil ii trebuie dragostea mamei, indiferent unde si cu cine s-ar afla ea.sincer cred ca ar trebui sa discuti cu mama ta in putinele momente in care le petreceti impreuna.sa ii spui tot ce te nemultumeste si sa o rogi sa faca ceva ca voi doua sa va intalniti mai des. e destul de complicata povestea ta.si daca totusi situatia nu se imbunatateste ar fi mai bine sa iti faci prieteni care sa te ajute in asa fel incat sa ai o viziune mai clara a ceea ce se intampla in jurul tau. uneori nu putem decat sa fim doar martori dar e bine sa putem invata din ceea ce vedem.ai grija de tine si sper sa auzim ca s-a rezolvat problema. :*