Întrebare recomandată | radyen123 a întrebat:

Am o problema mare de tot la liceu straight face
Sunt in clasa a 9-a. Cand eram in scoala generala, mai exact cand aveam 11 ani am fost victima unui pedofil (nu are rost sa dau detalii), eram intr-a 5-a si s-a aflat asta in scoala. Parintii m-au mutat imediat ca sa nu sufar din cauza colegilor. Pana aici e bine, insa acum, intr-a 9-a, sunt coleg de clasa cu un fost coleg care stie si, retardatul, care a spus mai departe si in liceu. Nu inteleg de ce a facut asta, nu i-am facut nimic rau in toata viata mea. Acum va dati seama cum ma simt, lumea stie si ma trateaza diferit (oricum ma tratau fiindca eu sunt tipul ciudat), colegii ma ocolesc si ma striga in toate felurile. Imi vine sa plang cand trebuie sa ma duc la scoala, din cauza asta am si multe absente si o situatie cu notele proasta. Aveti vreo solutie?

34 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Cu totii am avut parte de respingere.Am fost respinsi pe nedrept de catre un angajator cand ne-am prezentat la un interviu, am fost parasiti de preieteni sau ignorati.Cu toate aceste sentimente ne-au fost ranite sau ofensate eurile, aceste efecte nu au tinut mult timp si nu au lasat cicatrice permanente.Totusi,unele tipuri de respingere pot taia asemenea unui cutit si pot strapunge inima ca o sageata.Psalmul 5.9,, Căci nu este nimic adevărat în gura lor; inima le este plină de răutate, gâtlejul le este un mormânt deschis, şi pe limbă au vorbe linguşitoare.,, Intotdeauna exista un pret platit pentru durere.O pierdere suferita de cel care are parte de cuvinte abuzive sau de gesturi care ranesc.Adesea pretul este unul nevazut, o lipsa interioara imensa care poate continua sa afecteze sufletul intregii vieti. Dumnezeu ofera o mare speranta pentru persoana care a fost zdrobita prin abuz.Aceea speranta se afla in El insusi.Incepe sa depinzi tot mai mult de Domnul cauta mangaierea si vindecarea Lui.,, Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-şi pune nădejdea în Domnul Dumnezeul său!
6 El a făcut cerurile şi pământul, marea şi tot ce este în ea. El ţine credincioşia în veci.,,
,, Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit.,,

Biruitorul invinge trecutul si nu mai este robit de amintirile legate de agresor sau de abuzul propriu-zis.Prin credinta in Isus Hristos, biruitorul invata sa vada ca are valoare si se dezvolta in ce priveste vulnerabilitatea si capacitatea de a experimenta adevarata dragoste si intimitate cu altii.

| MihaelaDart a răspuns:

Imi pare rau pentru ceea ce ti s-a intamplat! Incearca sa vorbesti cu diriginta clasei tale si sa ia contact cu psihologul scolii pentru a tine o sedinta cu colegii tai si cu tine alaturi pentru a le explica situatia pentru ca tu nu esti vinovat de cele intamplate in trecut. In felul asta sa ai o sansa pentru "a-si lumina" mintiile. Nu trebuie sa te muti la alta scoala, trebuie sa infruti si sa le explici ca tu nu ai avut nici o vina.

Fruntea sus si multa bafta!

| Zazu a răspuns:

Mergi la psihologul scolii si ii explici ce se intampla.Psihologul trebuie sa cheme parintii retardului si sa le explice in doua cuvinte cum se procedeaza in astfel de cazuri.Tu iei parintii de mana si iti sustii cauza, fara jena, mergi cu fruntea sus, invata bine la scoala si lasa-i pe retardati sa isi traiasca viata in functie de valorile cu care au fost crescuti de catre parinti.Tu trebuie sa reusesti in viata si sa nu te lasi coplesit de incapacitatea colegilor tai, vezi bine ca sunt imaturi.
Tu trebuie sa castigi, invata bine si lasa absentatul.

| 7 a răspuns:

