1. Cum faceti sa nu va certati din cauza asta:
Simplu, stabiliti modul in care va gestionati finantele. In general certurile apar din neintelegeri. Daca spui ca ati hotarat de comun acord sa platesca el intretinerea/chiria inseamna ca el si-a asumat acest lucru si nu il deranjeaza ca o face. Singurul lucru pe care l-as adauga aici e sa incercati sa definiti chestiile cu care contribui tu (mancare, spalat rufe..etc), orice ar fi acest lucru. In plus trebuie sa decideti si ce veti face in momentul in care vor aparea cheltuieli neprevazute pentru ca tu nu esti in masura sa ti le acoperi singura. Sa va asigurati ca aveti o intelegere pentru orice secenariu ar aparea pentru ca e mai usori de discutat inainte decat atunci cand chiar se intampla ceva (si de obicei atunci treaba e mai tensionata si se lasa cu certuri).
2. Parintii si casatoria
In general tind s-a cam strice tot asa ca ar trebui sa ii ascultati dar sa decideti singuri ce e mai bine pentru voi. Trebuie sa intelegeti ca parintii au tot timpul cele mai bune intentii dar de cele mai multe ori pentru copilul lor nu pentru cuplu per total.
3. Casatoria
Treaba cu religiile trebuie sa o decideti voi, daca e importanta pentru amandoi si nu puteti renunta, puteti face doar o casatorie civila.
Cat despre parintii lui.e normal sa fie suspiciosi, avand in vedere diferenta de venit e greu sa ii convingi ca esti interesata doar de el nu si de banii lui. Cel mai usor mod de a le castiga increderea este sa semnezi un contract prenuptial, prin el ai renunta la eventualele beneficii financiare din urma unui divort iar ei nu ar mai avea nici un motiv sa se indoiasca de tine.
4. Revenind la finante, nu exista o formula ideala, cea mai bune este cea pe care voi o hotarati. Stiu cazuri in care unul din parteneri plateste tot, si cazuri in care desi amandoi castiga foarte bine tin totul separat si isi platesc singuri inclusiva masa la restaurant, facturile la utilitati etc.
Bafta.
Stai stai, stop stop, nu intelegeti prostii ca nu e cazul. noi ne stim din adolescenta, din liceu, cand eu invatam pentru teze iar el pentru scoala de soferi, si visa sa faca facultatea de jurnalism, iar eu cea de stiinte politice. are o familie modesta, de la sat. nu e fiu lui Gigi Becali, ca sa vorbim de interese. nu denaturati. el da, si-a dorit afacerea proprie de la 19 ani, dar ele merg bine doar de 2-3 ani. si noi ne stim DE 8 ANI, de cand eram doi copii modesti de la sat, in acelasi liceu. asa ca, asa ceva nu va permit. si daca a ajus el bine acum, e datorita muncii de ani de zile, si a sustinerii mele ca l-am incurajat si am crezut ca POATE! asa ca, de unde pana unde interes? ca nu-l stiu de o luna, incat sa ziceti ca e vb de bani. Nu vorbiti fara sa stiti detalii, va rog.
Aaa, plus ca ai lui nu au treaba cu banii lui sau ai nostri, ei au treaba strict cu religia lor stricta. atat.
Nu vor sa fie cu mine, fiind catolica. nu se indoiesc de nimic, stiu ca ne iubim sincer, dar nu accepta relatia asta pentru ca sunt din religii diferite. ai lui si ai mei. ca iubitul meu nu mai apartine demult cultului adventist.
Avand in vedere ca nu platesti chirie, intretinere, mancare, taxe, ai putea sa-ti pui bani frumosi deoparte.Cand ajungi la o suma potrivita incepe sa fi din ce in ce mai independenta de baniii prietenului tau,cumpara de mancare in casa, ia-ti haine din banii tai, du-te la doctor din banii tai si nu pentru el sau pentru ochii lumii, ci pentru tine, sa-ti demonstrezi ca poti sa te descurci.
Bună! Din start optica ta este gresită adică banii tai sunt doar ai tai si banii lui sunt tot ai tai? El sa plăteasca tot si tu sa nu dai nimic in casa? Nu mi se pare corect din partea ta, locuiti amindoi in apartament nu doar el, gindeste te ce daca are salariu mare si este patron, tu esti egoistă ce este al tau este numai al tau? Dar ce este al lui este si al tau? Daca continui asa o sa ajungi la scandal sau te trimite acasa la mama ta, si in acesti 7 ani de relatie voi nu a ti locuit niciodata singuri? Are dreptate mama lui sa va casatoriti sa nu stati asa, zici de părintii lui ca sunt pocăiti, dar tie i ti place relatia asta in care esti? Nu esti nici nevastă nici nimic, oricind i ti poate trage un sut in fund el nu are nicio obligatie față de tine, Schimba ti atitudinea comportamentul ca nu este ok ceea ce faci, din banii tai contribuie si tu la cheltuielile casei la mincare la tot nu il lasa numai pe el. Ce religie au părintii lui? Tu ce varsta ai dar barbatul cu care stai?
