| AnonimaConfuza a întrebat:

Am o problema cu prietena mea cea mai buna. Ea mereu se supara repede din orice si tot ce pot face e sa o las in pace si sa tac ca proasta pana isi revine. Azi a fost diferit. Stiti, noi nu suntem ca toti ceilalti sa injuram si sa radem la orice tampenii, dar de la un timp a inceput sa injure si mi-a promis ca nu va mai injura, dar nu se tine, am inceput s-o atentionez de fiecare data. Azi s-a suparat rau si a tinut vreo cateva ore pana i-a trecut. Dar mai incolo am discutat fata in fata, ea a zis ca poate injura daca vrea si nu ii spun eu ce sa fac. Desi eu tin la ea si nu vreau sa aiba probleme.

Ce ar trebui sa fac? Tine ea mai mult sa injure decat la prietenia noastra?

Dau funda

Răspuns Câştigător
| caroline27 a răspuns:

Gandeste-te doar ca. Poate are o stare naspa. De la un timp, toti injuram, te vei obisnui..Nu o indeparta din acest fapt, ba mai mult, intelege-o..Adica,cei care injura au un vocabular mult mai bogat, decat cei ce nu o fac.Nu zic ca e ceva bun in asta, doar ca..Probabil treceti prin faza ''preadolescenta'', unde chiar se fac multe schimbari, de la fizic pana la psihic.Mai ales psihic. Toti injuram, e ceva ce nu poti sa nu o faci, mai ales intr-un colectiv.Nu te supara pe ea, si nu o mai certa, poate crede ca ii dai ''lectii'' sau ca ii spui tu ce sa faca, si va continua.Doar taci din gura,si inghite.Te vei obisnui, dar discuta cu ea, vezi daca trece prin ceva naspa, gen o despartire, sau ceva gen.Afla,fara certuri si nu arata ca esti mai ''desteapta'' ca ea. Va realiza si ea ceea ce face ca nu este bine, si se va indrepta. Timpul rezolva tot.
Sper ca te am ajutat!

3 răspunsuri:
| Costellino a răspuns:

Parerea mea este ca ar fi mai bine ca atunci cand vezi ca te injura sau te jigneste, sa nu o mai bagi in seama si sa nu mai vorbesti cu ea pana nu isi va cere iertare. In caz contrar tu o bagi prea mult in seama si ea isi bate joc din tine iar la final ajungi fraiera ei, sunt sigur ca atunci cand vorbeste cu altcineva despre tine spune ca esti o fraiera si ca te face cum vrea.Nu trebuie sa-i dai tu lectii de viata, dar in cazul in care te-a jignit si te-a suparat iar tu ai tacut ca un intelept, se cuvine ca ea sa nu o mai faca daca intr-adevar este o prietena buna si tine la tine. Daca ea te dispretuieste mereu atunci inseamna ca nu iti mai este o prietena ci doar un lup in piele de oaie. Pune pe cineva sa vorbeasca cu ea si sa spuna ca s-a certat cu tine si sa te vorbeasca de rau la ea, asta sa fie o scena. Daca prietena ta adauga la cele rele atunci vezi cat tine la tine, daca incearca sa te protejeze si nu te va barfi si ea de rau, inseamna ca tine la tine dar e spurcata de gura si nu ai ce sa-i faci ori o accepti asa ori o termini ca sa nu mai accepti sa te injosesti in fata ei. Nu sunt de acord cu ideea ca atunci cand ai un prieten, trebuie sa stai sa-i suporti cuvintele jignitoare, indiferent de problemele pe care le are. Respectul trebuie sa fie reciproc.

| raluk27 a răspuns:

Aoleo! Dar ce probleme existentiale intampina prietena ta, de-are atatia nervi?
Daca se enerveaza din orice, in loc sa adopti atitudinea omului care merge in varful picioarelor, ii intorci frumusel spatele si pleci "Da, vad ca ai o stare mai delicata. Ma suni tu cand iti trece. Pa pa!"
Nu esti psihologul de serviciu, nu ai de ce sa-i suporti rabufnirile si injuraturile si nu ai de ce sa o impaci.

| alexSMK44 a răspuns:

Serios te deranjeaza ca injura offf.Pun pariu ca ai 12 ani. Las-o sa injure daca vrea doar nu te omoara daca in jura IN PLM