Sa te muti la un alt liceu?! poate ar fi o solutie,dar nu poti fugi la nesfarsit! trebuie sa infrunti tot ce iti iese in cale! cu siguranta,esti o persoana puternica,in ciuda varstei tale! viata este o lupta continua,iar tu deja ai castiga batalii!
Bazeaza-te pe sprijinul parintilor! familia e cea mai importanta in astfel de situatii!
Si,in viata o sa intalnesti multi oameni rai,oameni ce te judeca fara a sti prea multe despre tine,insa printre acelei oameni,mai exista si unii ce te vor intelege si iti vor fi alaturi,doar priveste mai atent!
Mergi la un psiholog! te va ajuta foarte mult,dandu-ti incredere! Sau cum a mai spus cineva,suna la telefonul copilului!
Si nu cred ca esti ''tipul ciudat'',ci tipul special,luptator ce poate mrge cu capul sus,indiferent de cate greutati ar avea de depasit! Poti sa plangi, dar nu te poti da batut!
Meriti sa ai parte de cat mai multe clipe de fericire! eu pe oamenii ce au parte de intamplari ce le pot schimba viata, ce continua sa mearga inainte, ii numesc eroi...
e trist ca exista oameni ca cel ce ti-a facut rau! a durat cateva minute pana mi-am gasit cuvintele.m-a emotionat povestea ta! imi pare rau ca ti-a fost furata copilaria! mult succes, multa fericire si incredere in tine!

| michael5813 a răspuns:

Eu zic ca nu are rost sa fugi de trecutul tau ( te va urmarii oricum ) pri mutarea la alt liceu! consicer ca cea mai buna solutie este indiferenta! indiferenta fata de rautatea "colegilor" asta o sa-i doara mai rau decat orice. in plus ti-as recomanda sa fi mai comunicativ si nu lasa sa se vada ca esti afectat de ceea ce vorbesc ei la adresa ta. pemscurt, obiectivul tau este : sa mergi la scoala, sa inveti cat mai bine ( ai de reparat note proaste ) sa iti construiesi un viitor! acum in acesti ani construiesti fundatia viitorului tau! deci atentie mare la ce dai atentie la rautati sau la viitorul tau...

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
Aşa sunt oamenii şi nu poţi fugii la nesfârşit.
Stai calm/ă!
Pe curând!

| mixxjim a răspuns:

Imi pare tare rau ca treci prin ceea ce treci, niciun copil nu ar trebui sa aiba astfel de probleme, un copil ar trebui sa fie copil, sa se joace si sa se bucure de copilarie. Incearca sa ignori cat de mult posibil toate astea, stiu ca e greu dar nu te poate scoate nimeni din asta, dă-ti seama ca singurul lucru care conteaza e viata ta, si viata ta de aici incolo, si pentru asta trebuie sa inveti sa poti avea o cariera si un servici bun pentru a avea o viata buna. Daca vrei sa vorbesti cu cineva specializat in total anonimat si totala descretie poti suna la telefonul copilului, 116 111, au program zilnic 8-24, raspund psihologi la telefon, e gratuit in romtelecom si cosmote, poti vorbi cat vrei la telefon si ei iti pot oferi un sfat si pishologic, si legal ce poti face. Eventual poate te gandesti sa schimbi liceul insa poate in vreo localitate apropiata, nu chiar acolo unde esti, pentru ca riscul sa dai peste vreun alt coleg exista si in alt liceu.

| LolaLollita a răspuns:

Uite ce zic eu: nu cred ca te ocolesc toti colegii, nu cred ca toti te striga in toate felurile. Daca ai apela la diriginte/psihologul scolii, eu una cred ca s-ar inrautati situatia. Nu vreau sa te descurajez sa faci asta, insa unii sunt rai si dandu-si seama ca asta e punctul tau sensibil, pun sare pe rana.
Ar trebui pur si simplu sa-i ignori, e cea mai buna arma fata de ei. Tu nu ai facut nimic rau, nu e vina ta pentru nimic, nu ai de ce sa te simti prost/rau. Capul sus! Noi toti te sustinem >big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fa un transfer la alt liceu. Sa nu mai stie nimeni. Lasa-i pe ratatii aia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fruntea sus.nu ai nici o vina.gandeste-te ca sant prosti, si vad distorsionat adevarul.ei nu sant superiori.sant la fel ca tine. unii sant perversi, unele o sug de mult altii beau altii fumeaza.fiecare are slabiciuni.foloseste-te de ele si raspundele cu aceeasi moneda.deschidele dosarul, si fa-l cunoscut in scoala. dale de inteles ca stii cate ceva despre ei compromitator.nu cu rautate sau din razbunare, ci cat sa-ti asiguri linistea din partea lor.vei afla din discutiile lor,din laude, din povesti, ce slabiciuni are fiecare si ce a facut, cu cine, cand.lucreaza-i.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Părerea mea e că nu ești vinovat cu nimic. Oamenii judecă, dar nu se gândesc la istoria omului respectiv. Trebuie să te obișnuiești că așa este în viață. Și chiar dacă judecă, judecă prost. Ești privit diferit pentru că nu ești ca ei, ai o chestie specială, iar colegii sunt imaturi sau/și superficiali.
Poți doar să vorbești cu cineva mai apropiat sau și mai bine, aici pe TPU sunt o mulțime de persoane, diferite, dar cu tipologii asemănătoare. Caută pe cineva și faceți schimb de sfaturi. Sau caută o persoană apropiată căreia să te descarci și care te poate apăra, caută să îți faci câțiva prieteni în școală, cum poți.
Dar pe lângă asta, trebuie să te impui, să fii mai dur cu ei, să capete o frică. Cum să o faci, noi nu știm că nu îți cunoaștem colegii. Nu mă refer la bătaie, ci vorbește cu diriginta sau sprijină-te de un coleg care te poate ajuta, cu grijă însă să nu pari lingușitor.