Esti obraznică eu nu te am jignit pe tine si daca te uiti la avatarul meu scrie genul masculin nu feminin dar ce sa i faci daca nu stii sa citesti. Doar bani ai in cap esti o materialistă, asta esti profiti de omul care este alaturi de tine.
Nu stiu cum ar putea fi vorba de impartit banii cand el castiga de 8 ori mai mult ca tine
Chiar asa. era doar o curiozitate. oricum nu impartim nimic. el plateste tot, asa cum si-a platit si pana acum singur tot, asa o face si de-acum chiar daca ne-am mutat impreuna. nu m-a luat ca sa aiba cu cine imparti, ci pentru a trece la urmatorul nivel in relatie. Mersi! asa se raspunde, scurt si la obiect, ca eu n-am jignit pe nimeni. Funda!
Daca e sa ajungeti in situatia de a va reprosa toate rahaturile existente sau nu, poate o sa comenteze si de financiar. Dar vorbesc de tensiunea aia dupa cateva luni, cand se reproseaza toate prostiile. Mie, de exemplu, mi-a reprosat una' ca nu mi se incuie/descuie portbagajul din cheie Si n-avea nici o treaba cu el.
Din postura barbatului, nu e ceva deplasat sa intretina financiar caminul. Il poti rasplati, fiind o buna gospodina. Cam astea sunt rolurile, de cand lumea.
Omu aa ti-a raspuns la intrebare asa cum crede el, iar tu ce faci? deja te comporti ca o mahalagioaica, cam acolo bati, fa cei cuvintu asta? Mai si te lauzi cu iubitu tau ca are firme si ce mai are, dara tu se pare ca educatia lasa cam de dorit. Daca esti casatorita ce? Pai vezi daca nu stii mai nimic.De aia si ai salriu ala doara de o mie, probabil de atat stii sa faci, poate nici de aia.Ar trebuie sa multumesti celor care iti citesc intrebarile pe aici si mai si iti raspunde, dara tu vii si iei oamenii la rost ca mai stiu eu nu ti-au raspuns cum vrei tu sa auzi.Fiecare are parerea lui, deci respecta ce spune omu, macar multumemste si daca e treci mai departe.Primesti sut in fund, fa cei cu vocabularu asta? Daca stai asa cu cineva si mai tarziu iti fa da liber o sa ramai batand din buze cam aia e, iar daca esti casatorita va trebuie sa iti dea ceva indifeent cine ce aduce in relatie bani, valori.Si de cand parintii va dirijeaza viata? Daca spui ala are firme are bani pai stau sa-mi zica parintii ce sa fac eu cred ca esti aici doara sa spui povesti, iti plac SF-urile cred
Sa-i fie rusine ca tocmai viitoarei lui sotii i-a facut salariul de doar 1000 de lei! Mai ales ca minimul este de 1450.
E timpul sa inveti o meserie si sa lucrezi pe un castig mai bun.
Eu il vad cam zgarcit la bani din 3 motive:
1. "eu contribui cu ce consider daca consider". Asta se traduce prin: "pana la urma trebuie sa contribui si tu cu ceva in casa, macar de la obraz";
2. datorita salariului mic care ti l-a facut. Acceptam asta doar la 2 ore/zi de lucru;
3. datorita faptului ca intrebi. Pentru ca intrebarea ta prezinta nesiguranta in el.
Si chiar nu trebuie sa-ti pui siguranta in el. De aceea spun ca este important ca sa de dezvolti pe plan profesional (cat mai repede) ca sa poti lucra pe un salariu mai bun -si poate la o alta firma. Fiecare femeie trebuie sa aiba un castig lunar in asa fel incat sa nu fie dependenta de barbat, ci sa se poata intretine singura.
Baiatul acesta trebuia sa iti ofere o incredere in el atat de mare incat nu ai mai fi fost nevoie sa pui o astfel de intrebare. Oricum, intrebarea este normala; lipsa unei increderi totale intre voi nu este normala. La fel si relatia de 7 ani; altii in timpul acesta se casatoreau de 2-3 ori. ^_^
Hei.
In primul rand sunt baiat, apropiat de varsta ta si a respectivului dar ceva mai mic decat voi. (Asta ca sa stie lumea cui ii apartine parerea de mai jos )
Sunt de parere ca lucrurile de genul ar trebui sa fie impartite in functie de salariul fiecaruia. Daca aveti acelasi salariu atunci faceti 50/50, daca nu atunci proportional. In cazul de fata tipul are un salariu mult mai mare decat tine, deci, contributia ta ar fi mai mult simbolica asa cum a spus si el. Stie si el ca nu prea ai ce sa cumperi cu 1000 de lei.
Cat despre medici. Numai un idiot ti-ar face observatii pentru asa ceva. Un om normal face observatii pentru lucrurile inutile. El este un anteprenor si probabil ca realizeaza cat de importanti sunt medicii pentru viitorul vostru. Daca tine la tine atunci clar nu te vrea bolnava.
