Deedee, daca fata asta te tot minte si asteapta tot de la tine scuze (pentru ce oare?), nu e o prietena adevarata. Poti incerca sa discuti cu ea despre cele intamplate si sa ajungeti la o solutie care sa nu necesite scuze din partea ta. Sau chiar asteapta scuze in mod oficial de la tine? Presupun ca nu-i asa absurda. E adevarat ca nu-i poti numi pe multi prieteni, dar nici sa te lasi calcata in picioare in mod constant doar pentru a face parte dintr-un grup, nu e bine.
Pt ca este prietena ta fa u primul pas cu toate ca nu prea e corectIncearca sa vb cu ea. O sa va impacati pana la urma Sa nu va mai certati ca nu e bine
Eu nu mi-as cere iertare de la cineva caruia nu i-am gresit. (Pentru asta e important sa avem acelasi sistem de valori). Poti sa te rogi lui Dumnezeu sa iti dea prieteni ok. Si daca esti singura in clasa, doar ii ai pe parintii tai... Eu am avut o prietena si o cautam tot eu sa ne intalnim, la un moment dat am zis ca las sa ma sune ea, si a trecut un as si ceva. Dar incet se prinde si acum incepe sa ma sune ea, dar au trecut 4 ani de cand am inceput procesul. (Da... si ne ai si pe noi de prieteni pe-aici .Don't you?
Tu iti doresti sa va impacati?
Invit-o la o inghetata (spune-i ca faci tu cinste) si cu aceasta ocazie purtati o discutie deschisa despre prietenia voastra. Explica-i faptul ca nu poti sa-ti ceri scuze daca nu esti vinovata cu nimic si ca relatia voastra are de suferit daca asteapta mereu initiativa ta. Spune-i ce asteptari ai de la ea, ce-ti doresti sa se intample cu relatia voastra.
Oricum, intr-o relatie (de prietenie, de dragoste, colegiala) nu se poate ca mereu doar o persoana sa faca primul pas spre impacare iar celalalt sa astepte, considerandu-se mai presus.
Aiurea.fratzilor nu v'ati saturat sa dati sfaturi dintr'astea "preconcepute" adica..."teoretice"?
sa recunoastem.nu ajuta pe nimeni...
deedee, sunt sigura ca foarte multi trec prin asta...si eu am trecut si trec prin asta...de prieteni nerecunoscatori m-am cam saturat... le dai totul, le esti aproape, faci tot posibilul sa fii prietenul 'perfect".si in schimb...nu primesti nimic...sau da... poate primesti ceva... vorbe care dor, si mai multe fite, si mai multe cerintze... din prieten ajungi la stadiul de servitor.sau mai bine zis.hartie igienica ...toate astea pentru ce...doar de dragul sperantzei ce el/ea...va fi acel prieten "bun" de care ai nevoie...
NU
nu asa se face
Nu merita, nu o mai trage de maneca.doare.doare rau... dar mai bine fara.decat sa traiesti asa cu sperantzele astea moarte ca "intr'o zi"...
De ce trebuie sa fii tu cea care isi cere scuze, cand cea care a gresit este prietena ta, daca te-a mintit o sa o mai faca, spune-i "Adio" si gata.
Eu zic sa vb cu ea, sa ii explici ca nu e bine ce face
bineinteles ca daca trebuie iti ceri uh scuze, poate isi va da seama ca e de vina.
si eu am patit de multe ori.
sh pana l urma, a mers
si-a dat seama cum e fara mine
Nu stiu ce anume sa fac ...tot sunt in ceata...pentru ca nu pot sa ii spun nici pa cu prietenia noastra...pentru ca eu avand destui de putini prieteni este greu...si in clasa toti prieteni mei au grupul lor de prieteni cu care stau...si acum grupul meu va sta cu fata de care vam povestit mai mult ...si eu... ce fac?
Prieteniile pot dura o viata dar nu conteaza... daca vrei sa faci u primul pas e problema ta dar incearca sa vorbesti cu ea si daca iti va raspunde urat inseamna ca nu merita sa fie prietena ta
Daca ai facut ceva ce a suparat-o cedeaza iar daca vreti sa fiti prietene din nou eu zic ca ar trebui sa fi tu cea mai buna si sa-i faci pe plac.credema o sa fie bine eu asa am procedat.nu am ce altcevasa iti spun iar tu nu ce poti astepta la altceva din partea uniu copil de 12 ani mi-a facut placere sa iti raspund la intrebare chiar daca tu crezi ca suna aiurea
singura idee : mergi la pretena si invit-o la o tuica! beti ca chiorii pina va imbatati si atunci va puteti reprosa toate cele! hai ca ne-ai inebunit! ce-aveti mai fetelor de impartit? daca vedeti ca aveti pareri diferite gata soro! nu mai tine si cu asta basta! stii treaba! fereste-ma doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc eu!