| Vix999 a răspuns:

Tu in primul rand trebuie sa ai foarte clar in capul tau ca nu e vina ta!
Cand vei intelege asta, nu iti va mai fi frica de colegi ci mila. Pentru ca vei intelege cat sunt de limitati, de inumani si de tristi.
Teribilismul asta al lor vine din niste frustrari si traume personale. Toti cei care se simt bine facandu-i pe altii sa se simta prost sunt de fapt niste oameni foarte nefericiti si cu multe instabilitati in viata lor personala.
Fii tare si raspunde sincer mereu. Asuma ceea ce ti s-a intamplat. Nu te feri, nu te comporta ca si cum e ceva de care ti-e rusine pentru ca tu nu ai facut nimic. Daca te vor vedea neafectat/a de ce zic ei...se vor potoli.
Daca esti baiat si iti spun ca esti gay sau ceva in genul, spune-le sa aiba grija sa nu-i doara si pe ei gaura fundului vreodata ca e incomod. Daca esti fata si te fac panarama sau ceva in genul, explica-le ca oricat de panarama ai fi, esti una high class si cu principii si din pacate ei nu intra in selectia ta de clientela pentru ca sunt prea jos ca si standarde.
Invata sa iti asumi cuvintele lor si da-le peste nas folosindu-te de ele. Daca vei pleca capul, ti-l vor taia.
In nici un caz sa nu lasi acel monstru sa castige. Daca viata ta se destrama din cauza lui, el castiga. Mergi la un psiholog, te va ajuta enorm sa te impaci cu cele intamplate si sa ierti ca sa poti merge mai departe cu viata ta si sa fii fericit/a.
Capul sus si nu te lasa calcat/a in picioare de nimeni niciodata. Nici macar cand tu esti de vina pentru ceva...dar mai ales cand tu esti o victima.

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Nu plange! Nu esti responsabil pentru ce ti s-a intamplat!

| a răspuns:

Hey!
Imi pare extrem de rau pentru ce ai patit. Nu vreau, sincer, sa ma pun in locul tau. Mi se pare extrem de dureros si crud lucrul ce ti l-a facut acel 'om', daca poate fi numit asa. Mai ales, daca esti baiat. straight face. Nasol.
Si ca raspuns la intrebarea ta, as alege mai multe variante care sa ti le pun la dispozitie.
Poti intr-adevar sa incerci si ce a spus emiliaalexandra. Desi stiu ca e greu...
Mai poti, sa mergi cu parintii la directorul scolii, sa spui ce probleme ai, si asa lucrurile se pot indrepta usor, usor. Cat despre acei copii dobitoti, ca altfel nu ii pot numi, nu stiu ce sa zic. Am avut norocul sa nu cunosc astfel de persoane, pentru ca nu cred ca as rezista cu atatia critici in jur.
Ce sfat as putea sa-ti dau?! Poi, pentru inceput, nu le da atentie, desi acele momente cand treci pe hol spre baie sau cand intri in liceu, ei te huiduiesc si iti vorbesc urat, sun foarte dureroase, nu trebuie sa dai atentie! Te doare, asa e. Pentru ca doar iti stiu numele, dar nu si povestea. Ei nu gandesc ca tu nu ai nicio vina, ca tu ai fost o victima, si ca oricine poate fi pus in aceasta postura. Acestea sunt incercari la care Dumnezeu ne supune, si ne incearca. Doreste sa vada cat de mult rezista un om la o astfel de problema, asa cum rezista si alti oameni la alte probleme.
Sunt si niste antrenamente, ce te pregatesc pentru viata ce urmeaza sa o traiesti.batting eyelashes. Nu te inpotmoli la acest lucru. Gandeste-te ca acest lucru este nimic pe laga acea durere adevarata care iti poate umbri viata pe viitor. Nu gandi la rece in aceste momente. De atata timp, ar fi trebuit sa te obisnuiesti cu comportamentele nesimtite ale colegilor tai.
Si sigur nu toti sunt asa cruzi cu tine. Poate in acele voci reci si aspre, intre acele capete de 'demoni', exista si un el/ea, caruia ii e mila de tine, si care ti-ar putea fi prieten/a.hee hee. Incearca sa cauti aceasta persoana, caut-o neincetat! Cum o gasesti, fa-o cea mai buna cunostinta a ta de la liceu de acolo, si las-o sa te sprijine in momentele urate pe care ni le-ai povestit. Prietenii adevarati merita!
Si nu lasa aceste lucruri sa-ti creeze probleme cu CATALOGUL! Adica de acum, fara absente, fara note proaste si etc. Aceasta e problema lor, ca te barfesc si ca nu au de cine sa se ia. Tu nu ai de ce sa fi afectat! Ei se obosesc pentru ceea ce nu ii priveste. Acest lucru ii face sa se jigneasca singuriwinking.
Vreau sa stii ca aici, pe TPU, toti suntem prieteni, toti suntem alaturi de tine, si mereu te vom ajuta in momente grele, si te vom readuce cu un sfat la suprafatawinking happy.
Eu sper sa nu mai ai probleme pe viitor, si ca, de asemenea, te-am ajutat!
Bafta la liceu kiss!
Te pup kiss!

| Estera123 a răspuns:

Pana sa ii 'tragi la raspundere' pe colegi vorbind cu diriginta ori cu psihologul scolii (pentru ca ei se vor simti tragi la raspundere) ar fi indeal sa te duci la un psiholog ori dinafara scolii ori cel din scoala, dar de preferat este sa nu spuna nimic nimanui deocamdata. El te va consilia si te va face sa te simti mai bine in pielea ta. Incearca sa il rogi a te ajute sa inveti sa 'le dai' peste nas colegilor incercand sa pari indiferent la spusele lor ori sa le 'intorci vorba'. Sunt sigura ca stie cum sa te ajute cel mai bine. Daca nici in felul asta situatia nu se remediaza, atunci poti vorbi cu diriginta ori psihologul, iar ei sa faca un fel de consiliu cu voi toti.

| Timmotey a răspuns:

Da... vorbim mai multe pe mess sunt cam in acceasi situatie dar nu asa grava pixie_annet sper sa te pot ajuta

| loveisfreedom a răspuns:

Transfera-te la alt liceu.

| emiliaalexandra a răspuns:

Muta-te din liceu.

| Wolfyye a răspuns:

Relaxeaza-te,consulta-te cu un psiholog, vorbeste cu diriginta/dirigintele tau, incearca sa vorbesti si cu colegii sa le zici ca tu suferi din cauza asta, ca si eu ar putea fi in locul tau.Sau pur si simplu, ignra-i pe toti si te vor lasa si ei pace.

| BlackCinnamon a răspuns:

Fii dur, comporta'te si tu la fel, razbuna'te. probabil nu am dat sfaturi ca in filmele lacrimogene, dar sunt sigur ca asta gandesti si tuwinking. nu ii lasa sa te calce in picioare din cauza trecutului, nu meriti asta, asta merita acel pedofil. mult noroc happy.

| Alecsx25 a răspuns:

Hey,imi pare rau pentru ce simti si cum te simti, sfatul meu e sa incerci sa vorbesti cu ei, sa fii deschis si sa te implici in ce fac si ei, si eu am colegi in clasa care nu prea se baga in seama adica sunt distanti, iar noi cand facem ceva incercam sa-i aducem si pe ei, sper sa fii tare, chiar imi pare rau. Incearca sa te implici mai mult in prezent decat in trecut.

| mydarkestdays a răspuns:

Incearca sa-ti schimbi scoala. si sa nu-ti mai pese de ce zic ceilalti. lumea de obicei este tampita si nu stie ce vorbeste. tu singur stii ca esti un om special si ca ei se insala. nu lasa incidentul sa te distruga. succes!