Daca te deranjeaza gandul acesta atunci poti sa-i spui ce simti si atunci o sa fii sigura de parerea lui. Daca tine la tine atunci o sa fie chiar surprins de initiativa ta. Ar arata ca esti opusul celor ce sunt doar intretinute de catre iubitii lor.
Am vazut mai sus cativa utilizatori care sustineau ca nu ar trebui sa muncesti deloc daca el are atatia bani.
Baiatul este din noile generatii. Sincer sa fiu, urasc ideea ca femeia sa stea toata ziua in casa alaturi de copii si sa faca curat sau sa gateasca. Consider ca au trecut acele vremuri... Chiar daca sunt un baiat si am niste avantaje, tind sa vad lucrurile mai mult ca pe o munca de echipa deci faptul ca muncesti reprezinta un lucru super (cel putin din perspectiva mea).
Bine, banuiesc ca este vorba de o munca usoara sau cel putin ca nu te intorci acasa extrem de obosita.
Daca as fi in locul lui m-as gandi la partea pozitiva. Lucrurile de genul nu au legatura cu salariul acela care oricum este unul modest. Baiatul vrea sa ai o oarecare experienta in viata, sa lucrezi, sa stii valoarea muncii, sa interactionezi cu oamenii... Omul are nevoie de un partener egal, nu de cineva care sa-i creasca copiii si sa faca mancare/cumparaturi si nimic altceva.
Sarcinile acestea, cu exceptia copiilor, sunt minore si le face acela care are timp sau energie. Copiii trebuie crescuti de ambii parinti, nu doar de unul dintre ei. (Stiu ca am deviat de la subiect tinand cont ca nu sunteti casatoriti dar mna...)
Vorbeste cu el, fii alaturi de el si daca are momente mai proaste atunci lasa-l sa se calmeze si vorbiti. Orice problema se poate rezolva prin discutii. Nu ai cum sa-ti dai seama ce gandeste doar uitandu-te la el. (La fel si viceversa)
Din cand in cand ii poti face anumite surprize mici pentru a te revansa. Un gest mic facut din cand in cand poate sa valoreze mult mai mult decat crezi.
De exemplu gateste ceva ce ii place. Cand am o zi grea pana si cea mai mica surpriza placuta poate sa-mi schimbe total dispozitia.
Succes!
Daca tu esti fericita si te intelegi cu el atunci nu ar trebui sa fie probleme. E frumos sa nu ai grija zilei de maine, e bine ca nu te stresezi pentru bani si ca aveti tot ce va trebuie dar poate ca ar fi bine sa incerci in timp sa fii cat mai independenta financiar si sa iti gasesti un job fara ajutorul lui. Ca sa nu considere ca el face totul si sa nu depinzi de el
Totul la gramada.Si nu trebuie sa te simti in vreun fel vinovata ca el aduce mai multi bani.
E cam aiurea dar nici eu nici nimeni de aici nu are de unde sa stie ce se va intampla in viitor. Cine stie. Poate o sa iti reproseze ceva, poate nu. Naiba stie. Dar ce iti poate reprosa cand tu iei 10 mil? Ca nu il scoti la restaurant? Si ce mananci de 100 de lei? Deci nu vad ce ar avea de reprosat. A, daca vrei mereu genti de la Gucci sau mai9 stiu eu ce prostii, poate asa sa iti dea peste bot cu " cumpara-ti din banii tai " dar altfel nu vad unde ar fi problema. Mai exista cupluri unde 1 din 2 castiga mult mai bine si pot trai linistiti. Daca nu aveti capul pe umeri degeaba, nu o sa existe probleme vreodata. ASta te pot asigura.
Daca are 2000 euro, tu ar trebui sa stai acasa
Ce fel de barbat cu 2000 euro salar ar lasa sotia sa lucreze pentru 10 milioane?
Undeva s-a infiltrat o minciuna
Salar pentru postul si munca ce-o depun, daca e patron asta nu inseamna ca e snob. si ma pune direct manager pe 1000 de euro, fara experienta, fara nimic.
Uita-te la femeile casnice, cat sunt de izolate, de defazate, zici ca sunt retardate. Chiar femei cu facultate facuta corect, la Universitate. Serviciul nu e numai o sursa de bani, te mentine in functiune. De asta foarte multe femei prefera sa lucreze, chiar daca castiga neglijabil fata de sot.
Nu stiu situația altora, dar sa iti dau exemplul meu.
În relația actuală și fata are mulți bani și venituri, majoritatea din partea tatălui ei, pe alta parte eu câștig foarte bine, dar in privinta banilor pot sa zic ca totul este la grămadă nu se tine cont cine cat a adus, mai avem si conturi de economii separate dar la vreo nevoie oricare dintre noi ar pune de acolo cat ar fi nevoie fără nici o remarcă.
În majoritatea relațiilor anterioare eu eram cel care câștiga, bine si niciodată nu m-a interesat dacă fata aduce sau nu vreun ban!
Ce vreau sa zic e ca intr-o relatie de cuplu esti unul pentru celalalt, nu fiecare cu ale lui.
radanpetrica întreabă:
Henrypericolpublic întreabă:
svenhassel13 întreabă: