Deocamdata du-te la politie. Apoi, cat mai stai la ai tai, rareste-o cu prietenul. Atata timp cat te intretin, au dreptul sa decida pentru diferite lucruri. Cand ai sa muncesti si tu, te poti muta cu el daca asta vrei. Eu nu zic ca e prietenul de vina, dar daca tu esti inca eleva si ai ajuns sa fii citata la politie pentru "o prostie", inseamna ca viitorul tau se arata sumbru.
Niciodata sa nu faci asa ceva. Crede-ma ca vei regreta enorm daca rupi legatura cu familia ta. Incearca sa o intelegi ca e dezamagita dar vorbeste cu ea. Sunt sigur ca poate fi un pic de bunavointa. Nu are rost sa iei decizii extreme.
Nu ne-ai spus in ce consta prostia voastra de s-a sesizat politia. Tu ai trecut cu usurinta peste ea, dar mama ta are tot dreptul sa fie ingrijorata.
Termina liceul, da bacul si te rog sa te mai gandesti.Trebuie sa ai un serviciu stabil inainte de a face acest pas important in viata ta.Nu stiu daca mama ta are dreptate sau nu, dar sunt convinsa ca iti vrea binele, mai ales ca ai primit citatie de la politie, Vei intelege mai bine aceste lucruri doar atunci cand la randul tau vei fi mama. Vrei sa te muti cu prietenul, acest lucru e usor de facut dar responsabilitatea e mare.Incearca sa te gandesti unde veti locui si cu ce va veti intretine. Dar daca pe parcurs vei ajunge la concluzia ca nu e omul potrivit pentru tine si parinti vor fi suparati pe tine pentru alegerea facuta ce vei face, unde te vei duce? Draga mea, viata nu e asa usoara cum suntem inclinati sa credem la aceasta varsta si cand apar probleme din lipsa banilor incep certuri, reprosuri, cuvinte urate spuse la nervi peste care greu se poate trece. Unii nu pot trece peste cuvintele urate si de aici pana la despartire nu mai este decat un pas. Daca tu crezi ca ca poti sa iti asumi aceste riscuri, e problema ta, decizia iti apartine.
Sa astepti restul de citatii de la politie pentru viitoarele tampenii. Crezi ca mama ta iti vrea raul? Habar n-ai tu ce grea e viata. Aia de la parinti cat ar fi de grea, e floare la ureche fata
de ce te asteapta. Succes!
Esti sigura ca decizia luata de tine este cea mai buna? Adica nu stiu... e prietenul tau, dar, la urma urmei, este doar un baiat.Crezi ca e iubirea vietii tale? Merita sa renunti la parinti pentru el? Eu zic ca ar fi bine ca parintii tai sa il cunoasca mai intai, invita-l pe la tine. Sa se obisnuiasca cu prezenta lui. Explicale ca este alegerea ta la urma urmei si ca ii vei vizita cat de des vei putea... fa-i sa inteleaga!
Ce scrie in citatie? Rezolv-o cat mai repede. Daca e pe numele tau, repara greseala. E a ta. Sau o platesti in rate daca e de acord politia.
Sa faci ceea ce te-au sfatuit majoritatea. Si sa gandesti f. bine inainte de a face ceva. Esti constienta ca mama ta va suferi in cazul in care vei pleca, ai grija si nu-ti da ocazia sa ajungi sa regreti toate suferintele ce i le-ai provocat. Stiu ca acum ti-e greu, daca nu chiar imposibil, sa ne dai dreptate, si sa ne urmezi sfaturile, dar gandeste-te ca in cazul unei probleme familia iti va fi alaturi cu siguranta, el ar putea da inapoi oricand. Nu te grabi, ai tot timpul din lume sa-ti intemeiezi o familie. Esti inca tanara, iar asta ar presupune multe sacrificii, asa ca incearca sa te simti bine, si sa te intelegi cu familia pe care o ai. Termina liceul, facultatea (daca o ai in plan), gaseste-ti un loc de munca, traieste-ti tineretea, si apoi o sa vina si randul casatoriei.
Daca pleci de acasa si te vei certa la un moment dat cu prietenul tau ce o sa faci Ai posibilitate sa te antrti singura?
Este faza ca ai avut probleme cu politia... pune-te putin si in locul mamei tale. tu esti foarte indragostita de el, daca el te-ar fi indrumat gresit tu nu ai fi capabila sa vezi lucrul asta deoarece intervine dragostea pe care i-o porti. incearca sa porti o discutie mai serioasa cu mama ta si roag-o sa iti spuna motivele pentru care nu il suporta pe prietenul tau. daca ai spus ca mai ai un an de liceu este posibil sa fii icna minora, esti destul de mica pentru a te gandi de pe acum la o familie, chiar daca esti de 3 ani cu acest baiat. nu se stie niciodata ce iti rezerva viitorul. si nu poti spune ca il cunosti prea bine, ca nu iti ajunge o viata intreaga ca sa cunosti pe cineva. de exemplu, eu am o verisoara care are un prieten din clasa a9a, sunt impreuna de vreo 7-8 ani, si nu s-au casatorit. cel mai bine ar fi sa discuti serios cu mama ta si sa iti spuna care sunt motivele pentru care nu il suporta pe prietenul tau. intelege-o si pe ea ca este suparata ca ti-a venit acea citatie de la politie. dar ce ai facut? din cauza prietenului tau ti-a venit acea citatie?
Incearca sa ii inviti la o discutie intre 6 ochi si sa clarifici situatia. spune-i mamei tale ca esti mare si poti sa te descurci si singura cu el.cat despre prieten spune-i sa ii promita mamei tale ca va avea grija de tine orice ar fi.PS:nu ridica tonul.astfel vei strica totul.
@crystinutsa nu sunt minora am 20 de ani si nu, nu am primit acea citatie din cauza prietenului meu
@Eu4EverX termin liceul iar la restul sa stiti ca nu e atat de roz viata alaturi de parinti
Terimini scoala? Liceul sau facultatea?
E posibil ca mama ta sa aiba dreptate, mai ai putina rabdare nu iti strica de pe acum copilaria ai o viata inainte ca sa iti intemeiezi o familie, incerca sa o faci si pe mama ta sa te inteleaga vorbeste deschis cu ea spune-i ca tu il iubesti pe acel baiat si ca vrei alaturi de el sa iti continui viata, dar sa stii ca plecarea de acasa nu e o solutie. Poate tu pleci si peste catva timp te certi cu prietenul si atunci ce o sa faci? unde o sa mergi?
Mai ai putina rabdare, stai alaturi de parintii tai si daca el intr-adevar te iubeste o sa astepte.
Mult Succes!
Asculta de mama ta ca nu ati vrea raul niciodata prietenini te lasa cand tie lumea mai draga dar mama niciodata ascultati mama maine poimaine o cauti tot pe ea fi mai antelept dumnezeu sa fie cu tine
daca eu gresesc imi cer iertare mai gandeste un pic dumnezeu sati lumineze mintea mult noroc