| razboinicu2016 a răspuns:

1Ai putea sa iti faci niste prieteni noi, care sa te ajute
2 Sa le explici ca nu te intereseaza comentariile lor(daca te vad ca suferi o sa te sacaie si mai des)
3 Ultima solutie si cea mai disperata: te transferi, dar nu poti fugi de realitate tot timpul

| elisadaia a răspuns:

Pai trebuie sa te obisniesti ca in lumea asta e plin de oameni rai insa ar trebui sa le spui parintilor tai chiar daca te doare, sau poate sa iti gasesti o prietena care sa te sprijine pentru ca trebuie sa intelegi ca tu nu ai nici o vina si trebuie sa treci cu capul sus prin asta.Eu am patit ceva asemanator adica am fost vorbita rau de cineva chiar daca nu era adevarat si sincer acum merg cu capul ridicat chiar daca stiu ca lumea ma vorbeste de rau si mai aud vorbe urate prin spatele meu, dar macar stiu ca eu nu am gresit cu nimic.Fi optimista si toate vor trece nu poti sa fugi de lume dar gandeste-te ca vor trecea, ca nu vor vorbi decat acum la inceput.

| Anby a răspuns:

Parinti tai stiu cum se comporta colegii tai cu tine? Poti sa-i rogi sa te mute la alt lice.Cauta unul mai bun.
NU sta cu prostii! Ei or sa faca orice sa te simti prost, singurul lor castig e nefericirea ta.NU le da satisfactie, incearca sa scapi cat mai repede de ei!
Daca gasesti un liceu bun cu clasa bune atunci o sa vezi diferenta dintre cineva care te necajeste pentru un abuz si cineva care intelege ca te deranjeaza si evita subiectul sau incearca sa te ajute.
Bafta multa!

| crestiniromani a răspuns:

Roaga-te

| talibanu112 a răspuns:

Fa transfer frate la alt liceu si scapi de ratati aia

| Deyutzikaa a răspuns:

Imi pare rau,sincer. Este foarte trist ce ti s-a intamplat. In primul rand vorbeste cu diriginta ta ca la o ora de dirigintie sa vorbeasca despre acest subiect,ca colegii tai sa fie bine informati despre acest lucru. Ar trebui sa fii tare in fata lor, nu te lasa calcat in picioare. Arata-le ca esti tare, incearca sa nu le bagi in seama rautatea. Cu timpul o sa termine, o sa isi gaseasca o noua "victima", o noua "tema".

| DuxX a răspuns:

Hei! Imi pare rau pentru ce ai patit!sad
Nu stiu ce sa zic...Fruntea sus! Incearca sa nu ii bagi in seama si nu asculta comentariile rautacioase.
Nu ai fost tu de vina pentru ceea ce ti s-a intamplat. Daca ii ignori probabil se vor potoli.
Despre mine s-au auzit multe. vrute si nevrutestraight face, dar nu am bagat in seama comentariile rautacioase si am fost mereu puternica.E greu cand stii ca toti te iau peste picior, dar toate trec odata cu trecerea timpului.
Sa te muti la un alt liceu e o solutie, dar nu o solutie permanenta
Pana la urma nu poti fugi mereu de asta.
Sper sa fie totul bine happy

| pesada a răspuns:

Nu poti sa fugi la nesfarsit! Trebuie sa te obisnuiesti si sa gasesti o cale prin care sa-i multumesti pe toti. De exemplu, intr-o ora de dirigentie poti sa le spui tuturor ce ai pe suflet si sa-i faci sa nu te mai creada "copilul ciudat". De exemplu, intreaba-i ce ar face daca un membru al familiei din care fac parte ar deceda si ar trece 4 ani de atunci. Multi iti vor spune ca s-au obisnuit si a trecut, nu trebuie sa traiesti viitorul sau trecutul, ci prezentul! Mai este o cale care ti se v-a parea, probabil, ciudata; poti sa le spui tuturor cum a decurs totul, de la cap pana la coada, te vor intreba din ce in ce mai multe lucruri, le vei spune ca in acel moment ai murit si te-ai renincarnat in altcineva, nu mai esti acel om si faptul ca ai fost victima unor oameni nenorociti te-a facut sa fii mai puternic. Sper ca te-am ajutat, trebuie sa te gandesti mereu la cea mai usoara metoda. O viata frumoasa sa ai in continuare!